Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Handboek LinkedIn

No description
by

Maartje Venema

on 27 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Handboek LinkedIn

Handboek Linkedin Persoonlijk account aanmaken Vul je eigen naam, achternaam en e-mailadres in en kies een wachtwoord. Kies een persoonlijk e-mailadres. Je kunt later meerdere adressen toevoegen. Klik vervolgens op Join Now. LinkedIn vraagt vervolgens toestemming om de contactlijst in je e-mail te bekijken om LinkedIn leden te vinden. Vul de gegevens van jouw e-mailadres in en klik op Continue of kies Skip this step. In het volgende scherm vul je je woonplaats en huidige functienaam in. Met het vinkje I am self-employed kun je aangeven dat je een eigen bedrijf hebt. Kies een geschikte Industry. Zit de industrie waar jij in werkt er niet precies tussen? Kies dan een industrie die daar het dichtst bij komt. Klik ten slotte Create my profile. LinkedIn heeft via het ingevoerde e-mailadres mogelijke contactpersonen gevonden waarmee je kunt Linken. Door de vakjes aan te vinken, kun je de personen selecteren. Door op de blauwe knop Add Connection (s) te klikken voeg je deze personen toe. Je kunt ook kiezen om deze stap over te slaan, door Skip this step te kiezen. Daarnaast zoekt LinkedIn zelf naar mogelijke contactpersonen om mee te Linken. In deze stap kun je direct Linken met de voorgestelde personen. Je kunt ook deze stap overslaan door Skip this step te klikken. Schakel Facebook en Twitter in om iedereen te laten weten dat je op LinkedIn zit. Ook deze stap kun je overslaan door op Skip this step te klikken. LinkedIn beschikt over twee accountniveau's: premium en basic. Basic is gratis en voldoet voor de meeste gebruikers prima. Mocht je toch gebruik willen maken van de extra's die premium biedt, dan betaal je minimaal 25 dollar per maand. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is je e-mailadres te verifieren. Klik op de link in de e-mail van LinkedIn om je e-mailadres te bevestigen. Klaar! Je profiel is aangemaakt. Je bent nu klaar om je profiel te vullen. Hoe je dit doet, wordt uitgelegd in het hoofdstuk Profiel vullen. Profiel vullen We starten met het invoeren van je werkervaring. Je kunt werkervaring toevoegen aan je profiel door:
Het blauwe vlak hiernaast te gebruiken
Te klikken op Profile in de navigatiebalk bovenin en vervolgens voor Edit Profile te kiezen. Je kunt dan vervolgens aan de rechterkant van je scherm op Experience klikken, of naar beneden scrollen en op Add Position klikken. Je werkervaring is de belangrijkste pijler van je LinkedIn profiel.
Vul één voor één alle functies in, die je hebt bekleedt. Wanneer je binnen 1 bedrijf meerdere functies hebt vervuld, dan vul je die apart in.
Vul ook altijd de beschrijving volledig in. Dit bevordert de vindbaarheid van je profiel. Tips:
Voor een goed vindbaar profiel in Google zorg je voor duidelijke trefwoorden in je functienaam en omschrijving.
Vul niet alleen je huidige functie in, maar je complete werkervaring. Hierdoor is je profiel nog beter zichtbaar bij potentiële LinkedIn connecties. Bij opleidingen vul je alle genoten opleidingen in. Geef naast de naam van de opleiding en instelling ook een korte beschrijving in. Heb je tijdens je studie ook nevenfuncties bekleed? Vul deze dan ook in. Herkenbaarheid is een van de belangrijkste pijlers op LinkedIn. Je toekomstige werkgever of opdrachtgever wil graag weten hoe je eruit ziet. Zorg dus altijd dat je een goede profielfoto upload. Een goede profielfoto is representatief, dus geen bikinifoto's van je vakantie. Welke vaardigheden heb je opgedaan tijdens je werk en je opleiding? Ben je bijvoorbeeld goed in AutoCAD tekenen of heb je jezelf gespecialiseerd in pedagogiek? Met je skills laat je zien waar jij goed in bent.
LinkedIn connecties kun dit ook bevestigen door je voor bepaalde skills te 'endorsen'. Bij stap 5 zet je de puntjes op de i. Je vult bijvoorbeeld een beschrijving in bij je werkervaring/opleiding. Je kunt bij deze stap je profiel nog verder aanvullen waar nodig. En je profiel is klaar om te laten zien aan anderen.

Dat betekent niet dat je nooit meer hoeft om te kijken naar je profiel. Blijf actief updaten en blijf zoeken naar connecties. Want ook dat draagt bij aan de kwaliteit van je profiel.

