Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

deze presi is gemaakd door johanna

No description
by

Mira Bezuijen

on 18 November 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of deze presi is gemaakd door johanna

einde
einde
habitat
deze presi is gemaakd door johanna

en
hij
gaat

over

de
uil

de uilenfamilie
uilen zijn net zo als arenden en havinken roofvogels. hebben grote ooge, een scherpe snavel en haakvormige klauwen ze jagen voornamelijk op kleine zoogdieren en volgels
geboorte
de uil zal haar eieren op deze manier zo'n 28 dagen bebroeden, tot ze klaar zijn om uit te komen. ze verlaat het nest alleen even om te poepen of haar fleugels te streken. ondertussen is het mannetje op jacht en brengt hij haar voedsel. overdag slaapt het vrouje in het nest terwijl het mannetje in de buurt slaapt.

e

E
I
N
D
E
!!!!!
zein er nog vragen
bossen vormen de favoriete habitat van uilen. Bosuilen passen zich echter heel gemakelijk aan, en komen ook voor in statstuinen en parken. Ze kunen overal leven waar foldoende prooien zijn, naast bomen of overwoekde plekken warin ze kunen rusten en slapen.
nest

bosuilen zijn geen goeien nestbouers.
hun favorite nestplaats is een holle boom, die beschuting bied tegen roofdieren en het weer. Ze gebruiken regelmatig verlaten nest van andere vogels zoals kraaien, en soms van eekhoorns. In gebieden met heel veel voetsel maar wienig boomen nesten en bosuilen zelvs op de grond. als een bosuilenpraat eenmaal een goede nest plaats gevonden heeft, maken ze dikwijls jaar na jaar gebruik van.

jagen
bosuilen jagen s nachts, dus hun dieet bestaat voornamelijk uit nachtdieren. Ze vangen en eten een grote vercheidenheid aan prooien, zowel groten als kleinen. hun favorieten voedsel mollen en jongen konijnen. Ze kunnen ook vleermuizen vangen, tijdens de vlucht of waneer ze rusten.
hoe ze jagen
De favoriete jachttechniek van de is op een boomtak ziten en wachten tot hij een prooi onder zich ziet. Dankzij zachten franjes aan de schlagpennen kan een uil zijn prooi geruisloos aanvallen. Doot de uil zijn prooi dierekt met zijn prachtieke kluawen. een groote prooi doot hij met een klap van zijn snafel tegen zijn schedelbasis van de prooi.
Full transcript