Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

El Cuc Baduc

El cicle de la materia orgànica i el compost
by

Lluna Fosforita

on 15 June 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of El Cuc Baduc

Ells es mengen aquesta muntanya de fulles, branques, caques i animals i ho converteixen en un menjar especial per a les plantes. Així els arbres i les flors poden créixer més forts i macos.
Menjar especial
Què es pot i que no menjar?
heu vist mai una muntanya tant gran de fulles que tapi els arbres i no es pugui ni passar? Una muntanya de fulles més gran que aquesta classe?
Oi que no? Doncs és gràcies al Cuc Baduc i als seus amics.
El Cuc Baduc ja fa anys, vivia al bosc. Però no hi vivia sol. Amb qui podia viure? Doncs amb la seva família i amb els seus amics (uns altres cucs de colors i formes diferents). Però al bosc tampoc no estaven sols, perquè en un bosc hi ha moltes coses, oi?
El cuc Baduc
Es va trobar problema, gent llença totes les escombraries barrejades i llavors no pot trobar el menjar que a ell li agrada. No es pot posar per dins muntanya perquè es podria fer mal, es podria clavar algun vidre,ferro, - Per això he vingut jo avui, per ensenyar-vos quines són les coses que li agraden menjar i per demanar-vos que l’ajudeu a separar les coses que li agraden de les coses que no li agraden.
Anireu dient si s’ho pot menjar o no. Qué són, de què estan fets i si li donarien per menjar o no i perquè.
El cicle de la materia
i el compost

terra del bosc, què hi ha? Doncs sobretot hi ha fulles, també podem trobar alguna caca d’algun animal i, a vegades, animal mort
.
Orgànic SI, plàstics , llaunes i vidre NO
Només li agraden les restes de menjar, tot allò que ve de la fruita, la verdura, la carn i el peix.
El plàstic no li agrada gens, ni el vidre, ni les llaunes, ni el paper... tot això no s’ho pot menjar perquè li faria mal..
Cubell Marró
I com ho podem fer per fer-li arribar tot aquest menjar al Cuc Baduc? El que hem de fer és tenir un cubell d’escombraries especial de color marró per a posar-hi el menjar del Cuc. Com fan aquest senyor/a. Així, si li separem allò que li agrada del que no pot menjar es posarà més content. És una mica especial i hi ha una cosa que sí que li agrada encara que no sigui una resta de menjar, són els tovallons de paper! Com que s’embruten de menjar i són tovets, sí que li agraden.
del cubell al Contenidor del carrer
I quan tenim el cubell marró ben ple hem de tirar la bossa al contenidorbeig/marró del carrer.
Perquè després passarà un camió que recollirà totes les bosses de menjar pel Cuc de tots els contenidors i les portarà allà on viu ara.
Tots els cucs
Penseu que tot sol s’ho podrà menjar,
tot això? Qui el pot ajudar?
Menjar especial per les plantes
I allà s’ho menjaran tot i faran com feien abans al bosc, convertiran totes les restes de menjar que ha tirat la gent en un menjar especial per a qui?
Compost
Aquest menjar per a les plantes es diu compost, i el podeu fer servir amb les plantes que tingueu a casa,... i així creixeran millor.
Allò important és separar bé
Però recordeu! Perquè el Cuc Baduc i els seus amics puguin fer el compost, nosaltres els hem d’ajudar separant les restes de menjar!! Que l’ajudareu?
Moltes gràcies per tot
Adeu i esperem veurens ben aviat
El Cuc Baduc ha vingut a l’escola perquè us vol conèixer, però és una mica vergonyós i s’ha volgut esperar a fora. Com que us heu portat molt bé, em sembla que sí que voldrà entrar. El cridem entre tots aviam si vol entrar?
El Cuc Baduc
El cuc viu al bosc
Què hi ha al terra del bosc?
Muntanya tota barrejada
Un altre problema, que és que molta gent llença totes les escombraries barrejades i llavors no pot trobar el menjar que a ell li agrada. No es pot posar per dins d’aquesta muntanya d’escombraries a buscar el menjar perquè es podria fer mal, es podria clavar algun vidre, algun ferro, Per això he vingut jo avui, per ensenyar-vos quines són les coses que li agraden menjar i per demanar-vos que l’ajudeu a separar
muntanya de compost?
Separar bé
Full transcript