Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Innovation og kreativitet...

No description
by

Emma B. Sørensen

on 12 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Innovation og kreativitet...

- for ældre (65+) KAMPEN MOD ENSOMHEDEN Hvorfor? VORES LØSNING? Første etage Hvorfor aktiviteter Anden etage Aktiviteter Pensionisthus! "Mange ældre personer oplever, at de kommer ind i en ond cirkel af inaktivitet. Fra 70 års alderen vil mangel på regelmæssig vedligeholdende træning bevirke, at kroppen meget hurtigt mister store dele af sin muskulatur. Når kroppens store muskler omkring lår og hofter bliver svagere, vil almindelige dagligdags aktiviteter fx trappegang og indkøb vanskeliggøres. Den ældre person vil bruge en meget stor del af sin energi på blot at transportere sin krop rundt. Dermed vil overskuddet til at bære en tung indkøbspose eller at kunne reagere hurtigt, hvis en person kommer til at skubbe, forringes mærkbart. Faldulykker forekommer ofte i den aldersgruppe, og særligt kvinder er i risikozonen for knoglebrud på grund af knogleskørhed.

I sidste ende kan de ubehagelige og usikre oplevelser gøre, at personen ikke længere tør bevæge sig ud blandt andre. Det vil igen medføre, at der motioneres mindre, at kroppen bliver endnu dårligere fungerende, og at risikoen for fald selv i eget hjem øges." Ex og idéer: Penge! + Kan det lade sig gøre? “Op imod hver tredje ældre er uønsket alene. I fx Århus alene anslås tallet at være 20.000. Den viden kombineret med undersøgelser, der viser, at ensomme ældre (typisk mænd) er den gruppe, der hyppigst begår SELVMORD...” - http://www.trygfonden.dk/projekter/netvaerkscafe-for-aeldre-i-aarhus "Danskerne dør i stigende grad ENSOMME OG ALENE, uden nogen til at holde dem i hånden i de sidste svære timer" "HVER DAG dør cirka 14 danskere i ensomhed." Dvs. at ikke færre end 6000 danskere hvert eneste år dør alene, uden nogen at sige farvel til. - formanden for Rådet for Socialt Udsatte, psykiateren Preben Brandt -----> Det svarer til cirka 10 procent af de omkring 55.000 mennesker, der årligt dør i Danmark.

Nogle mener, at tallet er endnu højere. - Årsagen til, at så mange danskere dør alene, er først og fremmest, AT DERES NETVÆRK FALDER SAMMEN, mener sociologen Michael Hviid Jacobsen, Aalborg Universitet.

Han mener, at det er nødvendigt at gøre opmærksom på problemet nu, fordi det er PSYKISK SMERTEFULDT at dø alene. - "Årsagen til, at så mange danskere dør alene, er først og fremmest, AT DERES NETVÆRK FALDER SAMMEN, mener sociologen Michael Hviid Jacobsen, Aalborg Universitet.

Han mener, at det er nødvendigt at gøre opmærksom på problemet nu, fordi det er PSYKISK SMERTEFULDT at dø alene." "Når vi bliver ensomme i livet, bliver vi det også i døden"
- sociolog Lars Benjaminsen fra Socialforskningsinstituttet http://www.fyens.dk/article/1049391:Indland-Fyn--Mange-aeldre-doer-i-ensomhed

http://www.egv.dk/ensomhed-i-alderdommen/hvor-mange-er-65plus-aar-i-danmark.aspx

http://www.trygfonden.dk/Projekter/Netvaerkscafe-for-aeldre-i-aarhus (Der er godt 55 frivillige tilknyttet og cirka 100 gæster om dagen) THE END - http://www.netdoktor.dk/tema/aeldre/aeldremotion.htm KaRoKe TrÆnInG mAsSaGe SvØmMeKlUb KoRt Og SpIl pEnSiOnIsT dAtInG HYGGE Restaurant MØDER - FORTÆL OM DIT LIV. HVAD HAR DU FORTRUDT OSV. Indsamlinger, Fonde (ex De Gamles Værn, café osv LAVET AF: JAMILLA, MAGNUS, JACOB, NIKOLAI, PETER, EMMA.... Reklame
Full transcript