Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Az. Agricola Pelassa

Great Piemontese winery
by

Anneleen Baetens

on 8 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Az. Agricola Pelassa

Azienda Agricola Pelassa Azienda agricola Pelassa

B.TA TUCCI, 43
12046 MONTA’ D’ALBA (CN)
Italia Vandaag de dag werken Davide en Daniele samen met hun ouders in het familiebedrijf. De veranderende wijnmarkt en de wens om wijnen van hoge kwaliteit te produceren heeft geleid tot enkele grote veranderingen. De wijnkelder werd gerenoveerd en er werd geïnvesteerd in moderne vinificatie en botteling apparatuur. Traditie, ervaring en het individuele werk van elk gezinslid garandeert nu nog meer dan vroeger wijnen van absolute topkwaliteit. Amici Del Vino Kapellendries 52
9230 Wetteren

www.amicidelvino.be
anneleen@amicidelvino.be
0473/65.80.08 De wijngaarden
De Roero is een van de belangrijkste wijngebieden van Piemonte en ligt ten noorden van Alba, op de linker oever van de rivier de Tanaro. In de Roero komen jongere en vooral zandigere afzettingen en gesteenten voor. De streek wordt daardoor gekenmerkt door glooiende, lage heuvels en brede dalen.

De Roero staat niet alleen bekend om de wijnen die er geproduceerd worden, maar ook om de vele groenten en vooral fruit dat er verbouwd wordt. Maar goede agrarische producten en culinaire cultuur zijn sowieso belangrijk: niet voor niets is de hoofdstad van de Roero ook de “geboorteplaats” van de internationale Slow Food beweging, die wereldwijd de verantwoorde voedselproductie en culinaire cultuur promoot en verdedigt. By:
Anneleen Baetens
Amici Del Vino Azienda agricola Pelassa Piëmonte Roero In het Roero gebied, is het wijnhuis Pelassa eigenaar van 25 hectare land, waarvan 12 hectare wijngaarden.
Naast de wijngaarden teelt de Pelassa familie ook overheerlijke hazelnoten!

Dankzij de samenhang in keuzes, betrokkenheid bij het werk en liefde en zorg voor details, heeft de wijn van Pelassa, niet alleen de binnenlandse markt maar ook veel buitenlandse markten weten te bereiken.

Op de wijnkaart van de beste restaurants in Duitsland, Zwitserland, België, Denemarken, Hong Kong en de Verenigde Staten kan men de wijnen van Pelassa terugvinden. De geschiedenis van de Pelassa familie:

De familie Pelassa heeft altijd wijn geproduceerd uit de wijngaarden die ze bezaten. Het huidige wijnhuis werd opgericht in 1960 door Mario, die al voor bijna vijftig jaar wijn uit zijn wijngaarden produceert met de hulp van zijn vrouw Maria Teresa Viglione.

Tot 2000 was het Noord-westelijke deel van Italië de markt van de onderneming. Nu hebben hun zonen Davide en Daniele het wijnhuis getransformeerd tot een moderne en dynamische onderneming. De samenwerking tussen Amici Del Vino & Pelassa Het volgen van de principes van de duurzame landbouw vormt een belangrijke basis voor de teelt in de wijngaard. Er wordt geen gebruik gemaakt van insecticiden maar er zijn planten ingezaaid die nuttige insecten aantrekken om de plaaginsecten te bestrijden. Verder is er gekozen voor autochtone druivenrassen die perfect aansluiten bij de terroir. Door juist voor deze rassen te kiezen kunnen de planten goed gezond blijven met biologische middelen. Ook het gebruik van meststoffen wordt zodanig uitgekiend dat de druiven krijgen wat ze nodig hebben zonder daarbij de natuur te belasten. Het bodemleven wordt door deze maatregelen beschermd en gestimuleerd. Een gezond bodemleven is van onschatbare waarde voor gezonde druiven. Sinds 2011 is er een vlotte samewerking tussen Amici Del Vino & Pelassa. We merkten de wijnen van Pelassa op toen we nog even aan het rond kuieren waren op de beurs van Prowein. Drie keer waren de mooie labels ons in het oog gesprongen. Het kon geen toeval zijn om op zo'n grote beurs 3x op die labels te botsen. En daarom weken we even af van de planning en gingen de wijnen proeven bij Daniele & Davide.

Ondertussen werken wij reeds enkele jaren met hen samen. Hun wijnen verkochten we reeds in Michelin restaurants in België. Daardoor werd de vraag naar Pelassa groter. Daniele en Davide vroegen ons om hun agent te worden voor België. De markt opvolgen, hun vertegenwoordigen op beurzen en de naam Pelassa bekend maken bij iedereen die er interesse in zou kunnen hebben.

