Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Presentatie emo subcultuur

No description
by

Ab de Jong

on 9 January 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Presentatie emo subcultuur

Jongeren uit de emo-scene noemen zichzelf scene-kids, met name wanneer ze alleen een emo-uiterlijk hebben, maar niet geassocieerd willen worden met de emosubcultuur. Het gaat dan om het modebeeld en er is weinig verschil tussen de scene-kid en de emo.
Er is echter veel verschil tussen de levensstijlen, volgens mensen die de scene-stijl aanhangen. De term 'emo' wordt hierin vaak gezien als onwenselijk en soms zelfs als beledigend, daar het een beschuldiging zou zijn dat diegene in zichzelf gekeerd is en sociale hinder heeft en dat er bij de persoon in kwestie mogelijk sprake is van symptomen die op een psychiatrische stoornis duiden, zoals bijvoorbeeld automutilatie. Er is vaak verwarring over dit aspect omdat de emo-scene en andere scenes vaak erg op elkaar lijken.

Scene
Vragen?
Emo's zien zichzelf als een afsplitsing van de gothic-subcultuur. Veel aanhangers van de gothic-subcultuur zijn het daar niet mee eens. Het argument dat hierbij wordt gebruikt, is dat gothic voortkomt uit new wave, terwijl de oorspronkelijke emocore-muziek een aftakking van hardcore punk is.
De stereotiepe emo wordt in de media afgeschilderd als depressief, gevoelig, introvert, verlegen en afgesloten van de maatschappij. In de maatschappij bestaat het vooroordeel dat de emo's vaker kampen met psychiatrische aandoeningen, zoals automutilatie en aandoeningen die lijden tot zelfmoord, hoewel niet wetenschappelijk is onderzocht of psychiatrische stoornissen ook daadwerkelijk vaker voorkomen bij emo's.

Russische Doema, 2008
Religieuze milities Irak, 2012
Emo als levensstijl

Emo als alternatieve modestijl kwam wereldwijd op in het begin van de 21e eeuw en is vooral via et internet populair geworden. De stijl kent invloeden van veel andere alternatieve stijlen. Wat de kleding betreft, vind je een mix van grunge, skate en punk, maar ook van de mainstream mode. Qua haardracht vind je invloeden van new wave, new romantic, glam rock en gothic en qua make-up vooral invloeden van punk, new romantic, fetisj en gothic. Tevens zijn er invloeden vanuit cosplay en visual kei en is voor de mannelijke emo een androgyn uiterlijk geen uitzondering.
Emo als modestijl
Emo is een muziekstijl ontstaan in de de jaren 80 van de vorige eeuw. De muziek was een combinatie van de computer gemaakte hardcore samen met punk rock en invloeden van nieuwe muziek zoals melodische death metal. Deze muzikale experimenten ontwikkelde zich tot nieuwe melodische rock. Later ontwikkeld tot screamo, melodische rock en gothic metal. In de jaren 90 begon emo steeds meer een levensstijl bij vooral jongeren te worden. Vanaf de jaren 95 van de vorige eeuw begon men steeds meer kritiek te krijgen op de emo's. Veel mensen vonden ze maar eng en vervelend.
Geschiedenis
Haat?
Muziek is nog steeds een belangrijk element binnen de 'emoscene', de muziekstijlen die door emo's beluisterd worden, zijn voornamelijk post-hardcore en hiervan afgeleide genres als emocore (origineel en mainstream) en screamo. Ook poppunk en andere alternatieve emotionele rockstijlen zijn populair. De meeste emomuziek is bombastisch met zware gitaarriffs en melancholische teksten met vaak een dubbele bodem. Het bezoeken van concerten is een belangrijk onderdeel van de emo-lifestyle.
Muziek
Emo is een stijl die van oorsprong is ontstaan uit nieuwe muziek in de jaren 90 van de vorige eeuw. Emo's worden vaak gezien als depressieve en gevoelige mensen die te kampen hebben met zelfmoordneiging en automutilatie. Veel emo's zijn het er niet mee eens omdat dit maar een hele klein groep zou betrekken. Door de jaren heen hebben de emo's een hele eigen stijl, muziek en levenswijze ontwikkeld. Dit is uiteindelijk de emo cultuur geworden.
Emo (subcultuur)
Ab de Jong
Full transcript