Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Prezi voor Dummies Talenttraject Alexandra

No description
by

Alexandra Bisch

on 25 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Prezi voor Dummies Talenttraject Alexandra

Prezi voor Dummies! Handleiding (cc) image by nuonsolarteam on Flickr Stap 1: Maak een titelpagina Je ziet een cirkel. Daar kun je vanalles in plaatsen. Je begint natuurlijk met de titel. Daarvoor moet je dubbelklikken op het vakje: Add a titel. Daaronder kun je ook een subtitel typen. De teksten invoeren Stap 2: Kader kiezen Kies een mooie kader om om je stukjes tekst heen te plaatsen.
Dat doe je door linksboven op het blauwe rondje met de verschillende functies te klikken.Voor kaders moet je naar Frame. Stap 4: Vormen van uitvoeringen Als je op het ander rondje Insert drukt, kun je allemaal dingen invoegen.Vooral hulpmiddelen om dingen goed uit te kunnen leggen. Zoals: tijdlijnen, tabellen, piramides, stambomen of een cyclus. Zo wordt je presentatie veel duidelijker. Stap 3: Lettertype Als je op de achtergrond klikt met de rechtermuisknop, kun je die wijzigen. Dan kun je ook de lettertype, kleur tekst, kleur kaders en marker instellen. Toolbar Achtergrond wijzigen Invoegen Hulpmiddelen Stap 5: Plaatjes en filmpjes Je kan natuulijk ook plaatjes en filmpjes invoegen. De plaatjes moet je eerst hebben opgeslagen. Als je op Insert en daarna op Images klikt, kun je de plaatjes in je bibliotheek opzoeken.
Voor de filmpjes moet je de link (url) kopiëren en in het balkje plakken. Youtube video invoegen Thema's Stap 6: Naast alle functies van Insert, staat er nog een ander knopje waar Shapes opstaat. Je kunt vormen invoegen en tekeningen maken. Thema kiezen Stap 6: Op de toolbar staat er nog een knpje: Theme. Als je daar op klikt ,kkun je uit verscchillende achtergronden en tekstsoorten kiezen. Keuze thema's Stap 7: Eigen ontwerp Boven alle andere thema's staat er nog een wit knopje: Thema Wizard. Daar kun je je eigen thema ontwerpen. Stap 8 Terug naar begin Als je niet tevreden bent met alle thema's die je uit hebt gekozen, druk je op het knopje links boven: Original Theme. Dan krijg je weer een witte achtergrond. Beschikbare figuren Pad maken Stap 9 Waarom een pad maken? Een pad is de verbinding tussen je verschillende delen van de prezi. Dit pad is nodig om in de prezentatie de volgorde van de verschillende delen van je prezi weer te geven. Stap 10 Een pad maken Je moet een pad maken door bij het icoontje boven in de hoek op het kopje ''Path'' te klikken. Als je dat doet kan je op verschillende delen van je prezi klikken, daardoor verbind je ze. Als je dan onder in de hoek op show klikt zie je in welke volgorde je je prezi hebt verbonden en gemaakt. Stap 11 Bekijken van het path Aan de linkerkant van je prezi zie je de delen die je hebt verbonden met je pad. Daar kun je dingen aan toe voegen en verwijderen. Als je op een dia van die rij klikt ga je vanzelf naar dat deel van de prezi. Dia's Stap 12 Nog iets vergeten? Nu zie je overal lijntjes van de verbindingen. Als je op het plusje drukt op de lijn, kun je nog een deel toevoegen, midden in het pad. Door Iris Klaver & Alexandra Bisch Vormen Voorpagina We hopen dat u veel heeft geleerd van onze Prezi over hoe Prezi werkt! Veel succes!
Full transcript