Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

TREBALL DE RECERCA 2N

No description
by

ignasi ignasi

on 26 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of TREBALL DE RECERCA 2N

Creació d'un pla d'empresa

Per a poder dur a terme el treball de recerca he hagut de triar un tema. El tema l'he triat apartir de dos factors:

1. Els estudis que estic fent, que són el batxillerat social encarat a la part d'empreses i economia.
2. Una activitat, hobby o esport que m'agradi per a poder complementar-ho.

El resultat d'unir aquestes idees ha sigut la creació d'una botiga d'skates, on l'objectiu principal no era crear la botiga sinó poder fer un pla d'empresa. 1. Introducció 2. Pla de
Marqueting 2.2 Política de producte 1.1 Motiu de l'elecció El meu objectius per aquest treball es poder dur a terme un pla d’empresa siguin tots els passos i així aprendre com crear una empresa. 1.2 Objectius 1.3 Metodologia El mètode de treball que he utilitzat per aquest treball ha sigut principalment amb l’ordinador per redactar tot el treball i amb internet per poder buscar els productes i poder contactar via mail amb les pròpies marques. També he utilitzat internet per buscar el local, per buscar imatges i per buscar informació sobre el que estat treballant. 1.4 Presentació de la idea La meva idea per aquest treball és crear una botiga d’skates a partir d’un pla d’empresa. A la meva botiga si hi vendran skates, complements d’skate i roba. Per a l’adquisició dels productes tinc previst contactar amb marques famoses que produeixin tant taules i complements d’skate com roba. 2.1 Anàlisi de mercat 2.1.1 Cerques d’un emplaçament comercial adient als objectius de negoci Per poder endegar el meu pla d’empresa el primer que entenc que cal fer és determinar i decidir quina és la millor zona comercial on s’ha de situar l’esmentat establiment.
Per aquest motiu, penso que, a l’hora de decidir el lloc on emplaçar-lo, he de tenir presents determinades variables : una zona comercial activa, accessibilitat per arribar al local i comoditat per accedir-hi. La ciutat que considero el millor indret per començar aquesta iniciativa és la ciutat de Barcelona principalment perquè és una de les ciutats més atractives pels usuaris “d’skate”. 2.2.1 Acció comercial: captació de clients i objectius de vendes De quina manera puc captar clients? Per poder atraure clients, el que he fet, ha sigut oferir de bon principi una amplia i variada gamma de productes, tant de primeres marques com de marques més generals. També he considerat apropiat recolzar l’oferta amb la possibilitat d’adquirir tot tipus d’accessoris i complements. A l'hora de dur a terme aquesta inversió he tingut molt encompte el risc econòmic que requereix.

L’objectiu final és poder atendre i satisfer el ventall més ampli de demandes i gustos de la clientela, i aconseguir uns guanys que justifiquin la dedicació i les inversions econòmiques fetes. 2.2.2 Productes a comercialitzar Els productes que he escollit per vendre a la meva botiga, són: roba, calçat, taules d'skate i accessoris tant per roba com per l'skate.
Algunes de les marques que he escollit per abastir-se de material són les més conegudes i de més renom com: Quiksilver, Burton, Billabong, Vans, Venture, Zero, Emerica, Santa Cruz o Elements

Per fer les prospeccions de mercat necessàries i poder identificar les marques que acompleixen les exigències considerades importants per mi, m’he posat en contacte, mitjançant el correu electrònic, amb diferents departaments comercials d’empreses del sector, les quals, en la majoria dels casos, m’han facilitat informació comercial de gran interès.
També he utilitzat Internet per buscar les pàgines web de les marques. Catlàleg de roba Element Vans Jart Zero Venture 2.2.3 Producte propi: Disseny i producció de les meves taules “d’skate” Una altra línia de negoci que em plantejo seriosament endegar paral•lelament, és la de dissenyar i produir les meves pròpies taules “d’skate”, que anirien decorades amb dibuixos i logotips creats per mi o per el client.

