Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Parcurii si rezervatii naturale

No description
by

Denisa Enache

on 8 May 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Parcurii si rezervatii naturale

Parcuri si rezervatii naturale
Parcul National Great Smoky Mountains
Este cel mai vizitat parc național din Statele Unite. Parcul a fost infiintat de către Congresul Statelor Unite în 1934.
Aceasta cuprinde 2108 km ², ceea ce îl face unul dintre cele mai mari zone protejate in estul Statelor Unite.
După drumetii si simpla admirare a peisajelor, pescuitul este cea mai populara activitate în parcul național.Apele parcului au o reputatie datoria pestilor pastrav, precum și a pescuitului in aceasta regiune.

Parcul National Marele Canion
Marele Canion reprezintă un canion foarte lung, sinuos și adânc săpat de fluviul Colorado din Statele Unite ale Americii într-un platou înalt (Platoul Colorado).
Canionul creat de fluviul Colorado are o lungime de circa 447 km, o lățime ce variază între 400 de metri și 24 de km și atinge o adâncime maximă sub nivelul platoului de până la 1.600 de metri.
Parcul National Yosemite
Parcul Național Yosemite este un parc național aflat în regiunea central-estică a statului american California, la aproximativ 300 km est de San Francisco.
Parcul național Yosemite are suprafața de peste 3.081 km 2.
Parcul are 3 specii de copaci Sequoia Urias;Mariposa Grove (200 copaci),Tuolumne Grove ( 25 copaci),si Merced Grove (20 copaci).

Parcul National Yellowstone
Parcul Național Yellowstone a fost întemeiat la data de 1 martie 1872 fiind primul parc național din lume. El se află pe teritoriul a trei state federale.
Parcul Național Yellowstone se întinde pe o suprafață de 8.987 km², cuprinzând lacuri, canioane, râuri și lanțuri muntoase.
Printre caracteristicile faimoase ale parcului Yellowstone se pot enumera, prezența frecventă izvoarelor termale și a geysirelor, precum și existența unor animale ca bizonul, urși grizzli, lupi.
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii
Delta ocupă, împreună cu complexul lagunar Razim-Sinoe 5050 km², din care 732 km² aparțin Ucrainei, Deltei românești revenindu-i o suprafață de 2540 km².
Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN.
Cascadele Iguaçu
Primul european care a descoperit cascadele a fost conchistadorul spaniol „Álvar Núñez Cabeza de Vaca”, una dintre cascadele din Argentina purtandu-i numele.
Cascadele sunt situate în Parcul Național Iguazú din Argentina și Brazilia. In anul 1984 regiunea este declarată patrimoniu mondial UNESCO.
Full transcript