Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Artikelpresentatie GIPR

No description
by

Tim Bader

on 29 May 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Artikelpresentatie GIPR

BEN JIJ GEK? Het bespreekbaar maken van psychische problemen onder jongeren van 14-20 jaar.

Voornaamste doelgroep: MBO ARTIKEL PRESENTATIE
gezondheidsinterventies in de praktijk Interventie met dezelfde methodiek en andere problematiek Seksuele voorlichting onder jongeren van 14 - 20 jaar Om scholen te activeren meer aandacht te besteden aan het ontwikkelen van positieve attituden en vaardigheden rondom seksualiteit en veilig vrijen De theatervoorstelling ‘De jongens en de meisjes’

De docenten volgens een training die gegeven wordt door het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) en een GGD-medewerker.

lespakket ‘Lang leve de liefde’ stelling 1: Scholen moeten in de toekomst verplicht worden gesteld om actuele problematiek in de maatschappij toe te passen binnen het lespakket. Interventie met een andere methodiek op de bespreekbaarheid van psychische problemen Het trainen van vaardigheden bij docenten om psychische problemen te herkennen, in te schatten en aan te pakken.


''U kunt het Zelf'' Behandeling van psychische problemen. NIVEL 2009 Inhoud interventies

Aanreiken van zelfrapportagelijsten
Training in gedragsstimulering: Motivational Interviewing
Aanreiken van doelgerichte behandelingen: Empowerment stelling 2: Leraren moeten in staat zijn psychische problemen bij jongeren van 14 t/m 20 jaar te signaleren en vanuit hier te adviseren over een juiste behandelwijze. Patiënten met psychische klachten Patiënten geven vaak de voorkeur aan niet-medicamenteuze behandelingen. Nu passen de meeste huisartsen in hun behandeling wel enige vorm van ‘praten’ toe, maar veel huisartsen (in opleiding) blijken behoefte te hebben aan een gestructureerde manier om patiënten met psychische klachten niet-medicamenteus te behandelen. Problem-solving treatment (PST) kan een goede optie zijn. Dit is een korte, psychologische behandeling, die is afgeleid van cognitieve gedragstherapie en specifiek ontwikkeld is voor gebruik in de eerste lijn.

PST bestaat uit zeven fasen [de tabel en de casus]. De behandeling telt vier tot zes sessies (van maximaal 30 minuten elk) in twee tot drie maanden tijd. Het doel is om patiënten te leren hoe ze zelf stapsgewijs met problemen in hun dagelijks leven kunnen omgaan. Greep op psychische klachten AANLEIDING METHODE DOEL DOELGROEP We includeerden 12 onderzoeken met in totaal 2261 patiënten. I

de effecten van PST waren niet significant beter dan die van gebruikelijke zorg, andere psychologische behandelingen, antidepressiva of een placebo.

Voor patiënten met een depressieve stoornis bleek PST echter effectiever dan gebruikelijke zorg, een placebo of groepseducatie.

Patienten uit de PST-groep hadden een ruim tweemaal grotere kans op herstel en wonnen meer aan kwaliteit van leven RESULTATEN Op basis van de resultaten van de trial en de Cochrane-review lijkt PST niet bijzonder effectief te zijn voor de behandeling van patienten met psychische klachten, met uitzondering van een depressieve stoornis CONCLUSIE
Full transcript