Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Prehistorie.

Spreekbeurt.
by

Therence Cruz Sanchez

on 8 October 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Prehistorie.

skelet van dinosaurus
Prehistorie.
Door:Therence Cruz Sanchez
Hoofdstukken:
1.Jagers{nomaden}.
2.Dinosaurussen.
3.Overleven in de steentijd.
4.Uitsterven van de dinosaurussen.
5.Mammoeten.
Hoofdstuk 1.
Jagers{nomaden}.

In Nederland zijn er meestal bij riviertjes prehistorische kolen, voorwerpen en botten gevonden.We weten dat er op die plekken mensen hebben geleefd,dat waren
jagers.
Die jagers woonden in familie groepen van soms 10,20 of 30 personen.In 1 jaar kwamen er kleine groepen bij elkaar. Soms konden dat 300 mensen zijn. Ze hoorden allemaal bij dezelfde stam. Maar ze spraken allemaal dezelfde taal. Als er eten nodig was,gingen de mannen op jacht, maar de vrouwen en kinderen zorgden voor het meeste eten. Zij gingen naar het bos voor vruchten.
Hoofdstuk 2.
Dinosaurussen.
waarom noemen mensen die reptielen dinosaurussen?Dat komt omdat dat het reuzenhagedis betekent.Dinosaurussen leefden 225 tot 65 miljoen jaar geleden.Hoe zagen ze eruit?Dat kon je weten door dit:
1.De manier hoe ze lopen.
Kon zijn op achterpoten{twee poten}of op vier poten.
En je kon verschil ook zien aan hun bek:vogelbekken en hagedissenbekken.
2.Hun huid:met een pantser.met stekels,met kammen en met horens.Carnivoren waren de dinosaurussen die vlees aten.
Herbivoren waren planteneters,en omnivoren aten alles.Ik noem nu 6 dinosaurussen op:De Velociraptor carnivoor,De Kentrosaurus herbivoor,De Brachiosaurus herbivoor,De Tyrannosaurus carnivoor,De Allosaurus carnivoor.
Hoofdstuk 3.
Overleven in de prehistorie.
Om te overleven joegen de oermensen op wilde dieren.Ze gebruikte alles van de gevangen dieren;Het vlees werd gegeten en van de vacht maakte ze kleding en tenten.Ze maakte de honden niet dood,want die hadden ze nodig om te jagen.De mensen die op jacht gingen maakte een vuur om het vlees te roosteren.Eerst woonden ze in een tent van vacht en bomen.ze maakten ook hutten en tenten van poep.Ze moesten op de poep stampen.om het plat te maken.Ze aten vlees van de dieren.Het vlees werd geroosterd om lekkerder te maken.Van het graan maakte ze platte koeken{Wij eten dat nu in plaats van brood.},omdat ze die toen niet konden bakken.
Hoofdstuk 4.
Uitgestorven dinosaurussen.
Dinosaurussen zijn al heel lang uitgestorven al zo'n 65 miljoen jaar geleden.Heel veel mensen probeerde een reden te bedenken waarom en waardoor dinosaurussen zijn uitgestorven.1 van de redenen was dat er een komeet op de Aarde afkwam,daardoor kwamen er vloedgolven,aardbevingen,vulkaanuitbarstingen en een hele grote stofwolk.Door die wolk stierven alle planten uit,toen gingen de planteneters dood,en vervolgens de vleeseters want er was geen eten meer.
Hoofdstuk5.
Mammoeten.
Mammoeten {van het latijnse woord mammuthus} ze waren 1 van de grootste olifanten die er ooit bestonden.
De wolharige mammoet is de bekendste mammoet van allemaal. Hij leefde ongeveer vanaf 600.000 jaar geleden, in het Pleistoceen.Hij had een dikke vacht,soms waren ze zo lang dat ze grond raakten.De oren waren klein{maar 30 centimeter),en die waren ook bedekt met haren voor de kou. Van de andere mammoetsoorten was alleen de steppenmammoet veel behaard, de andere soorten leefden in veel warmere gebieden en waren daarom minder behaard, net als de moderne olifanten. Het lijkt er ook op dat de wolharige mammoet een kortere leven had,want ze werden minstens 35 jaar en de moderne olifant wordt minimaal 50 jaar.

EINDE
VRAGEN

1: Waardoor gingen planten dood?

2:Waarom maakte ze de honden niet dood?

3:Noem een uitgestorven dier die in dezelfde tijd als de mammoet leefde.
Full transcript