Per portar a terme aquesta idea cal que em posi en contacte amb aquelles marques que fabriquen taules amb fustes de qualitat i que me les puguin subministrar sense cap disseny ni dibuix, completament llises .

De l’anàlisi que he fet de les diferents marques que hi ha en el mercat que són fabricants de taules “d’skate” i que podrien esdevenir proveïdors meus seria Jart. Exemple 2.3 Política de distribució 2.3.1 Venda directa

Entenc per venda directa al públic la que es fa en un establiment comercial, a peu de carrer; on el tracte amb la clientela és personal, directe i cara a cara.

Un dels motius que m’ha portat a triar el model de venda directa, tal com jo l’entenc, defugint, de moment, altres canals, és que m’agrada tractar directament i personalment amb la gent que estigui interessada en el que els puc oferir.

Tanmateix, he pensat que intentar d’entrada vendre per altres canals, com per exemple Internet o per catàleg digital, ara per ara és complicat ja que acabo d'iniciar el negoci. 2.4 Polítiques de Comunicació
Quines són les millors vies per donar-me a conèixer, atraure i captar clients? Peper informatiu 3. Pla d’operacions 3.1 Infraestructures, equipament i mà d’obra 3.1.1 Local comercial: ubicació i característiques

De tots els locals trobats, m'he quedat amb un que està ubicat al districte de Les Corts, concretament al Carrer Cardenal Reig n 24 , aproximadament a uns cent metres del Mini estadi del Futbol Club Barcelona i dins d'un dels eixos comercials rellevants del barri. El local té una façana de 4 m² i 2 portes d'accés amb persianes metàl•liques enrotllables, distribuït en una planta baixa de 106,29 m² i una alçada de sostre de 2,70 m². Disposa d'il•luminació artificial mitjançant fluorescents, paviment de gres, abundant llum natural Imatges del Local 3.1.2 Mobiliari

Per poder exposar i mostrar els diferents productes que poso a la venda, he necessitat comprar mobiliari propi d’una botiga, com poden ser: prestatges, barres per penjar la roba, expositors, vitrines, cadires, banquetes de fusta, miralls, cortines per als provadors i un taulell/mostrador, entre d’altres. Tot aquest material l’he buscat en diferents pàgines web especialitzades en mobiliari per a botigues i establiments comercials. Mobiliari . 3.1.3 Horaris

He establert l’horari del meu comerç tot seguint els patrons propis de la resta d’establiments comercials de la zona.

L’horari marc del meu establiment serà: dilluns per la tarda de 5 a 8 del vespre; de dimarts a divendres, des de les 10:00 del matí fins a les 2 del migdia, i després, per la tarda, des de les 5 fins a les 8 del capvespre. Els dissabtes em plantejo fer horari intensiu des de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda. Diumenge i dilluns pel matí seran de descans 3.2.3 Emmagatzematge de les existències Consisteix en fer la comptabilitat de les existències a partir de dos models de càlcul: el PMP (preu mig ponderat) i el FIFO (first in first out).

En un comerç orientat a la venda directa i al detall ,el millor sistema de valoració de les existències és el PMP.

El PMP consisteix a valorar les existències al preu que resulti de dividir la suma de les diverses quantitats adquirides, multiplicades pel seu preu d’adquisició, entre la suma de les quantitats.

