Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

JOSEPH PAXTON

No description
by

Carla Ruiz Eslava

on 23 February 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of JOSEPH PAXTON

SOCIALS UNITAT 7
ANÀLISI 1
ANÀLISI 2
THE CRYSTAL PALACE
BIOGRAFIA ARTÍSTICA
CARACTERÍSTIQUES DE L'ARQUITECTURA DEL SEGLE XIX

TÍTOL: Mentmore Towers
AUTOR: Joseph Paxton
ESTIL: Arquitectura del segle XIX
CRONOLOGIA: De 1852 a 1854 es va construir. Encara segueix en peu i actiu.
JOSEPH PAXTON
Lucía Eslava, Gemma Ruiz i Carla Vila
CHATSWORTH GREENHOUSE
BIRKENHEAD PARK
Joseph Paxton, nascut al 1803 a Milton Bryant, i mort al 1865 a Sydenham, va ser un important arquitecte britànic de l'arquitectura del segle XIX. Amb el “Crystal Palace”, Paxton es va convertir en un dels precursors de l'arquitectura moderna. A part, també va utilitzar la arquitectura tradicional. Va ser un arquitecte-paisatgista, ja que moltes de les seves obres van ser jardins i parcs.
Al 1823 va començar a treballar als jardins de Chiswick, en el que tothom va quedar sorprès per les seves capacitats..

Volien reflectir la recreació d'algunes de les manifestacions artístiques d'altres èpoques, recuperant-ne el llenguatge i estil constructiu.
S'utilitzaven ferro, acer més flexible i dúctil, el ciment (recentment inventat) com a material constructiu i el vidre.
Es parla de "revival" perque es construeix a imitació de les antigues arquitectures egípcia, índia, xinesa, romàntica o gòtica.
MENTMORE TOWERS
PRINCES PARK
TÍTOL: The Crystal Palace
AUTOR: Joseph Paxton
ESTIL: Arquitectura del segle XIX
CRONOLOGIA: Es va construïr a Londres al 1851. Al 1854 va ser traslladat a un districte proper, on va estar fins al 1936 que es va cremar a un incendi.
QUE REPRESENTA: Representa la creació d'un nou estil. El vidre i el ferro representaven la modernitat que volien transmetre a la Gran Exposició.
COM ES DISTRIBUEIX: L'estructura es basaba en dos plantes amb una forma allargada. Es conectaven a través d'unes escales.
QUE PRETEN MOSTRAR L'ARTISTA: Preten mostrar l'innovació britànica i la força industrial que la "Gran Exposició" volia mostrar.

PER QUÈ VA SORGIR AQUEST TIPUS DE ARQUITECTURA? Per la necessitat de Paxton de crear un nou estil més modern del que havia a la època, i utlitzant diferents materials sense oblidar els que ja hi havia.
QUE REPRESENTA: La família Rothschild necessitava una llar on viure als seus terrenys d'Anglaterra, després de que la seva fos enderrocada. Paxton va ser l'escollit per repetir-la incorporant alguns aspectes més moderns de l'època i de la seva personalitat, com el vidre o el ferro.
COM ES DISTRIBUEIX: L'edifici esta dotat amb 31 cambres incluint menjador i altres espais comuns. Molts d'aquest llocs porten grabats els noms que acostumaben a tenir
Grand Hall, Sala d'estar, Menjador, Biblioteca, etc.
QUÈ PRETEN MOSTRAR L'ARTISTA: Sençillament volia plasmar les idees el desig dels propietaris per gaudir de comoditat partint de les noves creacions del segle
PER QUÈ VA SORGIR AQUEST TIPUS D'ARQUITECTURA? Va basarse en el diseny d'un castell anterior de la família Rothschild.
És un hivernacle de vidre, dins de la Chatsworth house. Va ser construit entre el 1837 i el 1840. A la seva època va ser el més gran del món.
ITALIAN GARDEN
És un jardí situat dins del Tatton Park. Consta de dues terrasses, on els elements decoratius estan colocats simètricament. Aquest està davant del Tatton Hall, l'edifici més important de la finca.
una gran casa de camp neo-renacentista situada al poble de Mentmore Buckinghamshire. Pren el seu nom del poble en el que esta situat i de les seves nombroses torres i pinacles. La mansió ha estat descrita com una de les més grans cases de l'època victoriana.
Va ser una edificació de ferro i vidre construida a Londres per a la “Gran Exposició”. La van translladar a Sydenham, on un incendi va acabar amb ella.
És un parc situat a Liverpool, antigament d'ús privat però que actualment està obert
És un parc públic al centre de Birkenhead, Anglaterra. En general es reconeix com el primer parc cívic amb fons públics en el món.
Full transcript