Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Facebook Presentation

awesome
by

Kristijan Lazarovski

on 19 April 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Facebook Presentation

Facebook
Што е "Facebook"?
Facebook е социјална мрежа и компанија.
Кој го основал"Facebook"
Look at all theese people on Facebook.
"Facebook" е основан од страна на студенти во Харвард кои што биле цимери: Марк Цукерберг, Крис Хјуз, Едуардо Саверин, Дастин Московиц, и Андреј Мкколум.
Како работи?
Toa e платформа која му дозволува на корисниците да креираат профили и да ажурираат постови.
Во изминатите 12 години, Фејсбук прерасна во стабилна платформа за реклами, ја предводат иницијативи за да се обезбеди пристап до интернет и развој во земјите.
Предводена од извршниот директор Цукерберг, Фејсбук израсна на ниво каде што има повеќе од една милијарда активни корисници дневно - од кои повеќето пристапиле на платформата преку својот мобилен телефон.
Таа брзо стана познатa по изразите како што се "friending" и познатото "Like" копче, и додаде пораки,фото и видео споделување.
Од кој е предводена?
Во меѓувреме, апликацијата Фејсбук Messenger прерасна во апликација со 800 милиони корисници.
Високо профилните постапки, како купувањето на Instagram (кој напредува со брзо темпо до 400 милиони корисници под закрила на Фејсбук) и во 2014 година се купени WhatsApp и Oculus VR , само го роширија опсегот и влијаниетп на Фејсбук како социјална платформа и како тежок играч во IT индустријата.
Следно на листата е виртуелната реалност. Oculus Rift - извонредните слушалки кои конечно ќе бидат достапни за потрошувачите во 2016 година - ќе им даде на Фејсбук шанса да станат најголемите играчи на обликувањето на технологијата во следната ера на компјутерски интерфејси.
Full transcript