Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

asceza

lectie
by

MIHAELA LUIZA UDREA

on 30 March 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of asceza

ASCEZA CRESTINA RUGACIUNE POST MILOSTENIE Din punct de vedere creşstin, asceza este un exercitţiu făacut în mod conşstient şsi sistematic, pentru desprinderea de patimi şsi dobândirea virtuţtilor.
Pe drumul căunoasteării lui Dumnezeu asceza este menitaă săa fie un antrenament consştient şsi perseverent, şsi presupune o tensiune constantăa.

Sfinţitii Păarintţi spun caă rugaăciunea : ridicarea omului cu mintea, cu inima, cu credinţta şsi cu vocea la Dumnezeu, pentru a-L preamaări, a-I multţumi sşi a cere de la El toate lucrurile de care avem nevoie pe plan spiritual şsi fizic, şstiind caă El ne aude sşi ne ajutăa.
Rugaăciunea
Postul presupune un exerciţiu complex şi foarte eficient de educare a voinţei.
Postul cresştin este unul dintre mijloacele prin care credincioşsii dobândesc treptat virtuţti: cumpăatare, răabdare, bunaătate, curăţatie trupeascaă si sufleteascăa.
Postul este arma cresştinului împotriva ispitelor trupeşsti şsi sufleteşsti, mijlocul de întaărire a credinţtei, de exersare a milosteniei sşi de dobândire a smereniei cresştine.
Milostenia constă în ajutorarea materială şi spirituală a celor aflaţi în nevoi.
Milostenia cu adevărat creştină trebuie să izvorască dintr-o iubire sinceră faţă de aproapele şi să fie făcută cu discreţie, nu într-un duh de mândrie (Mt. 6, 2-4).
Viaţta cotidianăa ne oferaă ocazii de a face ascezăa. Astfel, a suporta cu blândetţe dificultatăţile fiecaărei zile, munca obositoare sau intemperiile climatului, realitatăţi care adesea nici nu pot fi schimbate, poate deveni un eficace mijloc de sfinţitire.

Iatăa doar câteva exemple care ne pot inspira în a petrece o perioadăa de post care săa nu distrugăa omul ci săa îl fortifice caălaăuzindu-l pe drumul întâlnirii cu Dumnezeu.
Full transcript