Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Rabo Unplugged

No description
by

Richard Lunzer

on 23 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Rabo Unplugged

Rabo Unplugged In 2009 publiceert Rabobank Nederland
‘Rabo Unplugged’. Een nieuwe werkstijl, gebaseerd op ‘het nieuwe werken’. Dit concept is door diverse lokale Rabobanken overgenomen.
Rabobank Oerle-Wintelre overweegt om Rabo Unplugged te implementeren, maar wil eerst weten hoe haar medewerkers denken over deze werkstijl. Rabobank Oerle-Wintelre hecht veel waarde aan de
mening van haar medewerkers over
Rabo Unplugged.

Deze presentatie laat je kennis maken met de 6 kenmerken van Rabo Unplugged. Het geeft een concreet inzicht in wat er anders is in deze werkstijl. Klik onderin op de pijl naar rechts om de presentatie voort te zetten. Kenmerk 3 en 4 Kenmerk 5 en 6 Samenwerken Eigen verantwoordelijkheid Activiteiten gerelateerd Tijd- en plaatsonafhankelijk Minder Regels Meer ondernemerschap Kenmerk 1 en 2 Dit kenmerk is een leidraad binnen Rabo Unplugged. Door minder regels te stellen krijgen de medewerkers meer verantwoordelijkheden. Regels, zoals een bepaald aantal uren op kantoor moeten zijn, worden steeds minder belangrijk. Vertrouwen is de basis. Er is sprake van vrijheid in verbondenheid en dit zorgt via bewustwording tot resultaatgericht samenwerken voor de klant. Door dit kenmerk worden medewerkers meer losgelaten en krijgen meer vertrouwen van de werkgever om autonomer bezig te zijn met hun werkzaamheden.

Voorbeelden:
Je wordt beoordeelt op resultaat
Je krijgt meer vrijheid op basis van vertrouwen Een ander speerpunt binnen Rabo Unplugged is het bewuster plannen van het werk. Enerzijds gebeurt dit door de vrijheid die hiervoor aan de medewerker gegeven wordt, anderzijds doordat gestandaardiseerde middelen voor samenwerken afwezig zijn. Wat wil mijn klant of collega (interne klant), wie en wat heb ik daarbij nodig en waar en hoe kom ik tot het beste eindresultaat? Door zelf antwoord te geven op dit soort vragen en ernaar te handelen, wordt de medewerker een eigen ondernemer. De medewerker zet tijd, energie en middelen efficiënt in en stelt de klant centraal. Op deze wijze krijgt de medewerker de mogelijkheid om zelf initiatief te nemen en om bevlogen en creatief te zijn. Dit maakt het voor de medewerker mogelijk om zijn mentale territorium uit te breiden en een ondernemer binnen de onderneming te worden.

Voorbeelden:
Je plant je eigen werk
Je werkt als een ondernemer Door de hoge vlucht van de technologie is het gedrag van de medewerker veranderd. Door dezelfde technologische ontwikkelingen faciliteert Rabo Unplugged het werken in en buiten het kantoor (zoals thuis, bij een lokale bank of onderweg), 24 uur per dag, 7 dagen per week, om op die manier tegemoet te komen aan het veranderde gedrag en de veranderende wensen van de klanten. Het is aan de medewerker om zelf bewust de beste plaats en tijd te kiezen. Op deze wijze kan de medewerker voor alle betrokken partijen (medewerker zelf, werkgever, collega’s en klanten) het optimale resultaat bewerkstelligen.

Voorbeelden:
Je hebt geen vaste werktijden
Je hebt geen vaste werkplek Binnen Rabo Unplugged bepaalt de medewerker welke activiteit waar verricht gaat worden. Bij elke activiteit is een passend aanbod, van samenwerkingsplekken tot handige IT-tools. Bij elke activiteit zal ICT een grote rol gaan spelen. Afhankelijk van de activiteit kiezen medewerkers een werkplek die past bij de gewenste beleving. De werkplekken zijn ingericht voor individueel werken of samenwerken. Ook is het mogelijk om activiteiten buiten kantoor te plannen zoals afspraken bij de klant of werkzaamheden thuis.

Voorbeelden:
Je hebt keuze uit verschillende ruimtes voor diverse activiteiten
ICT vormt een voornaam hulpmiddel Door Rabo Unplugged wordt het gemakkelijker om samen te werken. Dit komt door de uniformiteit in de werkstijl. Door samenwerking wordt ervoor gezorgd dat de ander (zoals een klant, een collega of een externe) zijn doelen kan bereiken. De medewerkers zullen in de toekomst steeds meer afhankelijk zijn van elkaar. De medewerker stelt zichzelf de vraag: wat is mijn taak, wat heb ik te doen en van wie heb ik daarbij input nodig? Zo ontstaan projectgroepen op een natuurlijke manier. Het grote voordeel is dat men hierdoor sneller tot het gewenste resultaat komt. Het individuele resultaat is in de toekomst meer en meer afhankelijk van de input van anderen.

Voorbeelden:
De input van anderen speelt een grotere rol in jouw werk
Elkaar helpen bij het bereiken van doelen Door Rabo Unplugged krijgt de medewerker de mogelijkheid om zijn werk in te richten zoals hij dat wilt. Hier komt een grote mate van eigen verantwoordelijkheid bij kijken. De medewerker heeft keuzevrijheid bij het uitvoeren van zijn taken en wordt door de leidinggevende beoordeeld op het resultaat. Het is belangrijk dat de medewerker hier goed mee om weet te gaan en dat de klant in zijn handelen altijd centraal wordt gesteld. Dat is een ander voornaam doel waar elke medewerker verantwoording voor gaat dragen: het optimaal bijstaan van de klant.

Voorbeelden:
Je bent verantwoordelijk voor de manier waarop het werk wordt ingericht
Je staat de klant zo optimaal mogelijk bij
Full transcript