Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Samsung marketing mix

Copy this quick tutorial to learn how prezi works
by

Gigel Sofronie

on 8 April 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Samsung marketing mix

Mix de marketing Samsung
Pretul
Din cauza prezenței sale în diferite categorii de produse , Samsung utilizează diferite strategii de stabilire a prețurilor . Putem împărți strategiile de stabilire a prețurilor și alinierea lor cu produsele pentru care sunt utilizate.
Pret skimming - telefoanele inteligente Samsung sunt unele dintre cele mai bune de pe piață și sunt lider de piață în ceea ce privește caracteristicile și aplicatiile utilizate de acestea. Astfel, Samsung utilizează prețul de "Smantanire"pentru aceste produse , prin care încearcă să obțină o valoare ridicată în startul lansarii lor .
Odată ce modelul este vechi sau orice concurent a lansat un produs similar , Samsung scade imediat prețul . Pentru alte telefoane decât cele produse inteligente , Samsung utilizează prețuri competitive .
Televizoarele, aparatele de aer condiționat , frigiderele și alte produse au concurență produsele de la Sony, Panasonic sau LG . Samsung este cunoscut a fi un brand mare , dar nu este mai mare decât LG pentru aparatele electrocasnice .
Astfel, în diferite categorii , Samsung menține prețuri competitive , astfel încât să se bată orice concurent Samsung.
Samsung ca un brand se foloseste de numele si imaginea sa pe care o are in randul consumatorilor in politica de stabilire a prețurilor.


