Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Biologji-Sistemi limfatik te kurrizoret

No description
by

Ariana Karaxha

on 6 December 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Biologji-Sistemi limfatik te kurrizoret

Gjat sistemit limfatik limfa kalon ne organe si: shpretke, nyje limfatike, palcen e eshtreve 4 inde lifatike si bajamet. Funksionet Nyjet limfatike gjenden kryesisht nensqetull, qafe, bark dhe zora ne gjoks. Limfa rrjetit kapilar kompleks qe mbart limfen
sistemi i mbledhjes se eneve limfatike qe e kthejme qe e kthejne limfen ne gjak
gjendrat limfatike ose nyjet ku kalon limfa Limfa :
lengu i cili lirohet nga sistemi limfatik.
origjina e te cilit vjen nga plazma e gjakut.
por largohet nga sistemi i qarkullimit te gjakut per shkak te presionit hidrostatik. Sistemi limfatik Ndryshe prej sistemit te qarkullimit te gjakut, sistemi limfatik nuk eshte i mbjellur dhe nuk ka pompe qendrore (si zemrea) Pengon dehidrimin, lufton infeksionet - qelizat kancerogjene.
Reciklon proteinat e plazmes, filtron limfen Komponetet e sistemit limfatik Sistemi limfatik vepron si nje sistem dytesor i qarkullimit te materieve ne trupin tone,dhe ka rol vendimtar ne ruajtjen e shendetit. Sistemi limfatik te kurrizoret Depozimi i limfes Punuan: Sara Rodiqi
Ariana Karaxha
Petrit Ahmeti
X/1
Full transcript