Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

K.A.P.O.R

by Francis& Son
by

Ferenc Boroczky

on 15 December 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of K.A.P.O.R

Öntözés vagy
Célunk
Tevékenységeink
nemzeti identitásunk erősítése
A nemzeti identitásunk erősítése elsősorban a nyelvünk ápolásában, helyes használatában és átadásában rejlik. Ez különösen fontos, ha gyermekeink nem magyar közegben vagy külföldön nőnek fel.

Magyarságunk tisztelete és szeretete abban áll, hogy olyan értékrendet képviselünk, olyan törekvéseket teszünk, amelyek középpontjában a magyarság értékei, kultúránk és hagyományaink állnak.

Médiumként fontosnak tarjuk, hogy támogassunk minden olyan kezdeményezést, amely a közösségi érzés erősítését szolgálja és közös kulturális jövőnket építi.

Országunknak, magyarságunknak is közös érdeke, hogy a külföldön élő magyarok és azok közösségei is fejlődjenek, hogy versenyképességünk nőjön és hogy az Angliába vagy a világ más pontjára szakad magyarság stabil, egymást erősítő lábakon álljon.

A Magyar Művészeti és Kulturális Portál célja hogy, a magyar művészek számára megjelenést és egy kreatív, interaktív fórumot biztosítson.
- Tevékenységünk középpontjában a magyar művészek, kreatív társadalom és a befogadók közötti kapcsolat felépítése és folyamatos fejlesztése áll. Portálunkhoz csatlakozott művészeink számára ingyenes megjelenést biztosítunk honlapunkon, internetes Irodalmi Naplónkban, Közösségi Oldalainkon,

- Alkotóink számára kiállítások, bemutatók szervezése Magyarországon és a világ más magyarok lakta részén.

- Művészeink külföldi oldalakon való megjelenésének lehetővé tétele,

- A magyar közösségek érdekeit szolgáló, a nemzeti identitásunkat külföldön is erősítő, hagyományőrző és egyéb kulturális programok, koncertek szervezése,

- Kulturális örökségünk ápolása és átadása legfőképp a külföldön élő magyarok számára.

Ahhoz hogy megfelelően tudjuk támogatni a magyar művészek fejlődését először meg kell értenünk a problémáikat. Ez a legfontosabb lépés. Egy olyan szervezet felépítését tűztük ki célul, amely hasznosan segíti a magyar művészek és kreatív társadalom munkáját, fejlődését az egyéni szükségletek figyelembevétele mellett.

A magyar művészek bel- és külföldi piacokon való versenyképességének növelése érdekében külső forrásokat, támogatásokat is be szeretnénk vonni. Támogatásokat elsősorban olyan innovációs megoldásokba, kutatásokba kívánjuk beruházni, amely művészeink európai szintű sikereinek alapját szolgálja.

A Magyar Művészeti és Kulturálist Portál nemzetközi galériákkal, kiállítótermekkel közös együttműködést tervez kidolgozni, azért, hogy szerződött formában tudja a magyar alkotók munkásságának bemutatását garantálni.

Magyar Művészeti és Kulturális Portál
A magyar művészek támogatása
ösztönzés?
Számunkra a legfontosabb a magyar művészet, kultúra magas színvonalon való továbbadása, a kihalófélben lévő magyar mesterségek és azok mestereinek felkutatása és bemutatása.

Mindezt olyan programokon keresztül tesszük, amelyek elsősorban egy, a “Kultúra kiemelt támogatója” kép kialakítását szolgálják – mint például egy reklámkampány, rendezvény, kiállítás, művész vagy kiadvány támogatása.
Hisszük, ha stratégiánknak és üzleti modellünknek megfelelően tervezzük ezen tevékenységünket, akkor a fenntarthatóság és a közösségek támogatása olyan tényezővé válhat, amely pótlólagos üzleti sikert hoz minden résztvevő számára.

A Magyar Művészeti és Kulturális Portál a minőség stratégiáját követi. Tervünk egy olyan szervezet építése, amely folyamatos fejlődést, növekedést és megjelenést biztosít művészei számára.
Munkánkkal arra törekszünk, hogy elősegítsük a következő generációk kulturális fejlődését. Így rendezvényeink, programjaink célja a magyar hagyományok megőrzését, illetve az összetartás erősítését szolgálni.

2012-es megalakulásunk óta gyorsan sikerült egy folyamatosan visszatérő bázist organikusan felépítenünk. 2013. december 22. óta működő honlapunkat körülbelül 2400 –3200–an látogatják hetente.
Törekvéseink
Mi mindkettőt választjuk. Minden céget, vállalkozást ösztönözni szeretnénk arra, hogy társadalmi felelősségvállalás keretében a helyi közösségekkel együtt dolgozzanak és alkossanak maradandó értéket.

