Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ВИДОВИ РАСКАЗИ

No description
by

Viktorija Mihajlovska

on 13 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ВИДОВИ РАСКАЗИ

ВИДОВИ РАСКАЗИ
Одговорете на прашањата:
2. Зошто му бил познат човекот со бела чалма и како се викал тој?

3. Како можеш да го објасниш зборот чудотворност кој го кажува и Аладин?
5. Можно ли е да се случи она што е напишано во текстот?
1. Каде се нашол раскажувачот на расказот „Средба со Аладин“
Со што се занимавал човекот?
4. Која желба не го напуштала раскажувачот?
6. Што е возможно, а што нереално во текстот? Објасни ги тие делови.
Заклучок: Каков е расказот?
Раказите според содржината можат да бидат:

научно-фантастични
,
реалистични
,
хумористични
,
семејни
,
сатирични
,
филозофски

и др
.
Full transcript