Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Papier verspilling

No description
by

brechje smits

on 27 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Papier verspilling

Regenwouden worden gekapt en dieren sterven uit.
Papier industrie stoot veel CO2 uit.
Papieren post is daarom erg slecht. Jaarlijks per huishouden stoot het gemiddeld 14 kilo CO2. Dat kan je vergelijken met 70 kilometer rijden met een auto.

Vroeger & Nu
Oplossing
Gevolgen
Voor dit probleem is er natuurlijk een oplossing. Voor op school kan je inplaats toetsen op papier maken, ze online maken. Dit scheelt heel veel papier en het is bovendien erg overzichtelijk want je hebt geen last van priegelig handschrift.
Je krijgt heel veel reclame in je brievenbus, daar kijken de meeste mensen niet naar. Mensen kunnen de “ja en nee” sticker gebruiken, dit is een sticker die zegt of je wel of niet reclame wilt, of ze doen het online! Een mailadress op bijvoorbeeld google is heel makkelijk te gebruiken en het scheelt veel onodig printen.
Soms moet je dingen uitprinten voor bijvoorbeeld werk. Dat kan je dan niet online doen. Wat wel kan is dubbelzijdig printen. Inplaats van 2 a4tjes heb je er maar 1 nodig en dus kan je het getal van verspilde papier 2 keer zo klein maken!
Papier verspilling
Probleem (oorzaak)
Conclusie
Papier wordt verspilt. De helft van de uitgeprintte papieren wordt niet gebruikt. 1 bedrijf koopt ongeveer al 12,8 kilo papier per jaar. Dit is veel te veel, de helft hiervan zijn vooral dingen die je niet nodig hebt en/of wordt gewoon weggegooid.

Wereldwijd worden er per jaar 152 biljoen a4tjes geprint. Een kwart daarvan verdwijnt dezelfde dag in de prullenbak en naar 1/5de wordt geen eens gekeken.

Ook bij de post word er heel veel papier verbruikt. 5 miljard ongelezen folders ongewenste brieven of kranten worden weggegooid.

Er zijn veel oplossingen. Het enige wat we nog nodig hebben is dat mensen zich er aan houden. Zoals wij nu in prezi werken in plaats van eden poster van papier maken!
Papier verspilling
Maria van Woerden, Minke Osinga, Esmeralda Vrancken & Brechje Smits
Full transcript