Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Plan de afaceri

No description
by

Mătea Alexandra

on 9 May 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Plan de afaceri


1. O descriere generală a afacerii

Obiectul principal de activitate al societății îl reprezintă furnizarea de servicii de web design pe piața internațională.

Sediul firmei va fi in orașul Tîrgu Mures, iar livrarea serviciilor se va face prin internet. Atragerea clienților se va face, in principal, prin contactarea telefonică a potențialilor clienți și prin utilizarea uneltelor de pe internet.
Obiectivul companiei este să identifice potențialii clienți de pe piată, fără ca aceștia să aibă initiativă și să le prezinte o ofertă extrem de competitivă cu care sa îi atragă în concretizarea unui contract.
Plan de afaceri pentru o
firmă de web design

Produse si servicii
Serviciile oferite de această firmă vor fi dedicate webdesignului și web developement-ului. Calitatea serviciilor se bazează pe experiența in domeniu, expertiza tehnică a programatorilor și pe creativitatea designerilor.

Produsele oferite sunt : logo design, graphic design, website design și web consultancy.

Paginile web vor fi realizate în scopul de a face publicitate firmei care a apelat la aceste servicii.

Sistemul de operare folosit va fi Microsoft si in acest sens se va apela la licenta de Windows Seven. Designerii vor folosi licentele Adobe Photoshop si Adobe Flash.

Plan de marketing
Piata

În ultimii ani piața serviciilor care au la bază Internetul (si implicit designul de pagini web) a cunoscut un progres extraordinar. Acest fenomen a fost sprijinit și de gradul tot mai mare de penetrare al calculatoarelor și al Internetului în rândul populației. În mediul urban si îndeosebi în orasele mari accesul la Internet este deja un lucru obişnuit. Numeroase familii dețin calculatoare și acces la Internet la domiciliu, alții la locul de muncă / scoală, iar pentru cei care nu se încadrează în nici una dintre aceste categorii există deja o multitudine de Internet-cafe-uri, unde doritorii pot accesa toată gama de servicii web.

Pentru a fi competitivă pe această piața, o firmă trebuie sa ofere un pachet complex de servicii, compus din: web design (realizarea de site-uri cu conținut cât mai variat și atractiv), prelucrarea și optimizarea de fotografii digitale, grafică web (design, prelucrare și corectare imagini, scanare, logo și tematica design pentru web, banere statice si rotative, grafica originala – harti, traduceri), alte servicii.
Clienții sunt în marea lor majoritate firme, care prin lansarea unui site pe Internet urmăresc să iși facă oferta cunoscută unui număr practic nelimitat de clienți (se estimează că, la nivel mondial, peste 1 mld de persoane au acces la Internet).

Solicitările acestor clienți variază în funcție de resursele financiare pe care le alocă acestei activiățti, de natura ofertei firmei, de opțiunea acestora de a apela sau nu la anumite elemente cum ar fi: varianta de vânzare on-line, prezentarea unor liste cu produsele firmei și prețurile acestora, hărți cu localizarea firmei sau a punctelor de lucru, fotografii ale produselor/magazinelor/persoanelor importante din cadrul firmei, cele mai frecvente intrebări, calendar al evenimentelor, stiri de ultima ora, linkuri, forum de discutii pentru vizitatori/clienti, informatii de contact etc.

Promovarea
Dupa cum se poate bănui, una dintre cele mai eficiente metode de promovare a designerilor de pagini web este chiar Internetul. Designerul trebuie sa lucreze cu multă atenție la propriul site, care sa cuprinda toate elementele ofertei sale, împreună cu datele de contact, toate acestea într-un format atractiv, care sa trezească interesul celui care vizitează adresa respectivă.

In faza incipientă a afacerii, extrem de importante sunt însă și cunoștințele personale, care se pot materializa în găsirea primilor clienți ai firmei.

Avantajele pentru succes vor fi :

- costuri sub nivelul concurenței

- calitatea crescută a paginilor de web create

- productivitate crescută prin folosirea unor biblioteci extinse de elemente grafice web.

Colaborarea cu clienții depinde foarte mult de comunicarea cu aceștia, in special în faza inițială, de planificare a tuturor activităților și proceselor. Trebuie definite foarte clar motivele pentru care se creează pagina web, publicul căruia i se adresează, tipul de informații care se doresc a fi prezentate si modul de prezentare, ritmul de actualizare (dupa momentul in care site-ul devine activ), alte mențiuni specifice pentru a asigura o întelegere perfectă a cerintelor beneficiarului de către web designer.

Clientii
Pe măsură ce firma începe să aibă clienţi și să construiască site-uri, iși poate spori notorietatea prin menționarea numelui sau logo-ului în interiorul paginilor realizate, ca și prin crearea în pagina proprie a unui director (denumit de cele mai multe ori “Portofoliu”) în care sa fie prezentați cei mai importanți clienti și părerile acestora despre colaborarea care a avut loc. Se poate aloca si un buget de publicitate, care sa aibe ca scop plasarea de banere publicitare pe alte site-uri sau google adwords.
Plan operațional
Personal

Personalul necesar pentru ca această firmă să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, ar trebui sa fie alcătuit din :

- un manager
- director vanzari
- agenti vanzari: 4 persoane
- web designeri: 2 persoane
- programatori: 2 persoane
- asistent administrativ: 1 persoana

Costuri pentru inceputul afacerii si capitalizare
Costurile de inceput

Față de alte afaceri “tradiționale” (producție industrială, agricultură, transporturi, constructii, alte servicii), costurile pe care le solicită această afacere sunt mult mai reduse.

Pe lângă costurile de înființare a unei societăți comerciale (circa 300 €), investiția se rezumă la unul sau mai multe computere (pe care le putem evalua la 1000 – 1500 €/bucata) și la achiziționarea de programe (softuri) performante.

Cadrul legal
O problema importanta in domeniul software este cea a drepturilor de autor.

In general, acestea sunt reglementate prin Legea nr. 8/1996 a Drepturilor de Autor si a drepturilor conexe, publicata in Monitorul Oficial, partea I nr. 60 din 26 martie 1996. Mai intervine si Legea nr. 213/2002, privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 124/2000 pentru completarea cadrului juridic privind dreptul de autor si drepturile conexe, prin adoptarea de masuri pentru combaterea pirateriei in domeniile audio si video, precum si a programelor pentru calculator,publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 324 din 16 mai 2002.

Plan financiar
Costurlile pentru inceputul afecerii sunt prevazute in tabelul de mai jos:
Full transcript