Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Sammensatt tekst - tegneserie, reklame, reportasjebilde, ill

No description
by

Tone Hultmann

on 7 November 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Sammensatt tekst - tegneserie, reklame, reportasjebilde, ill

Sammenligning av tekst og bilde
Motivet på bildet og teksten står i sterk kontrast til hverandre. Bildet har naturlige, myke farger, mens teksten er sort og fremhevet. Teksten forstyrrer bildet. Det er nok med hensikt at Natur ogungdom har valgt å gjøre det slik. Teksten handler om hvordan naturen blir ødelagt, og her blir naturen "ødelagt" av teksten. Jeg synes Natur og ungdom får frem budskapet sitt godt i denne kampanjen, ingen ønsker vel at naturen skal ødelegges slik?
Sammensatt tekst - tegneserie, reklame, reportasjebilde, illustrasjon
Shit happens
"Shit happens" noen ganger og ikke bare i overført betydning. Natur og ungdom har kommet med en kampanje som viser hvordan selskaper vil bruke fjordene våre som søppelplass. Kampanjen ble utgitt som plakater.
Analyse av bildet
Plakaten er fremstilt som et vakkert bilde, av hva jeg antar er Førdefjorden. Med store sorte bokstaver står det "Shit happens" øverst på plakaten, der himmelen er. Videre nederst i bildet er det seks sorte linjer med tekst. Det er sort bakgrunn med hvite bokstaver. Logoen til Natur og ungdom står nederst til høyre.
Bildet
Motivet i bildet er selve fjorden. Foran i bildet er det detaljer med løvetann og gress, og jo lengre ut i bildet man kommer, jo mindre detaljert blir det. Fargene understreker det naturlige i bildet. Det er tre diagonale linjer i bildet, alle leder blikket til rett under teksten "Shit happens". Det er ingen tvil for leseren at dette er et stykke vakker, norsk natur.
Teksten
Teksten i bildet er preget av fargen sort, og virker hard mot den vakre, myke naturen. Overskriften "Shit happens" er jo et engelsk uttrykk for at det skjer kjedelige ting, det er nesten når det skjer en liten kjedelig bagatell. Når man så leser videre i teksten nederst på bildet, ser man at her handler det om fysisk "shit". Det er et gruveselskap som ønsker å dumpe gruveavfall i Førdefjorden. De vil dumpe "shit" i fjorden.
Full transcript