Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Leonardo DiCaprio

No description
by

Bian Klančnik

on 3 May 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Leonardo DiCaprio

add logo here
LEO
Življenje
DiCaprio se je rodil 11. novembra 1974 v Los Angelesu, Kalifornija, mami Irmelin (rojeni Indenbirken) in očetu Georgu DiCapriu. Njegova starša sta se ločila, ko je bil DiCaprio star dvanajst mesecev. Med najstniškimi leti je živel v 1874 Hillhurst Avenue v Los Felizu, v okolici Los Angelesa. Diplomiral je na John Marshall High School.

Zelo aktiven je na področju okoljevarstva. Živi v luksuznem stanovanju v New Yorku, ki je pretežno zgrajeno iz sonaravnih materialo, ustanovil pa je tudi okoljevarstveno fundacijo. Vozi hibridni avtomobil in zagovarja nakup okolju prijaznih izdelkov.
Kariera
Zgodnja kariera

DiCaprio je kariero začel v reklamah in izobraževalnih filmih. Njegov filmski prvenec je bil film Critters 3 (1991). Istega leta je igral Lukea Bowerja v telenoveli Growing Pains.

Prava kariera pa se je začela leta 1992 s filmom Boy's Life, kjer je igral Tobyja Wolffa. V filmu nastopata tudi Robert De Niro in Ellen Barkin. Še istega leta je igral z Johnnyjem Deppom v filmu Kaj žre Gilberta Grapa?. S tema dvema vlogama si je prislužil dve nominaciji za najboljšega filmskega igralca.

V letu 1995 je DiCaprio igral v kar štirih filmih.
Nasplošno
Leonardo Wilhelm DiCaprio, ameriški filmski igralec in producent italoameriškega rodu, * 11. november 1974, Los Angeles, Kalifornija.
2016
oskarji za
Best Performance by a Male Actor in a Leading Role
Povratnik (The Revenant)
Naslednjii filmi se kar vrstijo, največ pozornosti pa si je prislužil film Krožna cesta, kjer se je (spet) pokazal skupaj z Kate Winslet.
Leonardo DiCaprio
Leta 1997 je DiCaprio zaslovel z vlogo Jacka Dawsona v filmu Titanik. Skupaj s soigralko Kate Winslet je prejel kar 11 oskarjev. Leta 1998 je dobil dvojno vlogo v filmu King Louis XIV, kjer je hkrati igral kralja in njegovega skritega in osovraženega dvojnika. S tem filmom se začne obdobje »Leo-Manie«.
11. november 1974
Full transcript