Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

З В У К

No description
by

Natasa Risteska

on 16 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of З В У К

Тие можат да бидат различни:
грмотевици
шумолењето на лисјата
жуборот на реката
паѓањето на дождот
.......
ПРИРОДНИ

брмчење на бумбарот
ЖИВОТИНСКИ
брчењето на автомобилите
ВЕШТАЧКИ
Некои звуци се пријатни за нашите уши!
Некои звуци се непријатни па дури и штетни за луѓето!
Звукот настанува со треперење на ЖИЦИТЕ од инструментите или
ГЛАСНИТЕ ЖИЦИ кај човекот.
Кога гласните жици треперат се шрат бранови низ воздухот и на тој начин звукот доаѓа до нашите уши.
Јачината на звукот се мери со
ДЕЦИБЕЛИ.
З В У К
Постојано околу нас слушаме различни звуци.
мјаукање на мачката
лаење на кучињата
црцорот на птиците
авионите
музиката
Full transcript