Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Muzika në jetën e njeriut

No description
by

Elsa Tabaku

on 2 December 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Muzika në jetën e njeriut

Muzika
Muzika, një relacion që paraqet ndjenjat shpirtërore të atij që e shkruan ose e dëgjon.
Ajo ndikon në proceset ritmike, koordinimin fizik, të menduarit kritik,
në kujtesë ,
në të dëgjuar dhe në logjikë.

Muzika i ndihmon femijët e vegjël të komunikojnë, nxit të mësuarin kur janë fëmijë dhe ndihmon të arrijnë më shpejt moshën madhore.

Ndikimi pozitiv i muzikes
Muzika na ndihmon në çdo çast. Melodia e saj na ndihmon të lidhemi me nje ngjarje të kaluar.

Në të shkuarën
Muzika kishte një vlerë të veçantë. Ata besonin se dëgjimi i saj mund të shëronte gjëndjen shpirtërore.
Muzika Shëron
Në disa spitale, në vendet perëndimore, në korridore dëgjohet muzikë , në mënyrë që pacientëve t’u lehtësohen dhimbjet dhe depresioni.

Muzika ul shtypjen e gjakut ,
e forcon imunitetin ,
relakson dhe tensionon muskujt.
Meloditë e lehta ndikojnë në efektin e stresit kronik.
Ndikimi i saj bën që t'i largojë njerëzit nga stresi , depresioni,
ngjarje për të cilat mërziten.


Efekte të muzikës
Muzika dhe kompozimi i ritmit dhe tingujve, ndikon në nervat e njeriut, ndjenjat e tij.
Muzika ndihmon edhe në sistemin emocional, të lëvizjes, mendjes dhe njohjes së personalitetit të njeriut.
Krijimi i muzikës të bën të zgjuar.
T’i biesh një vegle muzikore ndihmon në përmisimin e lëvizjeve të trupit.Muzika dëgjohet me veshë, por ajo i flet shpirtit.
Ritmet sjellin përqëndrim të fortë.
Muzika e qetë ngadalëson frymëmarrjen
dhe të rrahurat e zemrës,
sjell një gjendje relaksuese.
Në momente të trishtuara, na shoqëron një muzik me ritëm të qetë.
Na bën të ndihemi mirë, të mendohemi , të reflektojmë mbi ngjarjet që kanë ndodhur.
Ajo lind dhe zhvillohet bashkë me njeriun. Ekzistojnë zhanre të ndryshme të muzikës ashtu si llojet e njerëzve.
Muzika është e vetmja, e cila, në çdo gjëndje emocionale që jemi ne, ka dicka me të cilën të na qetësoj.
Kur jemi të lumtur degjojmë muzikën e një kënge, por kur jemi të mërzitur kuptojmë tekstin e saj.
Muzika, pjesë e pandashme e njeriut.
Shumë nxënës kur janë duke mësuar nuk bëjnë dot pa muzikën. Disa e kanë më të lehtë që kur mësojnë i kthejnë mësimet në këngë dhe arrijnë t'i fiksojnë.
Muzika ndikon te fëmijët që kur ata janë në barkun e nënës. Muzika e Moxart, Bach, është e duhura për fetusin në barkun e nënës.

Disa njerëz nuk e mendojnë dot jetën e tyre pa muzikën. Ata janë të lumtur dhe këndojnë nga gëzimi.
Kur udhëtojmë të gjithë dëgjojmë muzik. Ne nuk bëjmë dot pa të. Udhëtimi me muzik na duket më i shkurtër, më pak i lodhshëm.
Elsa Tabaku XI-D
Full transcript