Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Bourbon Whiskey

No description
by

Ivan López

on 17 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Bourbon Whiskey

D'origen americà, el Bourbon va néixer de ma dels emigrants Escocesos i Irlandesos que potser moguts per un destil·lat patriòtic s'establiren junts en colònies a Kentucky, Pennsilvània o Illinois.
Allà on hi ha aigua pura i el blat creix lliurement.
Bourbon Whiskey
Historia...
Si bé entenem que va ser l'emigració qui va portar la destil.lació a aquests paratges, la llegenda diu que un pastor baptista Elias Graig te l'Honor de ser el primer en destil.lar Whiskey en terres americanes a l'any 1789.
ELs Impostos!
Com que molta gent aprofitava l'alambic, utilitzaven el seu fruit per intecanviar petites mercaderies (o de vegades no tant petites).
Així fou com al 1791 sumergits en una crisi economica l'estat va decidir crear la figura del recaudador (
revenooers
).
Aquests eren rebuts amb cops i forques als pobles on anaven.
El creixement
Passa el temps i les destil.leries adopten el procediment Coffey, que depura els diposits secundaris.
a Kentucky es comença a experimentar amb Barrils de roure ennegrits al fum, dona un color ambar i un gust dolçenc.
LES CAUSES DE LA PROHIBICIÓ:
Al 1917 la
American Medical Asociacion
, sorprén amb un docuent on diu que el Whiskey es nociu per la salut i no beneficiós com sempre s'havia pensat.
La gent es mobilitza, i la politica entra en joc. al 1881 Kansas es declara Dry i al 1907 la dòcil Georgia també.
no molt inquietats els destil.ladors continuen a la seva.
És al 1917 quant U.S.A. entra en guerra contra Alemanya, i començen a sonar mes fortes les veus dels Dry's.
La Llei seca.
Després dels forts cops al 1917i al 1919, al final el 16 de gener de 1920 la votació de la 18ª esmena de la constitució prohibia la producció, distribució, comerci i absorció de l'alcohol.
Al seguent dia de la botació on es declara aquesta llei, dos homes s'apoderen d'un carregament requisat i 100.000 dolars.
La legalitat d'una petita minoria dominant dona peu a desenes de milers d'alambics sense control ni controls. Aquest "hooch" com era conegut el destil.lat sortint d'aquests alambics duia moltes vegades directa a l'hospital quant no al cementiri.
La veritat es que mig galó de Bourbon (1,9 litres), obtingut després de destil.lar 64 unses (1,8 kg) d'alcohol amílic (resultant de diverses destil.lacions) 4 unses d'acetat de potasi, 4 d'àcid sulfuric, 1/2 unçade sulfat de coure i 1/2 d'oxilat d'amoni, 1 unça d'oxid negre i manganés i 8 d'aigua javelizada (oxigenada), no sembla massa bó per la salut.
Els taxistes veient que el galó de whisky canadenc es venia a 80 dolars i el compraven a 10 triguen pos a fer fortuna.
Entrem en aquest moment en el temps de la Màfia, que compra antigues destil.leries clausurades a preu de saldo per aprofitar tot el lìquid que hi ah en el seu interior.el nombre d'infraccións es alarmant, al 1921 es descobrixen 95.933 destil.leries i alambics il.licits.
Fins al 1925 les xifres s'eleven als 172.537i cap al 1930 prop de les 300.000.
La prohibició demostra ser un fracàs dels grans.
Finalment al 1932 entra el president Roosvelt que fa campanya contra la 18ª esmena.
Finalmant al 1937 es posa fi a 13 anys de malson, el whiskey recupera el seu dret a la ciutadania i de nou es "respectable".
Tipologies de whiskey americà
Whiskey: S'anomena whiskey al destil.lat alcoholic de grans fermentats, destil.lat a menys de 195º (95%)proof (graduació alcoholica americana que equival a la meitat en % d'alcohol), de tal forma que el destil.lat tingui el sabor, aromes i caracteristiques del whiskey el qual serà rebaixat abans de la maduració dins a 110 i 80 º proof (55 i 40%) i no serà rebaixat abans de la posta en amoplla fins a menys de 80º proof (40%).
Bourbon Whiskey: El mes conegut i el mes antic dels whiskeys americans, es el destil.lat obtingut per destil.lació del most de cereals que comprenen, com a minim un 51% de blat fins a un grau que no pot superar els 160º proof (80%) i que ha d'envellir un minim de 2 anys en barriques noves d'alzina.