Veel succes! LinkedIn in vogelvlucht LinkedIn Home

Klik je in de navigatie op Home, dan kom je op een pagina terecht, waar alle updates van je connecties te zien zijn. Advertise on LinkedIn

Wil je adverteren op LinkedIn om onder de aandacht te komen? Zorg dan dat je met de juiste kennis aan de slag gaat, of een bureau in de arm neemt die hier verstand van heeft. Zodat je geld goed besteed wordt! People you may know

Gebruik dit blok om je connecties te vinden. LinkedIn zoekt steeds nieuwe connecties voor je door bepaalde bestaande connecties en mogelijk nieuwe connecties met elkaar te verbinden. Edit & View Profile

Klik je op View Profile, dan zie je je profiel zoals anderen het zien met alle activiteiten.

Wil je je profiel aanpassen, dan kies je voor Edit Profile. Recommendations

Wanneer je op recommendations klkt, kun je mensen vragen om je aan te bevelen. In het hoofdstuk 'Optimaliseren van je LinkedIn profiel' ga ik daar uitgebreider op in. Profile Organizer & Following

Profile Organizer is alleen beschikbaar voor leden met een Premium account. Hiermee kun je (toekomstige) connecties en je netwerk beter organiseren.

Kies je voor Following, dan zie je een lijst van bekende personen of bedrijven die je kunt volgen. Account Type

LinkedIn heeft verschillende account types. Als je je voor het eerst aanmeldt, heb je een Basic account. Je kunt je account upgraden naar Premium (Business, Business Plus en Executive) voor meer mogelijkheden. Bekijk het hoofdstuk 'LinkedIn Premium' voor meer informatie hierover. Binnen LinkedIn kun je met je connecties mailen: InMail. Klik op het envelopje om je InMailbox te bekijken. Ook bereikbaar via Inbox.

Klik je op de vlag, dan kun je je notifications bekijken. Je krijgt een notification als iemand je endorsed heeft, of wanneer iemand je profiel heeft bekeken. Klik je op je eigen naam, dan kun je je profielgegevens aanpassen, zoals je e-mailadres, e-mailfrequentie enz. Bekijk het hoofdstuk 'Profielgegevens' voor meer informatie. Bij Contacts kun je je connecties bekijken en sorteren via verschillende categorieën.

Door op Add Connections te klikken, kun je zoeken naar nieuwe connecties en linken met gewenste connecties. Onder Groups vind je alle informatie over LinkedIn Groepen. Zo kun je een overzicht bekijken van de groepen waar je lid van bent.

Ben je op zoek naar interessante groepen? Klik dan op Groups you may like of Groups Directory.

Je kunt ook zelf een Groep maken. Klik Create a Group. Bekijk het hoofdstuk 'Groepen en Bedrijven aanmaken' voor meer informatie. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan kun je LinkedIn goed gebruiken! Kies Find Jobs om vacatures te bekijken. Heb je een Premium account dan kun je gebruik maken van de Job Seeker.

Ben je een bedrijf en heb je een vacature? Bied deze dan aan op LinkedIn. Klik Post a Job om een nieuwe vacature online te zetten. Met Manage Your Jobs kun je je vacatures beheren.

De functies Talent Premium en Solutions zijn van toepassing op recruiters. In je Inbox vind je alle InMail. Je kunt uitnodigingen accepteren en InMail sturen. Wil je graag bedrijven volgen? Je krijgt dan de updates en vacatures van deze bedrijven in je overzichtsscherm te zien (Home). Kies Search Companies om bedrijven te zoeken.

Bedrijven waar je werkt of werkzaam bent geweest, verschijnen automatisch onder de knop Search Companies.

Bedrijven die je volgt, komen daar onder te staan.

Wil je graag een bedrijf aanmaken? Ga dan naar hoofdstuk 'Groepen en bedrijven aanmaken.' LinkedIn verzamelt nieuws voor je, afgestemd op je vakgebied. Je kunt dit optimaliseren door bepaalde nieuwsgroepen te volgen. Klik hiervoor aan de rechterkant van je scherm op Suggested.

Daarnaast kun je artikelen bewaren en bekijken via Saved Articles.

Klik je op Signal, dan krijg je updates uit je netwerk zoals je deze ook kunt zien via Home. Onder de knop More vind je het Help Center. Hier kun je oplossingen vinden voor problemen.

Via Skills & Expertise kun je meer Skills aan je profiel toevoegen.

Bij Polls kun je een Poll toevoegen, om bijvoorbeeld een bepaalde trend onder LinkedIn connecties te ontdekken.

