Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Projekt

No description
by

Devis Hasaj

on 3 June 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Projekt

Palestra
Fusha e hapur
-Fusha gjendet plotësisht e lirë në pjesën e pasme të shkollës me një sipërfaqe 1000 metër katror.
-Ka dy hyrje: një nga brenda shkollës dhe një nga trotuari rreth saj.
Nxënës & Komunitet
-Në kuader të projektit "Shkolla si Qendër Komunitare" kemi ideuar ndërtimin e një qendre sportive shumësportëshe shumëfunksionale.

-Projektuar në territorin e fushës së hapur me hapësirë dhe standarde të përcaktuara.

-Pjesën e parë të ditës, do të jetë në shërbim të programit mësimor të shkollës, deri në përfundim të tij dhe në pjesën e dytë, pas përfundimit të programit mësimor, në shërbim të komunitetit.
-Vendosja e sistemit të mbikqyrjes online 24 orë.
- Pagesë e parashikuar për sigurinë nga shoqëria private e ruajtjes së sigurisë fizike.

-Gjatë ditës, terreni do të jetë në shërbim të procesit mësimor.

-Gjatë pasdites, shërbim komunitar nga mësues të shkollës , sportistë dhe ish-sportistë për komunitetin.

-Mirëmbajtja do të sigurohet nga sanitaret e shkollës.
Kapacitetet
Shkolla përmban gjithsej 3 mjedise ku zhvillohen sporte të ndryshme: minifutboll, basketboll, volejboll, hendboll, atletikë, shah, danc sportiv.
Projekt Propozim
Tema : Rikonceptimi i mjediseve sportive të shkollës "Ali Demi" në shërbim të nxënësve dhe komunitetit.
Qëllimi : Zhvillimi i sportit dhe përcjellja e edukatës sportive për komunitetin në kushte dhe standarde europiane.
-Gjendet në mjediset e brendshme të shkollës.

-Ka strukturën e një qendre sportive, por jo kushtet dhe standardet.

-Në të gjendet salla e madhe që shërben për sportet dhe atletikën, salla e baletit, dhomat e zhveshjes, magazina e bazës materiale, tualetet.
Plani i rehabilitimit
- Rikonstruksioni i parketit dhe tarracës.
-Rikonstruksioni i dhomave të zhveshjes, tualeteve, magazinës, sallës së baletit.
-Pajisja me bazë materiale sportive.
Qendrueshmëria
Përfundime
-Sigurimi i një hapësire publike sportive për komunitetin.

-Praktikimi i sportit në një hapësirë sportive të standardizuar.

-Rritja e cilësisë së mësimdhënies gjatë procesit mësimor.

-Masivizimi i kulturës sportive për një rini të shëndetshme dhe të vlerave identitare.
Buxheti
Faleminderit!
Pro Sport
Objektiva :
-Të masivizojmë praktikimin e sportit në shkollë, komunitetin përreth dhe me gjerë.
-Të orfojmë kushtet dhe cilësine maksimale të tereneve sportive.
-Të ndërtojmë një fushë shumësportëshe të re, në ambjentet e jashtme të shkollës.
-Të rikonstruktojmë ambjentet e bredshme sportive të shkollës.

Aktivitetet
Në kuadër të këtij projekt propozimi janë menduar dy aktivitete kryesore, prej të cilave synohet zhvillimi i plotë i projektit dhe arritje mëse e kënaqshme e objektivave të vendosura qartazi. Keto aktivitete vijojne si me poshte:
1. Ndërtimi dhe rikonstruktimi i plotë i dy ambjenteve sportive qe do te shfrytesozen nga shkolla dhe komuniteti.
2.Krijimi i një rethit të vullnetarëve "Pro Sport", te perbërë nga sportistë profesionistë të qytetit, mësues të edukimit fizik, nxënes, pjestare të komunitetit përeth si dhe vete mbikqyrësit e projektit të cilët me anë të metodikave dhe edukatës sportive do ti promovojnë sportet dhe praktikimin e tyre.
Full transcript