Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Web 2

WEB 2.0 Web 2.0 es refereix a la transició percebuda en Internet des de les webs tradicionals a aplicacions web destinades a usuaris. Els propulsors d'aquest pensament esperen que els serveis de la Web 2.0 substitueixin a les aplicacions d'escriptori en
by

naiana pastrana

on 6 May 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Web 2

Web 2.0 es refereix a la transició percebuda en Internet des de les webs tradicionals a aplicacions web destinades a usuaris. Els propulsors d'aquest pensament esperen que els serveis de la Web 2.0 substitueixin a les aplicacions d'escriptori en molts usos.

La Web 2.0 es refereix a una nova generació de Webs basades en la creació de continguts produïts i compartits pels propis usuaris del portal.


En la Web 2.0 els consumidors d'informació s'han convertit en pro-consumidors, és a dir, en productors de la informació que ells mateixos consumeixen.

La Web 2.0 ha generat una ampliació de la cua llarga dels continguts cap a la demanda d'informació de nínxol, originant una major inversió de publicitat segmentada en Internet.

Possiblement hagi escoltat en els últims mesos l'expressió Web 2.0 o expressions tals com xarxes socials, microformats, tags, sindicació, RSS, MySpace, Technorati, Wikipedia, Digg, Facebook, Flickr, Youtube, Del.icio.us, etc. Si és així, li recomano analitzar l'origen estratègic de totes aquestes expressions que representen aplicacions i elements de la Web 2.0.

La Web 2.0 es refereix a una nova generació de Webs basades en la creació de pàgines Web on els continguts són compartits i produïts pels propis usuaris del portal. El terme Web 2.0 es va utilitzar per primera vegada en l'any 2004 quan Dóna-li Dougherty d’OReilly Mitja va utilitzar aquest terme en una conferència en la qual parlava del renaixement i evolució de la Web.


Si hi ha una Web 2.0 necessàriament ha d'existir una Web 1.0 d'on evoluciona la primera. La Web 1.0 és la Web tradicional que tots coneixem i que es caracteritza perquè el contingut i informació d'un site és produït per un editor o Webmaster para després ser consumit pels visitants d'aquest site. En el model de la Web 2.0 la informació i continguts es produïxen directa o indirectament pels usuaris del lloc Web i addicionalment és compartida per diversos portals Web d'aquestes característiques.


En la Web 2.0 els consumidors d'informació s'han convertit en prosumidors, és a dir, en productors de la informació que ells mateixos consumeixen. La Web 2.0 posa a la disposició de milions de persones eines i plataformes de fàcil ús per a la publicació d'informació en la xarxa. AL dia d'avui qualsevol té la capacitat de crear un blog o bitacora i publicar els seus articles d'opinió, fotos, vídeos, arxius d'àudio, etc. i compartir-los amb altres portals i internautes.


Tecnologies en la Web 2.0

La infraestructura de la Web 2.0 està relacionada amb noves tecnologies que han fet que sigui més fàcil publicar informació i compartir-la amb altres llocs Web. D'una banda s'han actualitzat els sistemes de gestors de contingut (Content Management Systems, CMS) fent que qualsevol persona que no sàpiga gens sobre programació Web pugui, per exemple, gestionar el seu propi blog. D'altra banda la tecnologia de la Web 2.0 ha evolucionat fins a crear microformats estandarditzats per a compartir automàticament la informació d'altres llocs Web. Un exemple conegut és la sindicació de continguts sota el format RSS que ens permet accedir a fonts d'informació (feeds) publicades en altres portals de forma ràpida i senzilla.


La Wikipedia: màxim exemple de la Web 2.0

A gener de 2001, un pròsper corredor de Borsa cridat Jimmy Wales es va proposar crear una gran enciclopèdia en Internet a través del coneixement col·lectiu de milions de persones aficionades i amb coneixements d'algun tema. Aquesta enciclopèdia seria d'accés gratuït i creada per tots els usuaris que volguessin contribuir. Wales va començar amb diverses dotzenes d'articles i un programa informàtic cridat Wiki (paraula hawaiana que significa ràpid), Amb aquest programa els usuaris podien afegir, modificar i esborrar els articles escrits i publicats.