Upgrade Your Account spreekt voor zich. Meer informatie over LinkedIn Premium vind je in het hoofdstuk 'LinkedIn Premium'. In de zoekbalk kun je zoeken naar personen, groepen, bedrijven, vacatures, updates en kun je zoeken in je inbox. Klik op de grijze knop (People) om de categorie te kiezen waarin je wilt zoeken. Groepen en Bedrijven aanmaken Bedrijf aanmaken Om een bedrijf aan te maken op LinkedIn, kies voor Add a Company (onder de knop Companies in de navigatiebalk) Vul de bedrijfsnaam in en jouw e-mailadres bij dit bedrijf. Dit e-mailadres moet ook geregistreerd staan in jouw profiel.

Vink ten slotte de box aan waarin je aangeeft dat jij de vertegenwoordiger bent van dit bedrijf. Geef een duidelijke beschrijving. Hierin staat in het kort welke diensten of producten je bedrijf levert. Gebruik ook zoveel mogelijk goede zoekwoorden in deze beschrijving, waarop je gevonden wilt/kunt worden. Geef aan de rechterkant de praktische gegevens in van je bedrijf. Wat voor type bedrijf heb je, hoeveel mensen heb je in dienst, website en wat de status van het bedrijf is. Geef ook de locatie op van de verschillende kantoren. Er kunnen meerdere admins de pagina van je bedrijf beheren. Je kunt alleen mensen admin maken als ze een connectie zijn. Voeg een Image toe. Dit is een afbeelding die getoond zal worden in de breedte van de pagina en dient als sfeerafbeelding.

Je geeft daarnaast twee logo's in. Een breed en een vierkant logo. Het brede logo wordt getoond in je homepage, de vierkante in statusupdates. Bij Company Specialties geef je een aantal termen in waar jouw bedrijf zich in specialiseert. Ben jij eigenaar van een Groep? Licht deze dan hier uit! Klik ten slotte op Publish boven aan de pagina om de homepage van je bedrijf op te slaan en te publiceren. De volgende stap is het invoeren van al je producten en diensten. Kies rechts in de pagina de knop Edit - Add Products/Services

Dit is een kwestie van invullen. Volg alle stappen nauwgezet en kies als je klaar bent voor Publish. Als je op Insights klikt kun je de statistieken van je Bedrijfspagina bekijken. Zo kun je de statistieken van je volgers zien en van je pagina zelf.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om vacatures toe te voegen. Hiervoor moet je echter betalen. Groepen aanmaken Nu kun je van start met je Bedrijfspagina.

Plaats regelmatig updates over je bedrijf via de 'Share an update' balk boven in de pagina. De volgers van je bedrijf en van jouw persoonlijke pagina krijgen deze update. Zorg ook voor volgers van je Bedrijfspagina. Zo krijgt je pagina steeds meer bekendheid. Als LinkedIn member kun je een Groep aanmaken. Dit kun je doen, omdat er voor een bepaalde groep mensen nog geen Groep beschikbaar is. Denk dan bijvoorbeeld aan een bepaalde vakgroep of een locatie. Mensen kunnen binnen een bepaalde groep netwerken, kennis delen en vragen stellen over bepaalde onderwerpen. Kies in de navigatiebalk voor Groups. In het dropdown menu kies je voor Create a group.

