Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Timeplan 10-11

Evaluering av Stovnermodellen og forslag til ny timeplanmodell
by

Karen Kristine Rasmussen

on 21 April 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Timeplan 10-11

EVALUERING AV
STOVNERMODELLEN Elevene Lærerne Oppsummering spørsmål 1 Timeplanen er i dag slik at de fleste fagene har alle timene sammenhengende på en dag - fagdager.Hvor fornøyd er du med dette? 6 timers: 29,0% fornøyd
5 timers: 63,1% fornøyd
4 timers: 76,2% fornøyd
3 timers: 80,9% fornøyd
2 timers: 80,2% fornøyd Kommentarer matten bør kanskje flyttes slik at elevene har matte to ganger uken. det kan bli litt slitsomt til tider med fem timer matte.
Med fagdager blir alle skoledagene fylt med noe nytt. Jeg synes det blir kjedelig å ha samme fag med samme tema to eller tre ganger i uka.
5timersfag er greit, men slitsomt. 4, 3 og 2 er veldig bra. Jeg vil IKKE ha 6timersfag eller mer. Vi får gjort mye mer i timene med denne modellen. Det er muligheter for større prosjekter og andre alternative opplegg, og det blir en mer flyt i emnene vi holder på med.
Jeg synes at det er greit med at vi har fagdager. Men det kan til tider bli tungt for eksempel i rettslære eller internasjonal engelsk. Timeplanen er i dag slik at de fleste fagene har
alle timene sammenhengende på en dag- fagdager
Hvor fornøyd er du med dette? Lærerne (Elevene)
fornøyd (misfornøyd) fornøyd
6 timers 19,4% (19,5%) 29,0%
5 timers 36,1% (36,1%) 63,4%
4 timers 41,6% (11,2%) 76,2%
3 timers 50,0% (5,6%) 80,9%
2 timers 52,8% (8,4%) 90,2% Bør Olsvikåsen vgs fortsette med fagdager?
Ja 25%
Ja, med noen justeringer 66,7%
Nei 8,3% Kommentarer Jeg er enig med elevene at det kan være en fordel at de tunge realfagene bør deles opp mer. Hvis det ikke er mulig bør ikke disse legges på slutten av tunge lange dager. Positivt med paralell legging. Dette gir muligheter for fagsamarbeid, hvis ikke lærerne er spredd på altfor mange fagområder og i tillegg må dele fag. Potensialet for samarbeid, differensiering og avlastning mellom lærerne er stort (men dette blir ikke utnyttet særlig godt fordi det krever mye organisering, felles planlegging og tenkemåte). Elevene er trøtte når 5t-øktene kommer seint på dagen. Da får men ikke utnyttet timene til fulle. Problemer med å finne vikarer fordi faglærerne er opptatt samtidig.

Med kroppsøving, så vil det være en fordel å bruke hallen kontinuerlig gjennom uken, slik at store klasser (mer enn 20 stk) kan bruke hele hallen (ikke dele med andre klasser i slike størrelser). Slik det er nå, er det veldig liten plass per elev når vi har en halv idrettshall til disposisjon. Jeg merker at elevene har ganske store problemer med å bearbeide store teoretisk kompliserte tema i løpet av en 5-timers økt. Dette gjelder nok spesielt matematikk og fysikk. Det er de flinkeste elevene som tjener på blokkdagene, ikke de svakeste. De som ligger sånn middels, greier seg. det fungerer veldig bra i noen sammenhenger, mindre bra i andre, og igjen dårlig i noen fag. Jeg tror også at vi lærere vil kunne klare å være mer inspirerende og motiverende med kortere økter, uten at vi føler at det er et maraton Hva gjør vi til neste skoleår? Vi vil ha to ulike timeplaner
En for partallsuker og
en for oddetallsuker
(2HS vil som i år ha tre røde og
en grønn uke Antall timer per uke
i ett fag er det samme
(6 timer norsk både i oddetallsuke
og i partallsuke osv.) Legger inn fagmøter på
timeplanen, der alle lærerne
i faget (iallefall på trinnet)
kan møtes Positivt med Stovnermodellen;
Undervisningen er konsentrert. Man får bedre tid mellom øktene. Man står friere mht metoder/prosjekter. Enklere å gjennomføre varierte vurderingsformer, fagsamtaler osv fordi man har mer sammenhengende tid til rådighet og kan være fleksibel.
Full transcript