Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Människokroppen

No description
by

Thomas Brixander

on 7 March 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Människokroppen

Man kan rätt så lätt tro att alla tankeförflyttningar, komplicerade kalkyleringar och uppgiftslösningar vi jobbar med under dagen borde få hjärnan att jobba hårdare än när vi t.ex. sover.
Men... nej! När Du stänger av slår Hjärnan på! Varför det är så vet man faktiskt inte men du kan tacka hjärnans hårda arbete under natten för de fina drömmar som du får. Människokroppen är ett otroligt komplext och intrikat system! Ett system som fortfarande förbryllar läkare och forskare trots tusentals år av medicinsk kunskap. Människan Gemensamt? Säger dock som på TV... pröva inte detta hemma!

Men faktum kvarstår, att den typ av saltsyra som finns i din mage inte bara klarar av att smälta Frukosten som du kanske nyligen ätit utan faktiskt även äta sig igenom flera olika typer av metall. Kvinnan? Syran i magen är faktiskt frätande nog för att lösa upp ett rakblad. Ja, logiskt sett så kan man tänka sig att all tankeverksamhet, alla komplicerade beräkningar och alla problemlösningar och det allmänna interagerandet under dagtid borde innebära att hjärnan arbetar på högvarv. Det har dock visat sig... ... att när Du stänger av (går och sussar) så slår Hjärnan på! Forskarna vet ännu inte varför det är så men du kan i vart fall tacka hjärnan för det hårda arbetet som den utför när du drömmer alla trevliga, gosiga eller spännande drömmar. Detta kommar att sätta organdonation i ett helt annat perspektiv! Människans kropp kan vid första anblick verka rätt så bräcklig... Du kanske inte skulle må så tiptop, men det skulle inte döda dig... Graviditetshormoner... ... kan som de flesta vet orsaka humörsvängningar, konstiga begär och många andra underliga oväntade förändringar. MEN, som om inte det var nog kan hormonerna också påverka kvinnans drömmar och drömmarnas livlighet. De 3 saker som gravida kvinnor, statistiskt sett, drömmer mest om är just Krukväxter, Grodor och Daggmaskar. Vovven då! ...men du KAN faktiskt opereraoch kasta bort (eller donera) magsäcken, mjälten, 75% av levern, 80% av tarmarna, en njure samt praktiskt taget alla organ från bäcken- och ljumsktrakten och ändå överleva! Vi människor är inte Riktigt så nakna som vi anser oss vara. Vi råkar nämligen ha lika mycket hår per kvadratcentimeter som en schimpans.

Vi har massor av hår, men på de flesta av oss är det så uppenbart då en majoritet av hårstråna är så tunna och ljusa att dom inte syns.

MEN dom finns där!
Full transcript