Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Vehicule

No description
by

Tudor Vasilca

on 24 April 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Vehicule

Vehicule terestre Tancuri Tancul este un vehicul blindat de atac cu tractiune pe şsenile, conceput pentru a îinfrunta fortele inamice folosind focul direct. Un tanc de luptă se caracterizeazaă prin armele şsi blindajul greu, o mare mobilitate care îii permite saă traverseze terenuri dificile la viteze relativ mari.
Tancurile sunt arme care au nevoie de logistică, sunt teribile şsi agile pe campul de luptaă modern, atat prin capacitatea de a ataca obiective terestre cat si prin prezenta lor ce poate crea panicaăin randul infanteriei inamice.

Desi tancurile sunt masini de atac puternice, ele rareori operează independent. De obicei sunt organizate in unitati de blindate, in forte combinate. Fara acest sprijin, tancurile, chiar cu blindajul si mobilitatea lor, sunt vulnerabile in fata infanteriei, minelor, artileriei si aviatiei militare.

Tancurile sunt dezavantajate in teren impădurit si in zone urbane, deoarece capacitatea de foc la mare distantaţa vehicului este limitată, mobilitatea este redusa, ca si posibilitatea echipajului de a detecta potentialele pericole.

Tancurile au fost folosite pentru prima data in timpul Primului Razboi Mondial pentru a intrerupe razboiul de transee şsi a inlocui cavaleria pe campul de lupta. Tancul si tactica de luptaăa blindatelor au suferit multe evolutii in ultimul secol. Deşsi se continuaădezvoltarea de sisteme de armament si blindaj, multe natiuni au pus in discutie necesitatea unei astfel de arme grele intr-o perioada in care razboaiele tind saădevina tot mai neconventionale.


Full transcript