Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

O RAPOSO IBÉRICO COMO ESPECIE

No description
by

victor a ti que te importa

on 12 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of O RAPOSO IBÉRICO COMO ESPECIE

O RAPOSO IBÉRICO COMO ESPECIE
O raposo está activo e caza principalmente durante o crepúsculo e a noite. É xeralmente un animal solitario, aínda que tamén poden vivir en parellas permanentes ou en grupos dun macho e dúas ou tres femias
COSTUMES E REPRODUCIÓN

O apareamento ten lugar en xaneiro e febreiro e as crías nacen cara a abril ou maio nun número de 3 a 8 crías .Viven de pequenos nun tobo. Pasan xeralmente a vida no mesmo territorio.

As crías
Con cinco meses pesan máis de 3 kg e alcanzan a madureza sexual aos 9 ou 10 meses, podendo reproducirse na tempada de cría seguinte ao seu nacemento.

AS CRÍAS MEDRAN
Os machos adultos pesan entre 5 y 7 kg, as femias entre 4,5 y 6,5 kg. Excepcionalmente poden alcanzar los 10 kg. É unha especie que se caza .
En España os seus depredarores son a águia real e o lobo.

IDADE ADULTA
O raposo pertence á familia Canidos o nome científico é Vulpes Vulpes. En España hai dúas variantes: raposo ibérico meridional e o setentrional.
Posúe cinco dedos na pata dianteira e catro na traseira. Presenta poucas glándulas sudoríparas , polo que a regulación da temperatura realízase a través das vías respiratorias e a lingua.

CARACTERÍSTICAS XERAIS
O raposo está presente en toda a superficie da Península Ibérica, pero non vive nas Illas Baleares e Canarias.O seu hábitat son principalmente as zonas boscosas, aínda que tamén abunda en rexións abertas e, mesmo, nas proximidades de asentamentos humanos e recolledores de lixo, dos que se alimenta.
DISTRIBUCIÓN
Aínda que come principalmente carne, a súa dieta varía según a zona e a época do ano. O raposo pode ser omnívoro; aliméntase de insectos, ovos de ave, polos, crías de diversos mamíferos, lebres , aves de ata o tamaño dun ganso, E refugallos de orixe humana

ALIMENTACIÓN
Información extraída de: PROYECTO SIERRA DE BAZA

O RAPOSO
VÍCTOR DOMÍNGUEZ FERNÁNDEZ
1º ESO- IES DAVIÑA REI
Full transcript