Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Jordskælvssikret hus

No description
by

Rasmus Adalbert Meldgaard

on 25 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Jordskælvssikret hus

Jordskælvssikret hus
Her er planen
Bygget på solidt underlag. Fx: Granit, Sten eller evt. Beton.
Underlaget skal "stampes", så det bliver mere stabilt.
Huset skal bygges ovenpå stempler, som gør, at huset kan stå og rokke lidt fra side til side, og optager samtidig noget af skælvets styrke.
Damptech stempler
Taget
Taget bygges med tagpap, ikke med tegl. Dette gør, at selvom taget skulle flyve af, så gør det ikke nær så stor skade.
Skorstenen
Skorstenen skal ikke laves af mursten. Den skal derimod bygges af blik. man laver selveskorstensrøret, og når det skal monteres, gør man således: Et stykke tagpap med hul i midten, som passer til skorstenens hul, limes på undersiden af skorstenen. Derefter smelter man tagpappet på overfladen, plus det tagpap der allerede sidder på taget, der hvor skorstenen skal sidde. Nu kan skorstenen sættes på, hvorefter man sætter den i pres, til det er størknet.
Vinduerne
Vinduer skal ikke laves af glas. De skal derimod laves af klar plastik, som holder bedre. De skal ikke kunne åbnes. Til gengæld skal der sidde store udluftningskanaler i alle rum, som kan åbnes for at få ekstra frisk luft. Disse skal være udstyret ligesom de små kanaler beskrevet før, men skal kunne lukkes og åbnes efter behov.
Udluftning
Udluftningen skal foregå via udluftningskanaler. Der skal sidde et par små udluftningskanaler i huset, som altid er åbne. De skal være udstyret med et filter, som automatisk sorterer alt andet end ren luft fra. Det kan fx. være gas fra en ødelagt gasledning eller andre skadelige gasser. De skal også være udstyret med en varmer, som er koblet til solpaneler på taget. Dette gør, at man kan varme luften op om natten og i vintermånederne.
Væggene
Væggene skal laves af Birketræ, som er smidigt.
Gulvet
Gulvet skal være lavet af gummi, så gulvet kan bevæge sig op og ned og fra side til side.
Møblerne
Alle de tunge møbler skal sættes fast til gulvet, ved at tage gummistykker og sætte fast til gulvet, som man derefter bukker op omkring benene på møblerne og sætter fast.
Dette gør, at møblerne kan bevæge sig lidt i forhold til gulvet, men stadig sidder fast. Høje møbler som kommoder og skabe/reoler skal desuden også sættes fast til væggen med beslag i toppen. Dette gør, at de ikke vælter forover.
Bøger
Alle bøger skal sættes fast med en velcro-rem rundt om hver.
Malerier osv.
Malerier og andre ting, som enten står løst på gulvet, fx. højtalere til tv, skal sættes fast med mindst to skruer pr. stk.
Tv og Computer
Tv'er og computere skal udover at sættes fast med beslag, skal de også sættes fast med en stærk ståltråd til en ring i væggen. Dette gør, at de ikke kan vælte forover.
Puder og Lysestager osv.
Puder skal bindes fast til en krog i væggen med snor, og vaser og lysestager skal skrues fast til bordet eller gulvet.
Loftet
Loftet skal være lavet af trælister, som vil kunne bevæge sig lidt i forhold til hinanden.Derfor skal man ikke sømme dem fast, men lægge dem på en slags rund plade, som passer i en "skål", som monteres ovenpå et par stålbjælker, som går fra hjørne til hjørne af huset. "Skålen skal være lidt større end pladen, så pladen kunne bevæge sig lidt. Dette gør, at loftet kan bevæge sig uafhængigt af væggene. Loftet skal sættes fast til væggene med gummi-stykker, som lukker af for vind og vejr, men som bevarer bevægeligheden.
Lamper
Lamperne skal ikke hænge ned fra loftet, men være spændt godt fast helt ind til loftet. Dette gør, at de ikke kan gynge.
Full transcript