Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

edat moderna

No description
by

julia arias

on 29 January 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of edat moderna

FOTOS
Causes de la Guerra dels 30 anys
Van ser d'ordre religiós, d'ordre polític i d'ordre internacional.
D'ordre religiós
L'afany de l'Emperador Ferran II d'Alemanya per unificar els seus estats, imposant el Catolicisme.
Les lluites religioses en Bohèmia.
D'ordre Polític
El desig del mateix Emperador de transformar l'Imperi Alemany que era electiu, en Imperi hereditari, per deixar-li la corona al seu fill.
La rivalitat entre l'emperador i els diversos Prínceps que governaven els seus Estats.
D'ordre internacional
El pla de França per arruïnar a la Casa d'Àustria, restablint l'equilibri europeu.
La rivalitat comercial d'Alemanya amb Dinamarca i Suècia al Mar Bàltic.
França potència segle XVIII
Guerra dels 30 anys
Videos
Edat Moderna
Cardenal Richelieu
El Cardenal Richelieu va ser molt actiu tant
en la política interna com exterior de França.
Política interna:volia que la noblesa no tingués tant poder,per aconseguir-ho va centralitzar el poder, es a dir,va concentrar el poder en un sol lloc.
Política exterior: el Cardenal Richelieu volia fer front al poder dels Habsburg i del Sacro Imperi Romano-Germanic.Encara que era catòlic no va dubtar en aliar-se amb els protestants per contrarrestar el seu poder.
A la guerra dels trenta anys va tenir un paper molt important.
Es un dels esdeveniments més importants de la Edad Moderna per varies raons:

1-Perquè de ella va resultar la llibertat religiosa per a uns quants Estats

2-Perquè van haver guerrers com Gustavo Adolfo, Wallenstein i Turena.

3-Perquè va assegurar el predomini de França sobre les altres nacions de Europa Central.

4-Perquè va reestableixer el equilibri europeu, trencat per culpa de les victories de Carlos V.
Va recolçar la fundació de colonies fora de França,com a Senegal,Madagascar etc...
També va ser famós per ajudar als artistes i fundar la Acadèmia Francesa ,que te cura del Francès.
Com a curiositat, també era conegut com la Eminencia Vermella, peque sempre anava vestit d'aquest color.

Si voleu saber més d'aquest
tema preneu atenció als
següents
Aquest treball
esta fet per:
CARLOS
ESTEL
PAULA
MARTÍ
JÚLIA

Esperem que us hagi agradat
La guerra dels Treinta Anys va ser una guerra feta en la Europa Central en la que va intervenir la majoria de les grans poténcies europees de la época.
Periodes de la
guerra dels 30 anys
1.- Període Palatino

La guerra va començar a Bohemi (que es una part d'Àustria). Els bohemis estaven dividits: uns eren protestants i els altres eren catòlics.

Com els catòlics van destruir una església protestant, i els protestants van atacar el local on treballaven funcionaris catòlics, van agafar els secretaris i els van llançar per les finestres. Aquest fet històric es diu la desfenetració de Praga. Els insurrectes es van apoderar de la ciutat i van establir un govern provisional, declarant que l'Emperador Ferran II no tenia dret per governar en Bohèmia. Van estar molt de temps varallant-se per qui liderava la ciutat. D'aquesta manera la revolució que al principi va ser religiosa, es va transformar en revolució política contra l'emperador.
2.- Període Danes

Cuan els electors alemanys van veure que el Emperador s'apropiaba del Palatinat y de Bohemi, es van alarmar molt, perquè d'allà en endavant els electors protestants de Alemanya, quedaven reduits a 2 (Brandenburg i Sajonia), siguent católics tots els electors restants. Llavors van cridar a Cristian IV. Rei de Dinnamarca. Es va iniciar una guerra que va guanyar Fernando II.
El Rei de Dinnamarca va firmar la Pau de Lubeck, en les següents condicions:
-Dinnamarca es comprometía a no prestar ajuda als protestants alemanys.
-Conseguía que se li garantitzes la integritat del seu territori.
3.- Període Suec