Vul het formulier in en kies ten slotte of je een Gesloten of Open groep wil maken. Kies je voor een Open Groep, dan kan iedereen de discussies zien die in een Groep worden gestart. Wanneer je je Groep hebt gecreëerd is het zorg om zoveel mogelijk leden te krijgen. Deze leden kunnen zorgen voor interessante discussies in jouw groep! Optimalisatie van je profiel Wil je dat je profiel beter vindbaar is? Zorg dan dat bepaalde zoekwoorden goed en regelmatig terugkomen in je profiel. Ben je bijvoorbeeld kok en wil je ook als zodanig gevonden worden? Zorg dan dat woorden als kok, professioneel kok, koken en eten bereiden vaak voorkomen in je profiel en je skills. Het krijgen van een recommendation is de mond-tot-mond reclame van LinkedIn. Vraag (oud-)collega's om jou aan te bevelen. Om een zo uitgebreid mogelijk netwerk te krijgen, is het belangrijk om met veel bekenden te Linken.
Dat kun je op twee manieren doen:
Kies bij Contacts Add Connections. Hier kun je de adressenlijst van je e-mailadressen mensen opzoeken.
Als je op Home of Profile klikt, zie je aan de rechterkant een blok met People You May Know. Als je daarop klikt, zie je een lijst met daarin mogelijke connecties. Tips:
Link niet zomaar met iedereen. Link alleen met bekenden.
Vraag van tevoren toestemming om met iemand te linken, bijvoorbeeld na een netwerkbijeenkomst.
Maak je uitnodiging om met iemand te Linken persoonlijk. Maak dus geen gebruik van he tstandaard mailtje van LinkedIn, maar schrijf een originele zelf.
Zorg dat al je werkervaring en opleidingen in je profiel staan. Daardoor kunnen mogelijke connecties beter gevonden worden. En kunnen mensen jouw profiel sneller vinden. Wil je graag recommendations krijgen? Geef er dan zelf een! Mensen zijn sneller geneigd je aan te bevelen als jij net een positieve aanbeveling hebt gedaan! Profiel beter vindbaar maken Word aanbevolen! Zorg voor meer connecties Word lid van groepen De beste manier om te netwerken, is om onder de mensen te komen. En digitaal doe je dat door lid te worden van groepen. En, belangrijker nog: door deel te nemen aan discussies. Toon je expertise door je te mengen in discussies! Stap 1: E-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord ingeven Stap 2: Toestemming geven om je contactlijst in te kijken Stap 3: Woonplaats en functienaam ingeven Stap 4: Connect met bekenden Stap 5: Voeg voorgestelde bekenden toe aan je connecties Stap 6: Schakel social media in Stap 7: kies je abonnementsvorm Stap 8: Verifieer je e-mailadres Stap 1: Werkervaring Stap 2: Opleidingen Stap 3: Profielfoto Stap 4: Vaardigheden Stap 5: Details Stap 6: Bekijk je profiel Uitleg bovenste navigatiebalk Uitleg Homepage Uitleg Profiel Uitleg Contacten Uitleg Groepen Uitleg Vacatures Uitleg Inbox Uitleg Bedrijfspagina's Uitleg Nieuws Uitleg Meer Stap 1: Groep aanmaken Stap 2: Groepsleden uitnodigen Stap 1: Voeg een bedrijf toe Stap 2: Vul bedrijfsnaam in en geldig e-mailadres Stap 3: Vul je bedrijfsprofielpagina (deel I) Stap 4: Vul je bedrijfsprofielpagina (deel II) Stap 5: Voeg producten of diensten toe Stap 6: Bekijk statistieken Stap 7: Nodig netwerk uit om je bedrijf te volgen LinkedIn Premium Stap 7: Plaats een update Stap 7: Plaats een statusupdate Je kunt een statusupdate plaatsen door op Home te klikken en bovenaan de pagina in de balk 'Share an update...' een update te schrijven. Klik op Home in je bedrijfsprofiel. Onder de navigatie kun je in de balk 'Share an update...' een statusupdate schrijven. Upgraden naar Premium Account Om je account te upgraden naar een Premium account, klik je helemaal bovenaan je homepagina op Upgrade (naast Account Type). Je kunt ook helemaal onderaan de pagina rechts op Upgrade Your Account klikken. Soorten Premium accounts Business (voor bedrijven)

Job Seeker (voor werkzoekenden)

Sales Professional (voor sales professionals)

Talent Finder (voor recruiters) Premium: Business Premium: Job Seeker Premium: Sales Professional Premium: Talent Finder Voordelen van Business:
Je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken
Je kunt volledige profielen bekijken van 2e en 3e graads leden
Je kunt InMails sturen naar leden buiten je netwerk
Je hebt een snellere en betere Search Deze prijzen zijn van toepassing als je per maand betaalt. Betaal je per jaar, dan krijg je 25% korting. (Prijzen zijn exclusief BTW) Deze prijzen zijn van toepassing als je per maand betaalt. Betaal je per jaar, dan krijg je 25% korting. (Prijzen zijn exclusief BTW) Deze prijzen zijn van toepassing als je per maand betaalt. Betaal je per jaar, dan krijg je 25% korting. (Prijzen zijn exclusief BTW) Deze prijzen zijn van toepassing als je per maand betaalt. Betaal je per jaar, dan krijg je 25% korting. (Prijzen zijn exclusief BTW) Voordelen van Job Seeker:
Je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken
Je kunt InMails sturen naar recruiters
Jij staat bovenaan de lijst van de leden die gesolliciteerd hebben
Je krijgt hulp en advies op het gebied van solliciteren Voordelen van Business:
Je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken
Je kunt volledige profielen bekijken van 2e en 3e graads leden
Je kunt InMails sturen naar leden buiten je netwerk
Je hebt een snellere en betere Search
Je krijgt meer sales alerts op een bewaarde zoekopdracht
Je krijgt meer introducties.
Voordelen van Business:
Je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken
Je kunt volledige profielen bekijken van 2e en 3e graads leden
Je kunt InMails sturen naar leden buiten je netwerk
Je hebt een snellere en betere Search
Full transcript