PRODUS
Grupul Samsung a fost înființat în 1938 de Byung-Chull Lee, un om de afaceri devenit legendă în Coreea. Lee a înființat o companie de comerț cu o investiție de 2000 USD si cu 40 angajați.
A numit această companie Samsung care înseamnă “trei stele” în limba coreeana. Compania a înregistrat o creștere moderată până la invazia comunistă din 1950care l-a forțat pe Lee să abandoneze operațiunile din Seul. Soldații și politicienii de ambele părți ale conflictului au jefuit compania de activele sale lăsându-le aproape zero.Cu economiile aduse de unul dintre managerii companiei, Lee a reluat activitatea companiei în 1951 și intr-un an activele companiei au crescut de 20 ori. Lee a înființat o rafinărie de zahăr în 1953, o mișcare care a fost criticată la timpul respectiv deoarece zahărul putea fi foarte ușor obținut de la ajutorul americande după război.
Totuși pentru Lee această acțiune a fost foarte importantă deoarece a fost prima facilitate industrială deschisă în Coreea de Sud după război. De la zahăr,lâna șialte articole ale industriei ușoare, Lee a trecut la industrie grea,siderurgică și contrucții de mașini și nave.Compania a prosperat sub filozofia lui Lee care a insistat ca Samsung să devină lider în orice ramură industrială în care se implica.
Samsung Electronics a beneficiat de investiții imense,a împrumutat,a cumparat și a furat tehnologii de la principalii producători de electronică mondiali și a apelat la relațiile sale economice și politice favoritisme, mită și corupțiepentru a obține o nișă pe piața electronicelor. Între anii ’70 și’80 ,Samsung a creat mai multe grupuri de companii fabricante de electronice care au fost grupate mai tarziu sub o singura entitate cunoscuta sub numele de Samsung Electronics Co. Ltd.
Intrarea Samsung în producția și comercializarea de semiconductori a fost un pas important în istoria companiei.. Lee a fost convins la mijlocul anilor 1970 că industria high-tech a componentelor semiconductoare (integrate) miniaturizate avea să fie o industrie cu potențial foarte bun de creștere în viitor,și Samsung avea să fie un jucător mportant pe această piață. El a înființat Samsung Semiconductor andTelecommunications Co. în 1978
Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, înființată în 1938, având ca obiect principal de activitate producția de produse electronice și IT. Compania este numărul 1 mondial în producția de memorii, monitoare TFT și telefoane CDMA. Samsung are aproximativ 188.000 de angajaiți în 185 de birouri din 65 de țări, fiind alcătuită din opt divizii principale de afaceri. Veniturile Samsung reprezintă aproximativ 20% din PIB-ul Coreei de Sud..
1 ) Tablete
2 ) Telefoane mobile - telefoane inteligente , telefoane normale ,
Samsung este prezentă în următoarele categorii de produse
PRODUS
Beneficiul Samsung în ceea ce priveste produsul său este faptul că există încredere cu privire la toate produsele Samsung in randul cumparatorilor datorită modului în care produsele Samsung au evoluat si sau dezvoltat în ultimii ani . Probleme cu produsele a fost neglijabile . Prin dezvoltarea telefoanelor sale inteligente , Samsung a atins un simbol de stare pentru clientii săi . În acelasi timp , Samsung este cunoscut pentru serviciile sale si oamenii stiu că Samsung oferă un servicii rapide si de calitate pentru oricare dintre produsele sale
3) Televizoare - LED-uri, LCD, Plasma TV, Tv Smart, HDTV, etc.
4) Camere foto si camere video
5) Frigidere
6) Aparate de aer conditionat
7) Masini de spalat
8) Cuptoare cu microunde
9) IT- Laptop-uri, imprimante si accesorii
Promovare
Samsung utilizează mai multe forme de promovare . Samsung este o companie crede în atragerea clientului de partea sa prin publicitate , dar , în acelasi timp, foloseste tactici puternice pentru a plasa produsul la client prin promotii de vânzări . Astfel, pe de o parte , Samsung utilizează diferite metode de marketing pe parcursul anului care acoperă sezonul festiv (sarbatori), precum si timpul cand nu sunt sarbatori . Pe de altă parte, oferă multe oferte si reduceri la partenerii săi comerciali pentru ai motiva să vândă Samsung deasupra concurentei. Cu o astfel de strategie , marca Samsung este în crestere , astfel încât atât metoda de atragere prin publicitate si strategia de plasare functionează simultan în Samsung .
Plasament
Samsung este prezent prin diferite canale de pe piată. Acesta functionează pe conceptul de marketing de canal , în care există trei segmente . Vânzări si dealeri de servicii , retail modern si distribuitori. Dealerii de servicii de vânzări pentru Samsung si sunt implicati în vânzări corporative . Acesti dealeri pot deschide , de asemenea, showroom-uri exclusive Samsung . Segmentul de retail modern include retaileri mari cum ar fi Croma , Hypercity si orice alte persoane care sunt prezente în lantul de retail modern electronice . Samsung fiind un astfel de produs de marcă , comerciantii cu amănuntul sunt obligati să păstreze Samsung ca o alternativă pentru clientii lor .
În mai multe orașe , Samsung are un singur distribuitor prin intermediul căruia distribuie pe întreg teritoriu . Distribuitorul are o investiție uriașă în Samsung și atât , distribuitorul și compania , merg mână în mână pentru vânzarea produselor Samsung . Astfel, toate materialele Samsung vor fi vândute la un singur distribuitor , care , la rândul său , va vinde mai departe către comercianții cu amănuntul .
Samsung ofera şanse egale tuturor angajaţilor şi îi trateaza corect, conform capacităţilor şi performanţelor acestora. Recomandă dezvoltarea personală continuă a angajaţilor şi susţine perfecţionările necesare pentru îndeplinirea sarcinilor. În plus, creăm un mediu de lucru care poate funcţiona autonom şi creator.
Respectă standardele internaţionale în ceea ce priveşte protecţia mediului, documentele asociate, statutul corespunzător şi reglementările interne. Face eforturi constante pentru protecţia mediului în toate activităţile de afaceri precum proiectarea, producţia, vânzările etc.
Samsung se claseaza pe primele locuri în ce priveşte utilizarea eficientă a resurselor, precum reciclarea resurselor.
Personal
Finante - banci
Prezenta
Administratie publica

Educatie
Sanatate
Divertisment
Turism, cazare
Retail
Transporturi
Proces (Viziune, strategii)
Viziune
Viziunea companiei Samsung Electronics pentru noul deceniu este de a "Inspire the World, Create the Future".
Samsung este dedicat dezvoltării unor tehnologii inovatoare și procese eficiente care să creeze noi piețe , să îmbogățească viața oamenilor și să continue să facă Samsung un lider digital.
Ne-am angajat de a fi un lider creativ în piețe noi și de a deveni o afacere cu adevărat No. 1 pentru merge mai departe.

Filosofie Samsung
La Samsung , urmăm o filozofie de afaceri simplu : să dedice talentul și tehnologia noastră de a crea produse și servicii de nivel superior , care să contribuie la o societate globală mai bună .

Valorile noastre
Noi credem că vii prin valori puternice este cheia pentru o afacere bună . De aceea, aceste valori de bază , împreună cu un cod de conduită riguroase , sunt în centrul fiecărei decizii vom face .
Multumesc!
Full transcript