Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Forum

No description
by

Alice Maria Dobre

on 21 January 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Forum

Forumurile sunt site-uri in care poti avea discutii intre ceilalti utilizatori ai acestuia si poti cere sfaturi pentru anumite probleme.


Definitie
Reguli si politici pe forumuri

Forumurile sunt guvernate de o serie de persoane, denumite colectiv stuff (personal) și moderatori, care sunt responsabili de concepția forum-ului, ȋngrijirea tehnică și politici (crearea și aplicarea). Cele mai multe forum-uri au o listă de reguli care detaliază dorințele, scopul și liniile directoare a;e creatorilor forum-urilor. Există, de obicei și o secțiune FAQ (’’’F ’’’requently ’’’A ’’’sked ’’’Q ’’’uestions - Ȋntrebări frecvente), ce conține informații de bază pentru membrii noi și pentru persoanele care nu sunt ȋncă familiare cu utilizarea și principiile unui forum.
Inregistrarea

Troll

Ce sunt forumurile?

Trollii de forum sunt persoane, care, ȋn mod repetat și deliberat, ȋncalcă netiqueta stabilită de o comunitate online, postând mesaje denigratoare, jignitoare, care sunt off-topic (in afara subiectului) cu scopul de a momi sau de a incita utilizatorii să răspundă provocărilor sau cu scopul de a testa regulile și politicile forumului și răbdarea membrilor. Comportamentul lor provocator poate stârni un potențial război sau alte tulburări. Acțiunea prin care se răspunde provocării unui troll este cunoscută sub denumirea de „alimentare a troll-ului” („a pune paie pe foc”) și este in general descurajată deoarece, astfel, se poate incuraja comportamentul lor perturbator.
Mascota Sock

Termenul de marionetă sock (sock – sosetă, ciorap) se referă la cineva care este simultan ȋnregistrat sub diferite pseudonime pe un anumit forum. Analogia unei marionete sock este aceea a unui păpușar care ține câte o păpușă ȋn ambele mâini și furnizează un dialog ambelor marionete simultan. O marionetă sock va crea conturi multiple pentru o perioadă de timp, folosind fiecare utilizator pentru a dezbate sau pentru a fi de acord cu ceilalți membri ai forumului. Marionetele sock sunt găsite ȋn general când se realizează o verificare de IP a conturilor membrilor forumului.
Spamul
Spam-ul in forumuri este o incălcare a ceea ce numim netiquette (neticheta) și se realizează in cazul in care utilizatorii repetă același cuvânt sau frază una după alta. Spam-ul este de obicei un act de violență, care, uneori, are intenții de răutate. Autorii de spam folosesc o serie de tehnici ilicite pentru a-și posta spam-ul printre care enumerăm utilizarea botnet-urilor.
Postarea dubla
Un obicei comun pe forumurile de pe Internet este postarea unui mesaj de două ori. Uneori, utilizatorii postează versiuni ale unui mesaj, care sunt puțin diferite de cel inițial, in special in forumuri ȋn care nu le sunt permise editări ale posturilor anterioare. Postarea multiplă in locul editării postărilor anterioare poate crește in mod artificial suma postărilor unui utilizator. Postările multiple pot fi neintenționate; de exemplu browser-ul unui utilizator poate afișa un mesaj de eroare deși postarea a fost transmisă sau un utilizator al unui forum mai lent poate deveni nerăbdător și poate apăsa in mod repetat butonul de „submit”.

In Statele Unite și ȋn unele părți ale Europei, majoritatea forum-urilor de pe Internet necesită ȋnregistrare pentru a posta. Utilizatorii ȋnregistrați ai site-ului sunt menționați ca membri și li se permite să prezinte sau să trimită mesaje electronice prin intermediul aplicației web. Procesul de ȋnregistrare implică o verificare a vârstei (de obicei se cere o vârstă de peste 12 ani), urmată de o declarație de termeni de servicii și o cerere de aprobare a termenilor menționați. Ulterior, ȋn cazul ȋn care totul merge bine, candidatului ȋi este prezentat un formular pe care trebuie să-l completeze cu un nume de utilizator (alias-poreclă), o parolă și un email și apoi acesta trebui Ȋe să valideze ȋnregistrarea.
Prezentarea este facuta de Dobre Alice
Ilie Maria
Pascu Sofia
Udrea Vlad
Utica Georgiana
Full transcript