Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Untitled Prezi

No description
by

Diellza Xhema

on 14 March 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Untitled Prezi

Diellza Xhema Punoi: Periudha paraembrionale Periudhat e zhvillimit te organizmit
Paramembrionale
Embrionale
Pasembrionale Perfshin :
Gametogjenezen
Spermatogjenezen
Oogjenezen
Partenogjenezen Gametogjeneza Mikrosporogjeneza eshte proces i zhvillimit te gametofitit mashkullor te bimet.Ku organ seksual mashkullor jane theket ne te cilin krijohet indi i posaqem sporogjen qe njihet si arkeospor. Spermatogjeneza Eshte proces i krijimit te qelisave seksuale mashkullore apo spermatozoideve. Oogjeneza Eshte proces i krijimit te qelizave seksuale femerore(qelizave veze). Partenogjeneza Eshte zhvillimi i qelizes veze pa fekondim ose pa depertimin e spermatozoidit.Ndryshe njihet si shumim i virgjer.Behet duke ndryshuar temperaturen ,vleren e pH,perqendrimin e materieve minerale ne uje dhe me veprimin e zeglave kimike mekanike elektrike etj. Vezet dhe lloji i tyre Vezet Alecite nuk kane materie rezerve-viteline dhe hasen tek krimbat parazite. Makrosporogjeneza eshte proces i krijimit te gametofitit femeror te bimet.Organ seksual femeror eshte pistili apo gineceumi. Vezet oligolecite kane sasi te vogla te vitelines.Hasen tek amfioksusi dhe te iriqi i detit. Vezet Telolecite kane shume viteline.Hasen tek peshqit,amfibet,reptilet,shpendet. Vezet centrolecite vitelinen e kane te perqendruar ne brendi te qelizes.Hasen te kembenyjetuarit posaqerisht tek insektet. Periudha Embrionale Segmentimi
Gastrulimi
Histogjeneza
Organogjeneza Segmentimi Segmentimi i plote
Segmentimi jo i plote I barabarte
Jo i barabarte Superficial
Diskoidal Morula dhe bastula Gastrulimi Tipet e blastules Celoblastule
Steroblastule
Amfiblastule
Diskoblastule
Periblastule Gastrula Me imigrim
Me palosje(invaginim)
Me epiboli(mbulim)
Me delaminacion(ndarje Dyshtresore
Trishtresore Histogjeneza dhe Organogjeneza Ektoderma
Mezoderma
Endoderma Epidermisi dhe organet e sistemit nervor. Indi eshtror,kercor,lidhor, muskulor,zemra,enet e gjakut dhe sistemi urogjenital. Gjendrrat peshtymore,
epiteli i fshikezes se urines
epiteli i zorreve,
faringu
veshi i mesem,
epiteli i mushkerive
melqia ,
pankreasi. Organet ekstraembrionale Qesja e vitelines
Amnioni
Korioni
Alantoisi Periudha pasembrionale Direkt
Indirekt(me metamorfoze)
Full transcript