Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Titanic

No description
by

Robyn Doeve

on 19 March 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Titanic

Titanic
Inhoud
1. voorwoord
2. de bouw
3. de ramp
4. de redding
5. de vondst
6. verfilming
7. filmpje
8. illustratie`s
9. weetjes
10. moeilijke woorden
11. vragen
12. bronvermelding
13. einde
1. voorwoord
ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik de film in de zomervakantie had gezien en ik dacht hier wil ik een prezi over houden.
3. de ramp
Op zondag 14 april 23.40 1912 voer het schip tegen de ijsberg. De man die op de uitkijk post stond zag de ijsberg het eerst hij heette Frederick Fleet. Hij luide de bel 3 keer en riep "ijsberg recht vooruit", maar het was al te laat: het schip ging te snel om te kunnen draaien. Er waren geen verrekijkers aan boord en als die er wel waren geweest hadden ze de ijsberg eerder gezien en had het schip sneller kunnen afremmen, want het schip had een vaart van 40 km p/uur. De kapitein Edard John Smith wilde de mensen op het schip niet ongerust maken en daarom gaf hij weinig informatie aan de mensen, hoewel hij toch van Thomas Andrews had gehoord dat het schip over ruim een 1 uur zou zinken. Er waren 2270 mensen aan boord die gered moesten worden.
De White Star Line had 3 nieuwe schepen nodig. Helemaal vernieuwd en met de nieuwste snufjes aan boord. De schepen moesten beter zijn, groter, luxer en veiliger dan andere schepen . Er waren al plannen in 1907 voor deze gigantische grote passagiers schepen. De schepen van de White Star Lines werden gebouwd door Harland en Wolff. De Titanic,Olympic en Gigantic, die is later Brittanic gaan heten. Op 31 maart 1909, is met de bouw begonnen van de Titanic, bouwnummer 401. Dit moest een gigantisch groot en luxe boot worden.Ook zijn er een aantal ongelukken gebeurd tijdens de bouw, het ergste is wel dat er een arbeider tussen de dubbele muren zou zijn achtergelaten. Ongelukken waren in die tijd geen uitzonderingen, ook mede door de lange arbeiderstijden:54 uur per week en nu is dat ongeveer 32 uur per week. De Titanic is op 31 mei 1911 om 12.14 uur te water gelaten, het duurde 62 seconden. Uit Engeland kwam het meeste van de inrichting, maar ook uit Nederland kwamen er meubels. De Titanic was nog niet eens af. Er moesten nog meubels geplaatst worden: een boekenkast stoelen en toiletpotten. Ook de verwarming werkte niet hoe het moest zijn. Er moesten zelf nog bouwrekeningen betaald worden na het vergaan van de Titanic.
De White Star Line had 3 nieuwe schepen nodig.
Helemaal vernieuwd en met de nieuwste snufjes aan boord.
De schepen moesten beter zijn, groter, luxer en veiliger dan andere schepen .
Er waren al plannen in 1907 voor deze gigantische grote passagiers schepen.
De schepen van de White Star Lines werden gebouwd door Harland en Wolff.
De Titanic,Olympic en Gigantic, die is later Brittanic gaan heten.
Op 31 maart 1909, is met de bouw begonnen van de Titanic, bouwnummer 401.
Dit moest een gigantisch groot en luxe boot worden.
Ook zijn er een aantal ongelukken gebeurd tijdens de bouw, het ergste is wel dat er een arbeider tussen de dubbele muren zou zijn achtergelaten.
Ongelukken waren in die tijd geen uitzonderingen, ook mede door de lange arbeiderstijden:54 uur per week en nu is dat ongeveer 32 uur per week.
De Titanic is op 31 mei 1911 om 12.14 uur te water gelaten, het duurde 62 seconden.
Uit Engeland kwam het meeste van de inrichting, maar ook uit Nederland kwamen er meubels.
De Titanic was nog niet eens af. Er moesten nog meubels geplaatst worden: een boekenkast stoelen en toiletpotten.
Ook de verwarming werkte niet hoe het moest zijn.
Er moesten zelf nog bouwrekeningen betaald worden na het vergaan van de Titanic.
De White Star Line had 3 nieuwe schepen nodig. Helemaal vernieuwd en met de nieuwste snufjes aan boord. De schepen moesten beter zijn, luxer en veiliger dan andere schepen. Er waren al plannen in 1907 voor de gigantische grote passagiers schepen. De schepen van White Star Line werden gebouwd door Harland en Wolff. De Titanic, Olympic en Gigantic, die later Britanic ging heten. Op 31 maart 1909, is de bouw begonnen van de Titanic, bouwnummer 401. Dit moest een gigantisch groot en luxe boot worden. Ook zijn er een aantal ongelukken gebeurd tijdens de bouw, de ergste was wel dat er een arbeider tussen de dubbele muren zou zijn achtergelaten. Ongelukken waren in die tijd geen uitzonderingen, ook mede door de lange arbeiderstijden 54 uur per week en nu is dat ongeveer 32 uur per week. De Titanic is op 31 mei 1911 om 12.14uur te water gelaten, het duurde 62 seconden. Uit Engeland kwam de meeste inrichting, maar ook uit Nederland kwamen er meubels. De Titanic was nog geen eens af. Er moesten nog meubels geplaats worden: boekenkast, stoelen en toiletpotten. Ook de verwarming werkte niet hoe het moest zijn. Er moesten zelf nog bouwrekeningen betaald worden na het vergaan van de Titanic.
2. de bouw
4. de redding
Kort na middernacht gaf de kapitein een opdracht om de sloepen of reddingsboten in orde te maken, maar er was nog steeds geen algemeen alarm geslagen. Alle sloepen werden ingeladen, de eerste klas ging voor. Er waren 4 opvouwbare reddingsboten en 16 reddingssloepen, en veel maar half bezet met mensen. Toen de Titanic uiteindelijk zonk, kwamen veel mensen in het water terecht. Ze probeerden ergens op te klimmen, maar er waren maar weinig mensen die iets vonden. Het water was ijskoud. De mensen die in de reddingboten zaten konden naar ze toe varen, maar dat durfden ze niet, omdat ze bang waren dat de mensen in het water hen omver zouden trekken. Pas veel later ging één reddingboot terug en zo konden nog 5 mensen uit het water gehaald worden. Eén daarvan ging alsnog dood door onderkoeling.Toen alle sloepen ingeladen en neer gehaald waren duurde het nog 4 uur voordat het reddende schip de Carpathia er aan kwam. De Carpathia was omgedraaid omdat hij het noodsignaal had gehoord. Slechts 4 vrouwen vonden hun echtgenoot veilig terug. Het schip moest eigenlijk naar de Middellandse zee varen, maar besloot om eerst naar New York te gaan.Er speelde zich op dat moment ook nog wat anders af. Het schip de Californion met kapitein Stanley Lord zag de ramp gebeuren, zag de noodsignalen maar deed niks.Hij had nog zo’n 1500 mensen kunnen redden, maar dat is niet gebeurd. De man wist niet goed wat hij moest doen.
Full transcript