Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

PASTÍS DE TRUFA CRUA

No description
by

Carlos Bujosa

on 22 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of PASTÍS DE TRUFA CRUA

PASTÍS DE TRUFA CRUA
Aprèn a fer un pastís de trufa crua...
INGREDIENTS
- 500 grams de nata per muntar
- 200 grams de xocolata fondant
- 25 grams de sucre
- Conyac (opcional)
- Una base de pa de pessic
- Xarop per banyar el pa de pessic
UTENSILIS
- Batedora elèctrica per muntar la nata, sinó, ho haurem de fer a mà amb unes varetes.

- Un bol ben gran per fondre la xocolata i fer-hi la trufa; el bol ha de ser metàl.lic, de porcellana o vidre resistent a l´escalfor -de plàstic no ens anirà bé-.
ELABORACIÓ
1. Batre la nata, ben freda, fins que estigui mig muntada. Afegir el sucre, remenar i guardar dins la nevera fins que tinguem la xocolata a punt.
Trossejar la xocolata i posar-la dins d´un bol o recipient de base arrodonida, sense angles ni racons on es pugui depositar la xocolata impedint una bona barreja amb la nata.
2. Posar una olla d’aigua al foc amb el bol de la xocolata al damunt perquè aquesta es fongui amb l'escalfor. Haurem de tindre molt de compte que a aquesta xocolata no ens hi vagi cap gota d´aigua i que tots els estris per manipular-la estiguin ben eixuts; un petit esquitx la podria travar i endurir immediatament quedant totalment inutilitzable.
3. Quan aquesta xocolata ja està mig fosa, apartar el bol de l´escalfor posant-lo damunt d’un drap i seguir remenant per acabar de desfer tots els possibles grumolls.
4. Quan notem que la xocolata ha perdut part del calor inicial i ja no ens crema els dits, serà el moment de fer la trufa. Mireu, fer la trufa no és molt difícil, però per trobar el punt exacte de les temperatures s’ha d'haver fet en algunes ocasions. La xocolata ha d’estar calenta -sense que cremi- i la nata ben freda, i s’ha de treballar depressa. Dit això, tinguem-ho tot a punt damunt del marbre: el bol de la xocolata, el de la nata, i el licor si és que n'hi volem posar -quan hi ha infants, millor prescindir-ne-. Començarem per tirar el licor damunt de la xocolata calenta però, NO EL REMENEU! i acte seguit, agafarem de nata la que ens cap a la mà, la introduirem en el bol de la xocolata i barrejarem els ingredients amb moviments circulars; això s´ha de fer amb rapidesa i fregant tots els laterals del recipient amb el dors de la mà. Agafarem una altra quantitat de nata amb la mà i novament la incorporarem a la xocolata fregant bé per tot el recipient per evitar que en quedin restes enganxades a les parets de l'eina. Així anirem afegint tota la nata a la xocolata, procurant que vagi quedant una barreja homogènia i sense grumolls. Un cop feta s´ha d´utilitzar enseguida abans de que es travi.
Full transcript