Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Els Inques :)

Mariona Mas, Lluís Garcia, Pablo Sartor, Valeria Morales i Kumba Sillah
by

lluis garcia

on 10 December 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Els Inques :)

On viuen? I a quina part?
Els Inques
Mariona, Lluis, Pablo, Valeria, Kumba


Cultura
La cultura Inca va donar origen a un dels imperis més grans. És precolombina i va sorgir a principis del XIII. Es va originar a Cuzco (Perú) i desprès es va estendre per l'oceà Pacífic i els Andes. L'idioma oficial era el quechua i tot l'Imperi era controlat per un Rei. La posició de Rei era hereditària, és a dir, passava de pares a fills. Va ser conquerida per F. Pizarro al 1532.

Llengua


Religió i creences
Arquitectura
Curiositats
Viracocha, el creador de tots el sers vius
Webgrafia
Nosaltres hem extret la imformació de les següents pàgines:
http://en.wikipedia.org/wiki/Inca_Empire
El llibre "La conquesta d'Aèrica", 22é volum de la sèrie "Historia", de National Geographic.
Eren politeistes, és a dir, creien en més d'un déu. La religió de l‘imperi estava basada en l'adoració del Sol. Els emperadors inques eren considerats com a descendents dels Déu Sol i eren adorats com a divinitats. El cicle anual de festes estava regulat pel calendari inca.
Van desenvolupar un estil altament funcional de l'arquitectura publica ,que es va distingir principalment per les seves tecniques avançades d'enginyeria i del trevall fi de la pedra.Les estructures eren de nomes d'un pis.Sorpren en canvi que pensar com els Inques van complir amb els tres grans moments d'aquesta originalitat i arquitectura valuosa.
Els chasquis eren els missatgers reials, des de petits entrenaven per poder córrer durant hores i hores sense cansar-se, i a vegades fins i tot algunes vegades recurrien a les drogues.
Una runtantinya és un tambor fet amb la pell dels enemics de l'imperi, extirpada mentre aquest encara és viu.
L'idioma que parlaven els inques era el quítxua.Ara mateix el quítxua el fan servir uns 10 milions de persones. No tenien escriptura. Tenien un sistema de càlcul que es deia quipu.
Estava format per un cordó horitzontal del qual penjaven unes petites cordes amb nusos de diferents mides. Segons la mida del nus volia dir una quantitat o altre.

Els inques vivien al continent Americà, a finals del segles XIV. L'imperi va començar a expandir-se de la seva regió inicial anomenada Cusco fins a la regió meridional de les muntanyes Andines d'Amèrica del Sud, on l'exèrcit espanyol els va conquerir a l'any 1532.Abans de la seva derrota hi havia 12 milions de persones que vivien en Perú,Equador i una part de Xile,Bolívia i Argentina.
Els Inques anomenaven el seu territori Tawantisuyu, que volia dir (les quatre parts). És un territori amb diferents terrenys i climes molt marcats.
Lo comunitat Inca: lo més important era que s'ajudesin entre ells i no pensar en tu mateix i tambè no estava ben vist la individualitat. En les cinc famílies que vivien en el poble, tantsols s'ocupava un home per proprcionarlis tot lo que necesitaven.
Si no cumplies una llei del poble Inca revias castigs com la censura,l'exili, la tortura, la perdua de coses o la mort, les normes eren:
no robaras , no mentiras, no seras ocios.
Hi havia una divisio de treballs entre homes i les dones. Els homes preparaven la terra per aixi les dones plantesin les llavors, (els petits espentaven els animals que intentaven menjarse les llavors).
La familia vivia junta per ajudarse entre ells i el home casat era el que manava.
Full transcript