Corn Whiskey: en anglès mai vol dir blat, si no blat de moro (la gent d'europa no s'en adonà fins després de la segona guerra mundial, ja que demanaven farina de blat i el pà els sortia amb un curios to groc) El Corn Whiskey s'obtè d'una fermentaciò de most que contè un minim de 80% de blat de moro i pot ser envellit en barrils vells. Diuen que està reservat pel consum rural.
Rye Whiskey: El rival del bourbon, s'obté per la destil.lació del most amn com a minimun 51% de sègol i es destil.lat fins a un grau inferior a 160º proof (80%). Tal i com el bourbon envelleix en barriques de roure noves. Dins aquestes tres ultimes categories peró sobretot dins el Bourbon i el Rye existeixen diverses varietats.
Varietats de Bourbon i Rye Whiskey:
Sour Mash Whiskey: Soul significa agre i el "sour mash whiskey" designa un procediment de fabricació particular. El residus de la destil.lació, que seria una cervesa privada del seu alcohol o "spent beer" que té un sabor molt agre, es afegits al most encara no fermentats per tal de reforçar a aquest. Tots els grans Bourbons son sour mash whiskey, tot i que degut al significat de la paraula sour de vegades es prefereix no mencionar-ho a la etiqueta.
Straight whiskey: aquest producte prové de una nica destil.lació i de la mateixa destil.leria amb un grau inferior als 160º proof (80%) i envellits durant un minim de dos anys en barriques de roure noves. L'èlit dels productes americans.
Blended stright whiskey: Es tracta de la barreja de diferents stright whiskeys, son similars als "vatted malts"
Blended Whiskey: Aquests son la barreja que conté com a minim un 20% de straight whiskeys combinats amb altres whiskeys o mes frequentmentamb alcohol de destil.lat neutre de minim 190º proof (80%) o una barreja de tots dos. La proporció ha de venir indicada a l'etiqueta.
Licor de grà: Alguns destil.ladors fan envellir el grà destil.lat en barriques d'alzina. aquesta nova cate
goria va sorgia al 1968, s'aplica als destil.latsobtinguts a partir d'un most de cereals, envellits en barriques d'alzina i posats en ampolla amb un minim de 80º proof (40%). El periode d'envelliment ha de venir indicat a l'etiqueta.
Whiskeys lleugers: Son whiskeys destil.lats entre 160 i 180º proof i envellits en barriques de roure velles.
Blended Light whiskeys: Barreja que conté com a minim 20% de straight whiskeys, amb 100ºproof, combinats amb ligth whiskeys. lA MENCIÓ DE "BOTTLED IN BOND" ES IMPORTANT. Aquesta menció recau en els whiskeys d'una mateixa destil.leria destil.lats el mateix any i envellits minim 4 anys i maxim 8 en una "bonded wharehouse" un magatzem sota control de l'administració estatal. I ha estat embotellat al mateix lloc. La majoria de bourbons i ryes son bottled in bond.
Sweet mash whiskey: son els whiskeys que no apliquen l'adicció del sour en el most, quedant així un most dolç.
Fabricació del whiskey americà
EL grà s'aconsegueix de la ma de companyies especialitzades en subministrar a les destil.leries.
Triturat:
Un cop nets, els cereals son triturats.
Així es transformen en GRIST.
La cocció :
El grist es cou per tal de que alliberi tot el midó.
La fermentació:
Es porta a terme mitjançant un "pie de cuba",
es important que el liquid estigui a uns 15 º alcoholics.
La destil.lació:

Elaborats de forma continua, els millors rye i bourbon sobtenen amb 125º proof (62,5%), menys alcohol menys aigua afegida per l'envelliment. després de la destil.lació els whiskeys son reduits fins els 100 proof (50%) mitjançant aigua destil.lada o desmineralitzada.
Envellimnet:
La normativa americaa diu que els barrils utilitzats per el bourbon i per el Rye han de ser nous, amb el que tenim una gran suma de diners que s'envà en la compra d'aquests. Menys mal que els elaboradoes de scotch creuen en els barrils usats i els compren per tal d'envellir els seus destil.lats.
Les barriques han de ser cremades i torrades fins quedar negres de dins.
Full transcript