Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

KONGEtida

No description
by

Maria Pernela Høyvik

on 1 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of KONGEtida

KONGEtida
Kongetida,
1020-927 f.Kr.
Etter dommertida kom en periode som kalles for Israels gullalder. Det var en storhetstid for landet. I denne perioden var det kongene Saul, David og sønnen hans, Salomo som styrte. Kongene var underordna Gud og hadde ansvar for at for at folket holdt pakten med Gud.
Saul
Saul var den første kongen, han var en stor kriger og klok hærfører så han vant mange kriger. Han var en populær konge, men det lunefulle temperamentet hans gjorde at han endte sine dager med å styrte seg mot sitt eget sverd.
Kong David
Gud valgte den unge gjetergutten David fra Betlehem som Israels andre konge. David var kjent som en klok og modig mann. Han gikk i duell med kjempen Goliat og vant (les i barnebibelen).
David viste store lederegenskaper, Han ble regna som idealkongen, en konge etter Guds hjerte. Han seira over alle de gamle fiendene til Israel. Han gjorde Jerusalem til hovedstad og der bygde han seg et praktfullt slott. Han tok også paktkista med de ti bud til Jerusalem. Dette er noe av bakgrunnen for at byen blir regna som hellig.
Kong Salomo
Han ble innstilt til konge da faren David lå for døden. David hadde skaffa Israel stor makt og Salomo brukte denne makta. Salomo er mest kjent som byggherre og handelsmann. Han utvida Jerusalem og bygde solide murer rundt byen. Hans mest kjente byggverk var tempelet i Jerusalem. Det ble rikt utsmykket med gull og kobber.
Nedgangstider
Da Salomo døde etterlot han seg et ødelagt rike. Han hadde brukt for mye av ressursene, og etter hans død ble riket delt i to. Da var Israels gullalder over, og det ble aldri siden så stort og mektig som det hadde vært under kongetida.
Full transcript