Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Волвганг Амадеус Моцарт

No description
by

ilija naumovski

on 6 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Волвганг Амадеус Моцарт

Турски Марш
Турскиот марш започнува со мелозвучна мелодија во мол,по која следи мелодија која има ведар,маршовски карактер во дур.Мелодијата на ,,Турскиот марш" е една од најпопуларни- те мелодии денес.Марш е композиција во дводелен такт со нагласен ритам.Најчесто се свири за свечености каде се движат свечени поворки на цивили или војници,во придружба на барабанчиња и дувачки инструменти.
Волвганг Амадеус Моцарт
Животот на Моцарт
Еден од најпознатите композитори е В.А.Моцарт.Потекнува од Салцбург,Австрија.Тој е единствениот композитор кој бил наречен ,,чудо од дете,,.Овој епитет го добил затоа што уште од тригодишна возраст почнал да свири на пиано.Исто така убаво свирел и на виолина.Тој бил весело дете со темперамент.Потекнувал од музичко семејство.Пишувал голем број на композиции од коинајпознати се ,,Турски марш",
,,Волшебна флејта" и други.
Detail 4
Слика од Моцарт
Турски марш
Full transcript