El model de la Wikipedia copia la filosofia de la Web 2.0. En lloc que un autor erudit o un grup d'experts escriguin tots els continguts del portal, la Wikipedia recorre a milers de persones de tot tipus, que van des dels veritables experts fins als lectors interessats, amb una gran quantitat de supervisors voluntaris que aproven i vigilen les ?entrades? o articles ingressats.

En 2001, la idea semblava desgavellada, però al dia d'avui la Wikipedia és l'enciclopèdia més gran del món. Wikipedia oferix més de 1 milió d'articles en anglès creats per més de 20.000 col·laboradors i més 280.000 articles en castellà. El millor de la Wikipedia comparat amb les enciclopèdies tradicionals de paper, és que la informació està actualitzada gràcies als aportis dels usuaris que constantment afegixen dades, enllaços a altres fonts, imatges, etc. La Wikipedia és una dels portals Web més visitats del planeta i la font més citada en la xarxa.


Conseqüències de la Web 2.0

La Web 2.0 ha originat la democratització dels mitjans fent que qualsevol tingui les mateixes possibilitats de publicar notícies que un periòdic tradicional. Grups de persones creen blogs que al dia d'avui reben més visites que les versions online de molts periòdics. La Web 2.0 ha reduït considerablement els costos de difusió de la informació. AL dia d'avui podem tenir gratuïtament la nostra pròpia emissora de ràdio online, el nostre periòdic online, el nostre canal de vídeos, etc. A l'augmentar la producció d'informació augmenta la segmentació de la mateixa, el que equival que els usuaris puguin accedir a continguts que tradicionalment no es publiquen en els mitjans convencionals.

La cua llarga o long tail de continguts s'ha ampliat considerablement amb l'evolució a la Web 2.0. El fet que cada usuari pugui accedir a la informació segmentada que li interessa ha fet que els mitjans de comunicació tradicionals com la televisió, ràdio i premsa hagin perdut protagonisme. S'ha generat una migració dels mitjans tradicionals a Internet. Això porta com a conseqüència que la inversió en publicitat en Internet hagi augmentat considerablement en els últims anys. Quant a efectivitat de la publicitat, la Web 2.0 ha millorat el màrqueting viral o el màrqueting de boca a boca. Una opinió sobre un producte en un blog o un agrgador de notícies pot ser vist, transmès i compartit per milers d'usuaris en la xarxa.

Quan pretengui promocionar el seu lloc Web pensi en primer lloc que postura està prenent pel que fa a la Web 2.0. La seva empresa està aprofitant les noves oportunitats que oferix la Web 2.0 o es limitarà a veure-les passar pensant que serà una moda passatgera més en Internet.Web 2.0
Simplement una manera d'organitzar la informació continguda en les webs, i que per descomptat l'usuari d'Internet no va apreciar. No és possible diferenciar una mateixa web creada segons la idea 3.0 d'una altra que sigui 1.0 perquè la informació mostrada a l'usuari serà la mateixa. La diferència podrem trobar-la mirant en els budells de la web. La versió 3.0 d'aquesta web 1.0 contindrà informació sobre la informació. El que es diu metadates. Relacions entre les informacions, més categories amb les quals classificar i enllaços interns. Gens més.Com funciona la Web 3.0?
Per art de magia em resulta en un primer moment la millor explicació ja que això és donar-li un aire místic a alguna cosa que no té gens de màgic ni especial. Tota aquesta informació addicional sobre la informació que conté la web ha de ser afegida mitjançant algun mecanisme, com per exemple metallenguatges, o el que és el mateix: llenguatges estructurats per a referenciar altres llenguatges. És a dir, informació amb un format definit per a fer referència a la informació ?visible per l'usuari?. La importància tot això radica en el llenguatge definit i formal. Si totes les webs segueixen el mateix llenguatge o per ventura un o dos d'ells diferents els cercadors podran donar millors resultats a les peticions dels usuaris. Web 3.o ç
WEBS 2.0 3.0
Full transcript