Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

The art of Growth - Kaizen

No description
by

Natalia Gross

on 15 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of The art of Growth - Kaizen

Care credți că este legătura între mouse si univers? ZEN KAI Strategii de implementare a conceptului Kaizen Cuvântul KAIZEN provine din japonezul KAI = „schimbare” și ZEN = „mai bine”, cu alte cuvinte „dezvoltare continuă”. Așadar, Kaizen este un proces continuu de dezvoltare, efectuat de o persoană zi de zi la locul de muncă. Persoană include toate treptele ierarhice dintr-o companie! (Managers and workers alike)

Principiul Kaizen evidențiază dezvoltarea continuă în viața noastră profesională, cea socială și cea personală.

Practicile Kaizen intersectează diferite industrii variind de la sănătate, inginerie, banking, producție, guvern și managementul afacerilor. Când este utilizat în sensul de afaceri și se aplică la locul de muncă, kaizen se referă la activități care să îmbunătățească continuu toate funcțiile, și implică toți angajații de la CEO la ultimul angajat. Kaizen a fost prima dată implementat în mai multe firme japoneze, după cel de-al Doilea Război Mondial, influențat în mare parte de afacerile americane dar și de profesori de management al calității (Homer Sarasohn, Charles Protzman W Demings Edwards), care au vizitat țara între 1949-1950. Conceptul s-a răspândit în întreaga lume și este acum în curs de implementare în numeroase domenii și industrii. De unde acest concept? Elementele Kaizen Nu există succes individual în kaizen. În schimb, ideea se bazează pe faptul ca fiecare să simtă că face parte din echipă. Este cooperare, NU competiție. Munca în echipă Când unui singur angajat îi lipsește disciplina, toți ceilalți din echipă sunt afectați, de fapt este influențată productivitatea totală.
Fiecare persoană este încurajată să fie puternică și sigură pe sine. Disciplina personală Kaizen pune un accent puternic pe importanța moralului ridicat de la locul de muncă. Productivitatea suferă când angajatul este cu moralul la pământ!
Moralul este ridicat = productivitatea excelează.
Este crucial să ai angajați fericiți pentru a obține eficiență pe termen lung. Moral îmbunătățit Sunt grupuri dintr-un departament care se întâlnesc în mod regulat pentru a discuta nivelele calității din domeniul lor, dar și productivitatea generală a companiei. Quality circles Toată lumea trebuie să facă sugestii în scopul îmbunătățirii, ajutând managementul să nu treacă cu vederea unele probleme care în timp s-ar putea dezvolta în probleme majore.
Planifică dezvoltarea, implementeaz-o, evaluează succesul activității și decide următorii pași! Sugestii pentru îmbunătățire Standardizarea unor aspecte din companie.

Curățenie.

Acuratețe.

Disciplină.

Eliminarea risipei.

Timp de curățare.

Ordine. Alte elemente ale Kaizen Sugestiile trebuie să fie încurajate în mod deschis și ulterior să fie asigurate acțiuni prompte în acest sens.

Sugestiile trebuie abordate în ziua în care acestea au fost făcute.

Este important ca angajații să fie informați despre pașii următori sugestiilor făcute de aceștia.

Nu evalua angajații în funcție de sugestiile făcute. Încurajează sugestiile! Comunicarea directă dintre management și angajați este crucială Comunicarea Identifică domenii problematice folosind înțelepciunea colectivă.
Nu ignora domeniile cu probleme!!
Concentrează-te pe soluționarea permanentă a problemelor mici. Identificaă problemele Analiza (Divide et Impera) Evaluarea implementarii Training-uri constante Analiza (Divide et Impera) Mind Map Implementarea ideii Evaluarea implementarii Training-uri constante Mind Map Încurajarea sugestiilor Îdentificarea problemelor Implementarea ideilor Îmbunătățirea calității muncii.

Satifacție crescută în rândul angajaților.

Îmbunătățirea productivității.

Satisfacția clienților.

Atingerea obiectivelor companiei.

Reducerea costurilor de producție.

Atmosferă de lucru îmbunătățită.

Identificare facilă a problemelor.

Eliminarea risipei.

Rezultate mai rapide în repararea problemelor.

Crește motivația în rândul angajaților. •Incepe cu imbunatatiri minore

•Începe cu problema ta nu cu alta;

•Începe cu domenii simple de rezolvat;

•Îmbunătățirea ca parte din rutina zilnică;

•Înțelepciune de grup;

•Neacceptarea status quo-ului;

•Niciodată nu respinge o idee înainte de a o încerca;

•Evidențierea problemelor si nu ascunderea lor;

•Fii pregătită întotdeauna de schimbare;

•Atenție la calitate;

•Celebrează succesul, dar nu te opri acolo. by Pentru orice schimbare, trebuie să se schimbe atitudinea angajaților.
Kaizen nu este o filosofie de succes dacă angajații o aplică doar pentru că așa le cere managementul.
Este un succes doar dacă toți angajații fac asta pentru că așa vor ei, și conștientizează că este atât spre binele lor personal, cât și spre binele companiei ca întreg. Atitudinea angajaților se schimbă
Full transcript