En altres paraules ens permet anar realitzant comandes noves a mesura que es van fent vendes, i, encara que em quedessin peces de material no venudes 4. Pla d'organització
4.1 Estructura de l'organització Organització de la feina: -Quart: Control de caixa. Facturació diària Comptabilitzar els ingressos i despeses generals a final de mes. Llibres de comptabilitat i d’altres. -Tercer: Tenir cura de l’ordre general de l’establiment. Atenció al client. -Segon: Recepcionar-lo en la botiga i revisar el seu estat, per després ordenar-lo en les prestatgeries, vitrines, penjadors o allà on pertoqui . El material defectuós, cal guardar-lo embalat i retornar-lo el més aviat possible. -Primer: Establir contacte amb els proveïdors per demanar material. Negociar comandes i preus. 4.2 Planificacions de recursos humans. En aquesta empresa, inicialment amb un treballador (el titular del negoci) ja fem per arrancar l’aventura empresarial. Si esdevingués la necessitat d’un nou empleat, hauria d’acomplir unes determinades característiques, que són:

-Nivell d’estudis: Graduat escolar.
-Haver complert l’edat mínima que estableix la llei per incorporar-se al món laboral (a partir de 18 anys per la majoria de treballs, excepte aquells que estan catalogats com treballs de risc; o bé 16 anys, amb permís patern).
-Coneixements sobre el món de ”l’skate”.
-Aptituds comercials, per la venda o una certa, però demostrable, experiència com a dependent en algun comerç. Habilitat per atendre el públic i facilitat de paraula i relació personal. 5. Pla econòmic i financer
5.1 Pla d’inversions
Per poder començar l’activitat a l’empresa es necessita : - Construccions: Un local de lloguer o compra on desenvolupar l’activitat empresarial.
- Utillatge: Eines de taller (clau anglesa, claus planes, de tub i de colze de diferents mides, clau de bec de lloro, tornavisos elèctrics i manuals, martells, màquines polidores, màquina d’estampació/retolació, líquids i greixos lubricants, banc de treball, caragol de banc, etc.).No cal que sigui nou, l’utillatge; pot ser adquirit de segona mà.
-Mobiliari: (Mostrador, taula de treball, cadira, prestatges, penja robes etc..)
-EPIS
-Altres materials: Bossa, paper de regal L’empresari ja té el llistat del mobiliari, el local i el material, a més ja comptava amb un ordinador valorat en 500€ i unes eines 250€.

El resultat total de la inversió a realitzar ascendeix a 50.000 €, però cal tenir present també que l’emprenedor té estalviats uns 20000 €, els quals aportarà en concepte d’inversió inicial. Al mateix temps, disposa d’un estalvi addicional, com a fons de reserva per a fer front a situacions d’emergència, d’uns 7000€. Per tant, el préstec que li caldrà demanar a una entitat financera serà de 30000 €.
2.4.2 Paper informatiu i mitjans de comunicació locals 2.4.1 Creacions de la pàgina web He creat una pàgina web on hi he “penjat” les imatges de tot el material “d’skate”, de tota la roba i dels accessoris i complements que vull comercialitzar, juntament amb els preus de venda a la botiga. http://sk8shop.es.tl/ Per a poder donar-me a conèixer he pensat en dues maneres. La primera és utilitzant papers informatius i la segona és crear una web. Elaboració d’uns tríptics o d’un petit catàleg en paper dels meus productes i on s’indiqui clarament la ubicació de la botiga, l’horari de la botiga... Pel finançament d’aquesta empresa, ha calgut recórrer a diferents entitats financeres, on m’he entrevistat amb els directors de cada una d’elles, perquè m’informessin detalladament de tot allò que fa referència als crèdits disponibles per a joves emprenedors.

L’objectiu era visitar un nombre representatiu d’entitats financeres, per tal de copsar en quines condicions s’ofereixen els crèdits, i de passada temptejar quina m’oferia el millor crèdit amb les millors condicions 5.2 Pla de finançament Crèdits Finalment, he optat per signar un crèdit ICO deo 30000€, sense carència de tipus fix, que en total puja fins a un 7,50% d’interès anual a retornar en 7 anys de l'entitat bancaria BANKIA. Un cop finalitzat el tram del finançament, només falta elaborar el balanç de situació inicial, per reflectir el patrimoni de l’empresa en el moment de l’inici de la seva activitat. Balanç 6. Conclusions
Full transcript