Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

acetylsalicylsyre

No description
by

Kresten Hansen

on 5 June 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of acetylsalicylsyre

Acetylsalicylsyre Lavet af Christian Monrad Møller,
Jacob Hegelund Sørensen &
Kresten Strandby Hansen Acetylsalicylsyre Acetylsalicylsyre strukturformlen
af
acetylsalicylsyre Acetylalicylsyre som molekyle model Reaktionsskema over fremstillingen af acetylsalicylsyre. Vi brugte 10,19 gram salicylsyre, til at reaktionen. 15 ml edkesyrealdehyd, som er en stæker syre en almendelig edkesyre. Så blev der tilført 5 dråber koncentrert svovlsyre, som en katalysator så reaktionan sker hurtigere. Bladingen blev varmet op til 60 grader C i 15 minutter. Der næst blev blanding sat ned i isvand indtil der sker omkrystalitering. Både opvarmningen og nedkølingen forgår som katalysator.
Til sidst skal væsken filteres så vi får et fast stof. Nu har vi acetylsalicylsyre som stof men det er ikke særelig rent, der for skal vi lave en omkrystallisere stoffet så det blever renere.
Det gør vi ved at opløsse stoffet i 50 grader varmt ethanol, oplæsningen bliver der næst hældt over i et glas med iskoldt demiraliseret vand, stofet begynder at ud falde, fordi at ethanolen binder sig med vandet i stedet for acetylsalicylsyre.
stoffet skal der næst filtreres igen og sættes til tærre i køleskabet, så man for mest muglig acetylsalicylsyre. Under bestemelsen af varmekapasiteten, lavede vi to glas pipetter, som vi kom råproduktet og det fine produkt ind i.
De to pippeter blev tapeet fast til et termometer med malertape og sænket ned i et måleglas med ethanol. Vores råprodukt smeltede mellem 125-129 grader celcius og vores pmkrystalisered produkt smeltede mellem 132-136 grader celcius. Det købte acetylsalicylsyre skulle have et smeltepunkt omkring 135 grader celcius. På grund af at der er flere grader mellem starten af smeltningen til slutningen af smeltningen er stoffet urent. Vi lavet en TLC betemelse, hvor man oplæser stofet i ethanol, i vores tilfælde salecylsyre, købt ASA (acetylsalicylsyre), vores egent ASA både før og efter omkrystaliseringen. Man ligger en TLC polade ned i et bære glas med en blaning af benzin og eddikesyre, som bruges som løbe middel. De fire forskellige opløsninger bliver lagt på i små dråber, og det bliver lagt for sig selv i stinkskabet.
Efter noget tid er processen færdig og parpiret bliver lagt til tøre, derefter bliver kortet lagt under uv-lys for at se resultatet. Her ses vores TLC kort med de fire stoffer på helt til venstre ses salicyl syre, til højre for det ses det købt ASA, der næst vores eget ASA før omkrystaliseringen og til sidst ses vores egent ASA efter omkrystaliseringen. Ud fra det kan vi konkludere at salicylsyre når længst og at de to prøver af vores egent ASA ligger meget tæt på det købte og derfor indeholder det ikke særlig meget salicylsyre.


Vi fik fremstillet 7,91 gram acetylsalicylsyre, hvor der teoretisk skulle havde været et udbytte på 13,29 gram. Det vil sige at vi i praktis har fået et udbytte på 59,51% i forholdet til den teoretiske mængde.
Full transcript