In 2013 wordt misschien een nieuwe stap gezet om naast hun wijnen ook hun hazelnoten op de Belgische markt te brengen. Wie weet???? Mario's Bianco

Arneis, Favorita, Chardonnay.
De wijn blijft gedurende 4 maand sur lies alvorens hij gebotteld wordt. Daarna blijft hij nog 2 maand op fles.
Mooie strogele kleur, een aromatisch boeket met hinten van citrus en exotisch fruit. In de mond fris & subtiel.
Food pairing: Lekker als aperitief en bij visgerechten en schaaldieren. Mario's rosso

Barbera, Merlot, Cabernet Sauvignon
Afwerking in Rvs tanks, GEEN hout!
Robijnrode kleur met paarse tinten, fruitig & geurig aanhoudend boeket met tonen van kersen, aalbessen en abrikoos. Zachte en aanhoudende smaak. Een stijlvolle wijn met een mooi evenwicht!
Foodpairing: uitstekend met pizza, gegrild en geroosterd vlees, wild & stoofschotels. Roero Arneis

100% Arneis
De wijn blijft tot 6 maanden sur lies voordat hij wordt gebotteld. Daarna nog twee maanden op fles.
Strogeel van kleur, heeft een delicate, complex bloemige geur met hinten van kamille, honing en witte vruchten. In de mond droog en harmonieus. Een aangename zuurgraad, die frisheid en doorzettingsvermogen heeft. Het heeft een bijzonder natuurlijke mineraliteit, typisch voor Arneis van Montà d'Alba. Vanwege de complexiteit wordt de Roero Arneis vaak beschreven als een witte Barolo.
Foodpairing: het is een wijn die veel gerechten kan begeleiden. Uitstekend als aperitief en met vis & schaaldieren. Barbera d'Alba

100% Barbera

Na de gisting wordt de wijn gerijpt in Franse en Slavoonse houten vaten. Rijping voor 12 maanden in hout en 12 maanden in de fles.
Robijnrode kleur, diep en geurig boeket met rijpe bessen en vanille smaak; full body, goed uitgebalanceerd, zachte en ronde smaak. Zeer stijlvolle wijn.

Foodpairing: Uitstekend met
geroosterd rood en wit vlees, en sterke kazen. Nebbiolo d'Alba

100% Nebbiolo

Na de gisting wordt de wijn gerijpt in Slavoonse en Franse houten vaten. Rijping: 12 maanden in eik en 12 maanden in de fles.

Robijnrode kleur met granaat reflecties. Delicate geur van bloemen en fruit, tonen van wilde bessen zoals aardbeien, frambozen en bosbessen op een aangenaam kruidige basis. Droge smaak, maar fluwelig, harmonieus en zeer persistent tegelijkertijd. Het is een zeer goed uitgebalanceerde wijn met klasse en stijl.

Foodpairing: een wijn voor het drinken bij alle gangen van de maaltijd. Op zijn beste bij verse pasta en vleesgerechten. Uitstekend bij fondue. Barolo

100% Nebbiolo
Traditionele Barolo met fermentatie van ongeveer 15/20 dagen bij 26 ° C. Na de fermentatie wordt de wijn gerijpt in Slavoonse en Franse houten vaten. 2 jaar in eik en 12 maanden in de fles.
Briljante granaat rode kleur. Diep geurend boeket, ontwikkeld uit droge bloemen en wilde roos naar "teer". Fluweelachtig, rijke, rijpe smaak, indrukwekkende tannines en goed uitgebalanceerd. Een krachtige en rijke wijn.
Foodpairing: uitstekend met gegrild rood vlees, vlees op het spit; wit en rood vlees met witte en donkere sauzen. Superb met truffel. Het beste is om de wijn te decanteren en serveren bij 18 ° C. Moscato d'Asti
100% Moscato
Goudgele kleur met een goede intensiteit; elegant en aromatisch boeket, typisch voor de Moscato druif. Zoete, ronde smaak, goed uitgebalanceerd en fijne parel.
Foodpairing: het is een wijn die gedronken kan worden op het einde van de maaltijd bij dessert. Of alleen, als een wijn voor rustige momenten.
Interessante combinatie met een goede kaas, zoals Gorgonzola of Castelmagno. Maar uiteraard ook uitstekend naast chocolade of fruitdesserten.
Full transcript