Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Handleiding Yammer

Een overzicht van de mogelijkheden die Yammer biedt.
by

Turnaround Communicatie

on 17 November 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Handleiding Yammer

Hoe gebruik ik Yammer? Yammer is een soort Twitter, maar dan voor intern gebruik.
Iedereen binnen hetzelfde (e-mail) domein kan direct toegang krijgen.

Het startscherm... Je schrijft berichten die je collega's kunnen volgen. Yammer start automatisch op met 'My Feed'. Hierin staan alle berichten die je hebt geplaatst en waarop anderen hebben gereageerd.
Ook zogenoemde direct messages (persoonlijke berichten die niet worden gedeeld) zijn hier terug te vinden. Lange berichten worden automatisch ingekort en kunnen eenvoudig worden 'uitgeklapt'... Je kunt direct op een bericht reageren, door op ‘Reply’ te klikken. Daarmee start je een conversatie.
Als je een bericht leuk vindt en anderen erop wilt attenderen, dan kun je er een smiley aan toevoegen.
Onder ‘More’ staan nog extra opties... Add Topics: Tijdens conversaties kun je met hashtags (#) werken. Je kunt daardoor gemakkelijk conversaties terugvinden aan de hand van een trefwoord.
Bookmark: Door een bericht te bookmarken, vindt je het snel terug via de menuoptie Bookmarked in het menu aan de linkerzijde.
Email Me: Dit bericht wordt door Yammer naar je e-mailadres gestuurd.
View Thread: Laat alle berichten zien die over dit onderwerp gaan. Aan de linkerkant van het scherm vind je de diverse menuopties... Direct messages: De berichten die iemand naar jou alleen heeft gestuurd, of die jij naar één specifieke persoon hebt gestuurd.
Company Feed: Alle berichten van je organisatie, dus ook van degenen die je niet volgt. Direct Messages zie je alleen in je eigen feed (My Feed).
Mentions: De berichten waarin jouw naam wordt genoemd.
Sent: De door jou verzonden berichten.
Bookmarked: De berichten die jezelf hebt gebookmarked. Belangrijke berichten vind je zo snel en eenvoudig terug.
Liked: De berichten die door jezelf en anderen als ‘leuk’ zijn beoordeeld.
RSS: RSS-feeds waarop je via Yammer bent geabonneerd. Deze feeds kun je zelf installeren via de menuoptie ‘Content’ bovenin het scherm, en dan ‘RSS Feeds’. Iedereen heeft een eigen profielpagina. Hier kun je een eigen foto plaatsen, snel je eigen berichten terugvinden, maar ook alle conversaties waaraan je hebt deelgenomen.
Verder kun je informatie kwijt over je achtergronden en ervaringen.
Tenslotte kun je kijken wie je volgt en wie jouw volgers zijn, van welke groepen en communities je lid bent. Binnen Yammer kun je groepen aanmaken, voor bijvoorbeeld een afdeling of project. Wil je een discussiegroep aanmaken waar ook externe personen aan kunnen deelnemen, kies dan voor de optie 'community'. Via 'Invite' kun je heel eenvoudig collega's uitnodigen. Op ieder scherm staat bovenin een mogelijkheid om alle berichten te doorzoeken. Meer weten over de mogelijkheden van Yammer? Kijk op http://www.turnaroundcommunicatie.nl/yammerhandleiding/ Dat is de slogan van Turnaround Communicatie.

Als full service communicatiebureau zijn wij volledig gespecialiseerd in strategisch communicatieadvies en het realiseren van communicatiemiddelen op het gebied van veiligheid.
Door onze adviezen en teksten brengen we mensen in beweging en dragen we bij aan een veiliger wereld.
Om de onderlinge communicatie te verbeteren binnen de (project)organisaties en afdelingen waarvoor wij werken, adviseren wij regelmatig Yammer. Passie voor veiligheid Members: Alle leden van de groep die je op dat moment bekijkt (zie verder).
Groups: De groepen waar je lid van bent. Een groep van collega’s kan bijvoorbeeld worden gevormd rondom een project of product (zie verder).
Communities: Alle ‘community’s’ waar je lid van bent (zie verder).
Topics: Alle tags die door gebruikers zijn gedefinieerd (#hashtag) kunnen hier eenvoudig worden opgezocht. Klikken op een onderwerp toont direct de lijst met bijbehorende berichten.
Invite: Hiermee kunnen nieuwe leden worden uitgenodigd (zie verder).
Upgrade: Bij dit item kan worden gekozen om te upgraden naar een uitgebreidere versie van Yammer.
De opties onder ‘APPS’ tonen achtereenvolgens uit alle discussies alle bestanden (Files), alle illustraties (Images), links, enquêtes (Polls), evenementen (Events) en een organogram (Org Chart, zelf te definiëren). In het scherm type je je boodschap en voegt daar bijvoorbeeld een illustratie of link bij.
Full transcript