Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Препишување зборови заради класификација

Biljana CM
by

Ч2 13

on 13 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Препишување зборови заради класификација

Пишувањето ќе биде дирекно во табелите
2. Задача
Дадените зборови
препиши ги
во табелите
Групирање на сликите во табелата
Поправка

проверка

вреднување

колективно и според норми
овошје
Тек на часот
Работен лист
Утврдување на навиката за правилно пишување на зборовите
од горе наведените
поими
(се пишуваатсо мала почетна буква)
Така работиме за сите поими


Потоа ги поделуваме работните листови
(Scroll Mouse
And Zoom In)развивање на способноста за уочување на група зборови по дадените поими;

(Scroll Mouse to Zoom In)
Cedric Diggory

Robert Pattinson
(If you're a Twilight Fan, he played Edward)
зеленчук
Препишување зборови заради класификација
развивање брзина
и вештина за
препишување
наставни средства
две до пет сликички на зборовите дадени во Работниот лист според шесте поими за изведување на играта,Работен лист
Евокација - игра
Од учениците бараме две групи по три ученика.
Секоја група добива по еден плик со сликички
Од секој поим на зборови има по пет сликички
Задача на секоја група е да ги групира сликите според поимот што ќе го изговори наставникот
пример :
Сликички што претставуваат имиња на мебел
учениците си ги редат сликичките
ги читаме зборовите
ја објаснуваме табелата и задачите на секој ученик
Задача:
Прочитај ги внимателно дадените зборови
маса куче сончоглед клешта јаболко пиперка краставици праски чекан јаболкница зебра стол петел кокиче пила вишни грав регал пченка тесла јагода модар патлиџан закачалка слон мотика круша кромид кауч риба лук фотеља пчела трева копач сливи компири
1.
мебел
алати
растенија
животни
овошје
зеленчук
маса
клешта
сончоглед
куче
јаболко
пиперка
алати
растенија
Б
И
Л
Ј
А
Н
А
2013
развивање на
способноста
за правилно брзо
и убаво
препишување
Препишување зборови заради класификациja
развивање на способноста за уочување на група зборови по дадените поими;

мебел
животни
растенија
алати
овошје
зеленчук
Full transcript