Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Sidste dag

No description
by

Simone Hansen

on 13 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Sidste dag

Personer
Hovedepersonen
: Sidsel - omkring 16, mørkhåret, lider af angst, muligvis selvmord truet. hun er meget vred over ulykken og skyder skylden på alle. Hendes forhold til Xander kunne have tildens til besættelse af ham. Hun er først vred på Kristoffer for at medbrige sprut, også på Mike fordi han kørte bilen. Hun føler at hendes mor blander sig for meget og er træt af hende.
Fortæller og synsvinkel
Forfatteren har valgt at skrive novellen i 1. person (jeg-fortæller) dette giver også anledning til at det er en altvidende fortæller med indre synsvinkel, idet vi kan læse Sidsel's tanker. Det giver en god effekt og får os til at tænke over, hvorfor hun til sidst vil være kærester med Mike, når vi igennem hendes tanker ved at hun hader ham ?
Sidste dag
Tekstens titel dækker godt over indholdet idet man kan relatere den til flere forskellinge handlinger i novellen. Bla. at det er sidste skole dag, det er sidste dag i Xander's, Josefine's og Kristoffer's liv og man for fornemmelse af at det også var sidste dag i Sidsel's liv. Alle disse begivenheder foregår kun over en enkelt dag, derfor dækker titlen godt over handlingen
Miljø
Tid
Novellen springer i tid. Den går fra Nutid hvor Sidsel er i sin stue, til datid i form af et flashback, da hun ser stedet hvor ulykken skete. og tilbage til Nutid hvor hun sidder i Mike's bil.
Der er 2 handlinger i novellen 1. handling foregår i nutiden, hvor vi får beskrevet / fortalt hvordan hun har det nu. 2. handling foregår udfra hendes beskrivelse af dagen hvor ulykken skete, via hendes flashback
Analyse og Fortolkning af novelle
Tema- Budskab
Sprog
Sidste dag
af Jesper Wung-Sung
Bipersoner:
Mike
- 20 år, En nørd ifølge Sidsel, lille overskæg, rød bil. Vil gerne lægge det bag sig og har besøgt Sidsel flere gange.
Kristoffer
- 16-17 år, går i klasse/parallel klasse. Dør en måned efter ulykken.
Josefine
- Kærester med Kristoffer, samme alder, dør på stedet
Xander
- Mørkt krøllet hår, kærester med Sidsel. Dør på stedet. Sidsel holder ham i live i sine tanker og er ikke kommet sig over han er død. Muligvis hendes første forelskelse og hun er nærmest besat af ham. Han er beskrevet som meget positiv og livsglad, vellidt af alle.
Sidsel's mor
- Gennem sidsel's opfattelse af moderen er hun irreterende og for meget, men set ude fra passer hun på sin datter og gør alt for hun skal have det godt.

Simone Hansen
Handlinges omdrejnings punkt, foregår ved ulykkestedet, som er beskrevet ude fra set: som et pænt sted,idyllisk.Med krogede træer, marken og en hvid bondegård. Men for Sidsel rummer stedet nu megen sorg og der føles uvirkeligt for hende at det pæne sted også kan være det værste.
Sproget i novellen er talesprog. dette kommer til udtryk ved at der bliver brugt fremmedord, slang og der er mange tillægsord
Problemet i novellen er sidsel's vrede, sorg som hun ikke vil snakke om og derfor synes det lettere for hende bare at skulle forsvinde.
Tema
: Sorg, vrede, pludselig ændring i livet.
Budskabet i teskten kunne være at, livet pluselig fra det ene øjeblik til det andet kan forandre sig markant.
Og hvor stor påvirkning det kan have at ens aller kæreste bliver taget pludseligt fra en.
Full transcript