Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

RREZET LAZER

No description
by

Jona Shahollari

on 25 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of RREZET LAZER

RREZET LAZER
Fjala LASER --> "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation".
Perfshin :
rrezet infra të kuqe lazer
rrezet ultravjollcë
rrezet X

Si punon nje lazer ?
LLOJET E LAZERAVE
1.Gaz Lazer
2.Kimik Lazer
3.Excimer Lazer
4.Lazer te ngurte
5.Fibra Lazer
6.Lazer Free-elektron ose FELS
7.Lazer bojë
Një lazer është një pajisje që amplifikon dritën .
Një lazer prodhon një rreze te hollë , me intensitet te larte te dritës , e cila është shumë e drejtuar ( koherente )


Nga ndryshon nje rreze lazer nga rrezet e tjera te drites ??

Perdorimet e Lazerit
1-Ne Shkence:
1/1 Teknika ngrohjeje
1/2 Lazer cooling
1/3 Photochemistry
1/4 Laser Barcode Scanners


2-Ne Ushtri
3- Ne Mjekesi
3/1 Nderhyrje kozmetike
3/2 Operacionet ne sy
3/3 Heqjen e tumoreve
3/4 Ne fushen e stomatologjise

4-Ne industri
4/1 Aspekti Komercial
4/2 CD dhe DVD
Lazerat ne te ardhmen :
 Kjo pajisje permban 3 elemente :
1- Nje projektor lazer
2-Nje sensor optik
3-Nje shtrese infra te kuqe

 PESHKAQENI ME LAZER
Eshte zhvilluar nje eksperiment ne te cilin ,nje lazer eshte fiksuar ne trupin e nje peshkaqeni
Lazeri Rubi.

I perbere nga :nje cilinder + 2 pasqyra + llambe spirale
1.Monochromatic
2.Koherente
3.Nje drejtim i vetem

2/1 Si arme corientuese
2/2 Target destinator
2/3 Laser sight
2/4 Eye-targeted lasers
Lazerat ne te tashmen

Leximi i kodit te produktit ne supermarket
Regjistrimi dhe lojrat ne CD & DVD
Vrima shpuese në metal
Transmetimi i thirrjeve telefonike dhe të dhënave
Topografi te rrugëve
Saldim metalesh
Matja e ndotjes se ajrit
Prerje pjesë aeroplanesh
Krijim Hologramash
Konfigurimi i teleskopeve
Përcaktimin i objektivave ushtarake
 Magic Cube Laser Projection Keyboard
Magic Cube
Full transcript