Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

AC/DC

No description
by

matic schwarzmann

on 10 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of AC/DC


V svetovnem izboru hard rock in heavy metal glasbe so se uvrstili na 6. mesto.
So začetniki heavy metala in hard rocka, čeprav sami trdijo, da je njihova glasba predvsem rock 'n' roll. So najboljša rock skupina iz Avstralije. Skupina je nastala leta 1973 v Sydneyu. So rokovska skupina, ki deluje še danes. Ime skupine so našli na starem šivalnem stroju (kratica pomeni izmenični tok skozi enosmerni tok). Prodali so že okoli 200 milijonov plošč. Njihov najuspešnejši album je Back In Black (1980). Prvi pevec je bil Bon Scott, ki je pel v skupini do leta 1980. Drugi je Brian Johnson, ki poje v skupini še danes. Njihov največji koncert je bil v Doningtonu, kjer so igrali pred 240.000 ljudmi. Od začetka in še sedaj v skupini igra Malcolm Young ritmično kitaro in pa Angus Young, glavno kitaro.
Imeli so dva glavna vokalista: Bon Scott in njihov sedanji vokalist Brian Johnson.
Zamenjali pa so tudi 5 bas/vokalistov in 7 bobnarjev. Kot večina rok skupin se tudi oni na odru smešno obnašajo in skačejo naokrog. Seveda je to njim normalno. Največ njihovih objavljenih slik je z njihovimi kitarami. O sebi pa radi razmišljajo kod o skupini hudičev. Pesem ki se predvaja v ozadju se imenuje BACK IN BLACK:
Back in Black je sedmi in najbolj prodajan album avstralske rock skupine, ki je izšel 25. julija 1980. "Back in Black" je bil prvi AC/DC album, ki je bil posnet brez nekdanjega glavnega pevca Bona Scotta, ki je umrl pri 33 letih, 19. februarja 1980. Skupina je razmišljala o razpustitvi skupine zaradi Scottove smrti, ampak so se odločili, da nadaljujejo in so nato najeli Briana Johnsona, kot njihovega novega glavnega pevca in pisca pesmi. Producenta Robert John "Mutt" Lange, ki je že prej sodeloval z AC/DC pri albumu Highway to Hell, so zopet zaprosili za producenta.
Album so tudi predelali in izdali v letu 1994, ter v Bonfire box setu leta 1997 in kot del AC/DC Remasters Series leta 2003. K temu so izdali tudi Dualdisc verzijo leta 2004, ki je predstavljala izboljšan Stereo format in dokumentarec "The Story of Back in Black" - "Zgodba o Back in Black".
13. Decembra 2007 je RIAA izdala certifikat 22.00× Multi Platinum, kar pomeni, da je bilo prodanih približno 42 milijonov kopij albuma - drugi najbolj prodajan album na svetu, za albumom "Thriller" od pevca Michaela Jacksona. najuspešnejši album: Ballbreaker
Black Ice
Stiff Upper Lip Poleg BACK IN BLACK so njihovi poznati albumi še: Highway to hell Upam da vam je bil moj plakat ušeč, za konec pa prisluhnimo še skladbi THUNDER STRUCK. In pa THUNDER STRUCK. KONEC.
Full transcript