Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

„Vreau sa fiu sanatos si sa traiesc intr-o societate sanatoasa

No description
by

Vicol Doina

on 22 April 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of „Vreau sa fiu sanatos si sa traiesc intr-o societate sanatoasa

„Vreau sa fiu sanatos si sa traiesc intr-o societate sanatoasa”
A fi sănătos înseamnă a fi frumos, a fi bine dispus, a fi puternic. Sănătatea ta înfrumuseţează mediul în care trăieşti şi cel în care activezi. Dacă eşti sănătos, înseamnă că ai grijă de tine şi de cei din viaţa ta.
Pentru ca să trăim mult, nu trebuie decât să fim atenţi la modul de viaţă pe care îl ducem. Fiecare dintre noi are dreptul la asta. Trebuie doar să facem cunoştinţă cu legile naturii, cu aceste legi ale naturii care ne menţin organismul viu şi apt de activitate. Trebuie să cunoaştem legile universului în care trăim, să învăţăm să convieţuim cu ele după legile raţiunii, dar pentru a face asta trebuie să conştientizăm aceste lucruri şi să fim ferm convinşi că nimic nu contează mai mult decât sănătatea.
Alcoolul este un drog care in timp poate creea dependenta. Cei care spun ca nu se intampla asa se inseala. In timp, fara sa-ti dai seama, alcoolul iti poate crea dependenta. Consumat in cantitati mari, este foarte daunator organismului uman caruia ii cauzeaza multe efecte negative care duc la boli precum: hepatita, ciroza, marirea in greutate a ficatului, inflamarea ficatului sau cancer la ficat. Alcoolul mai poate cauza: atacuri de cord, boli de inima, gastrita, ulcer digestiv, cancer intestinal sau cresterea presiunii sangelui. Persoanele care consuma alcool în cantitati prea mari au sanse mai mari decât altele sa sufere de anxietate, paranoia sau depresie.
Alcoolul incetineste functionarea celulelor si a organelor, pana cand acestea isi desfasoara activitatea cu mult mai putina eficienta. Mersul impleticit si cazaturile sunt alte cauze ale consumului de alcool. O persoana care consuma prea mult alcool poate adormi sau poate intra in coma.
Consumat in cantitati mari, alcoolul iti da curaj, iti schimba caracterul (dispar inhibitiile) si faci lucruri pe care in mod normal nu le faceai. Se poate intampla ca fara sa-ti dai seama sa faci lucruri pe care apoi le vei regreta o perioada sau … poate o viata intreaga. Si asta din cauza ca alcoolul afecteaza creierul, ceea ce duce la pierderea echilibrului psihic, la dificultati de gandire.
Fumatul este una din cauzele majore de imbolnavire si mortalitate in intreaga lume, fiind stiut ca speranta de viata a unui fumator este cu 5 – 20 de ani mai mica, iar aceasta depinde daca se imbolnaveste sau nu din cauza fumatului.
Fumatul este definit ca boala de a consuma timp indelungat si intr-un ritm zilnic produse pe baza de tutun (tigari, pipa, trabuc, narghilea, tutun mestecat, etc.) fara capacitatea de a opri fumatul in orice moment, atunci cand se doreste acest lucru.
Cauza acestei boli este nicotina, un drog continut in tutun, care determina dependenta la cei care consuma cronic produse din tutun.


Terapia dependentei la nicotina trebuie sa fie completata si de suportul psihologic si comportamental cu incurajarea pacientului de a se opri definitiv din fumat.
Cu cat dependenta de nicotina este tratata mai precoce, cu atat multe din riscurile prezentate mai sus vor fi evitate.
Fumatul este o boala care trebuie tratata de catre medic.
Oamenii consuma astazi droguri mai mult ca oricand. De ce consuma oamenii droguri ? Raspunsul pare a fi simplu… ei doresc sa simta altceva decat de obicei. Este gresit sa spui si sa faci: “incerc doar odata de curiozitate”. Daca iei odata vei dori sa mai iei odata si astfel vei ajunge fara sa-ti dai seama la dependenta. Suntem usor de infleuntat iar pentru unii anturajul este distrugator. Cercul de prieteni in care ne invartim este una din cauzele care duc la dependenta de droguri. “Daca ia el, de ce sa nu incerc si eu?” Si asa incepe totul… si apoi urmeaza chinul. Foarte multi dintre cei care au luat droguri regreta enorm ca a au facut acest pas negativ in viata.
Un rol important în preintampinarea consumului de droguri il au parintii, care trebuie sa-si educe copiii corespunzator din punct de vedere moral si spiritual, pregatindu-i pentru a face fata realitatilor dure ale vietii. Atmosfera sanatoasa din familie, dragostea, afectiunea, comunicarea între parinti si copii, constituie astfel principalul aliat în lupta împotriva acestui flagel.
Alcoolul
Fumatul
Drogul
Efectuat : Vicol Doina , cl. a 12 a"A" Liceul Teoretic "Lucian Blaga"
Full transcript