A művészet, kultúra, hagyományaink ápolása az alkotók és a befogadók közötti kapcsolaton áll. Ezért munkánk célja egy olyan szervezet kialakítása, amely partnerei, támogatói, szponzorai közreműködésével elősegíti a portált követő személyek fejlődését:

Kreatív képességek növelése

Képzések, hagyományőrző programok szervezése gyermekek és felnőttek számára

Ingyenesen letölthető készségfejlesztő anyagok kidolgozása

Külföldön élő magyarság nemzeti identitásának erősítése érdekében könyvhálózat kiépítése

Magyar kulturális rendezvények szervezése

Stabil szervezet építése
A Magyar Művészeti és Kulturális Portálnál konzervatív pénzügyi stratégiát határoztunk meg, így a portálhoz kapcsolódó befektetéseinket a portál működéséből származó cash flow-ból szeretnénk finanszírozni.

A magyar művészet, kultúra, kreatív társadalom európai piacra való kikerülése, megismertetése jelentős mértékben függ a kutatásra, fejlesztésre, piaci elemzésre fordított befektetéseink mértékétől. A Magyar Művészeti és Kulturális Portál fejlesztési céljainak meghatározását, az erre irányuló döntések meghozatalát alapvetően a fejlesztési források rendelkezésre állása és a megszerezhető támogatások határozzák meg.

Pályázati forrásokból, támogatásokból egy pénzügyi alapot kívánunk létrehozni, amely a portál és művészeink további stabil fejlődését segíti elő.

www.magyarmuveszet.com
Elérhetőségeink:
honlap:
facebook:
www.facebook.com/magyarmuveszetiportal
blog:
www.irodalminaplo.com
twitter:
www.twitter.com/kreativartporta
e-mail:
magyarmuveszetiportal@gmail.com
Telefon:
HU: 0036205870682
UK: 00447907482652
megvalósult programunk
Első Magyar Tavaszi Fesztivál, Kézműves- és Könnyvásár 2014. május 10. London
Ezt írták a rendezvényről: http://www.kulturpart.hu/lavor/41550/magyar_tavaszi_fesztival_londonban
A Művészeti Portállal együttműködő szervezetek
Gárodnyi Géza könyvtár és kulturális központ - Gárdony

Laczkó Dezső Múzeum - Veszprém

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - Budapest

Magyar Mezőgazdasági Múzeum - Budapest

Szent István Király Múzeum - Székesfehérvár

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Szentendre

Bajai Hajó Múzeum - Baja

Bácskai Civilszervezetek Szövetsége - Baja
A rendezvényt támogatta a Panyolai Szilvórium. www.panyolai.hu
hass, alkoss, gyarapíts
..közösen.
"A múltat tiszteld a jelenben, s tartsd a jövőnek." Vörösmarty Mihály
A Művészeti Portálnál hisszük hogy a művészeink és saját sikerünk kulcsa az innovatív, egyedi és közösségi szolgáltatások kialakításában rejlik.

Nagyon sok új ötletet dolgoztunk ki, mint például: interaktív művészeti foglalkozások, hagyományörző, zenei, kézműves táborok (Vajdaságban, Erdélyben, Felvidéken), ingyenesen letölthető kiadványok, művészeink közreműködésével workshop-ok amelyeket további projektet követnek majd.

Honlapunk, irodalmi naplónk rovatai a minőséget és a folytonosságot képviselik és fejlesztéseinkkel irányt szeretnénk mutatni ebben a folyamatosan növekvő komplex piaci környezetben.

Ebben a kihívásokkal teli és nehéz területen kérjük a támogatásukat, hogy közösen, együttes erővel tudjuk megőrizni mindazt ami érték és segítsük azt ami értékké válhat.

Köszönöm hogy végignézték a prezentációnkat.

Üdvözlettel

Böröczky Ferenc
Alapító
Tánczos Erzsébet - Angol és Drámaszakos tanár a Netfolk.hu blog szerkesztője - Hagyományőrzés

Gábor Mónika - Jogi szakokleveles közgazdász, Brand Management speciailsta, a Hungarian Succes Stories szerkesztője - Design

Mécs- Szilágyi Nóra - Közgazdász, Silkyway kézműves műhely vezetője - Kézművesség

Csomor Zsuzsa - a Régi receptek nyomában blog szerkesztője és a Fejedelmi ételek című könyv szerzője

Bajzáth Mária - ElTE pedagógia pszichológia szakán végzett tanár, több mesekönyv írója, szerkesztője - Mesepedagógia

Hetyei József - a zeneakadémia kürt szakán végzett tanár, a Bartók Béla Zeneiskola Igazgatója - Zene

Böröczky Ferenc - design és innováció szakos hallgató a Magyar Művészeti Portál alapítója


A Művészeti Portál rovatvezetői és csapatának tagjai
Full transcript