Perque intervingués Suècia a la Guerra dels 30 anys, van intervenir Dues causes:
La rivalitat comercial entre Suècia i Alemanya.
La Diplomàcia de Richelieu, ministre de França que va excitar a Suècia contra Alemanya per tal d'afeblir el poder de l'Emperador, Abans que França entris al conflicte.
El Rei de Suècia Gustavo Adolfo, era un expert guerrer i hàbil general a qui a els Crítics militars considerin com a precursor de Napoleó. L'ARMAMENT de les Seves tropes era el Millor de l'època. Hi havia Ideat 1 cartutx per l'fusell i va utilitzar AMB gran eficàcies la baioneta.
La campanya de Gustavo Adolfo a Nord ia l'Centre d'Alemanya, va ser brillant. Primer va derrotar l'Exèrcit de Tilly prop de Leipzig, usant 1 nova tàctica, a força de Moviments Rapids de la infanteria; Despres al famòs Wallenstein en la memorable batalla de Lutzen on el rei Suec, demostrant 01:00 coratge excepcional, és va ficar a la línia de foc i va morir crivellant a Trets.
Els suecs, després de dir la victòria, no van saber conservar els Seves posicions, perque a els Educàlia Gustavo Adolfo, i d'Això és va aprofitar Wallenstein per aconseguir uns quants triomfs; PERÒ com és va posar Molt orgullosos con el Seu PRESTIGI militar, l'Emperador Fernando va Creure que aspirava a la corona i ho va Fer assassinar. La guerra va acabar Amb la ** Pau de Praga de 1635 ** en condiciones avantatjoses per a l'Emperador i desastroses para los suecs.
4.- Període Francès
França va creure arribat el moment d'intervenir per arruïnar a la Casa d'Àustria. El ministre de Lluís XIII, Cardenal Richelieu, amb gran visió, va empènyer al seu país al conflicte, segur de la victòria final.
Al començament de la guerra, l'Emperador Ferran II va envair França i va obtenir algunes victòries; però Richelieu va posar al capdavant dels seus exèrcits a Bernardo de Sajonia i al temerari general Chatillón. El primer va vèncer als alemanys i el segon va derrotar als espanyols.

Durant diversos anys la guerra va estar molt indecisa, i va passar llavors un canvi de govern als països bel·ligerants. A Alemanya va ocupar el tron Fernando III, ia França va pujar al poder Lluís XIV. Llavors la guerra va poder acabar. Els generals francesos Turena i Comte, van ficar els seus exèrcits fins al cor d'Alemanya, i van amenaçar amb prendre Viena, que era la capital de l'Imperi. I davant tan greu perill, el nou Emperador Fernando III va preferir fer la pau.
Aquest segle va ser un període caracteritzat per un extraordinari creixement econòmic. La població va passar de 21 milions a 28 milons . Els ingressos procedents de l'agricultura es van incrementar en un 60%. Els historiadors econòmics situen els començaments de la industrialització francesa al segle XVIII, data en què el país era la principal potència industrial del món.No obstant això, els ingressos dels treballadors i artesans de les ciutats difícilment mantenien el ritme de la inflació, així com la majoria dels camperols, que aconseguien pocs excedents per vendre i estaven carregats de fortes impostos, delmes i obligacions feudals.
És l'època que es perllonga des de finals del segle XVII i al llarg del segle XVIII. Durant aquesta època, la de la Il·lustració, es van proposar noves idees sobre llibertat i justícia.
Els científics van utilitzar nous mètodes d'experimentació i observació, i els filòsofs i pensadors van assignar a la ciència el paper principal com a mètode per entendre el món en lloc de la religió. Aquestes idees empíriques es van aplicar a ciències com la biologia, la física i la química i també als governs (noves formes de govern, com la república parlamentària i la monarquia parlamentària) hi ha les polítiques econòmiques.

Per la part de la tecnologia, apareix la màquina de vapor, el parallamps i els globus aerostàtics.

Isaac Newton descobreix la llei de la gravetat.

ok
Full transcript