Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Android: Què s'amaga rere el teu mòbil?

No description
by

Edgar Riba

on 14 September 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Android: Què s'amaga rere el teu mòbil?

Què s'amaga rere el teu mòbil? INDEX Introducció
Què és Android ?
Història
Android VS Apple
"Rooteig" & ROMS
Desenvolupament
Markets
Privacitat Android és un conjunt de programari per a telèfons mòbil que inclou: Sistema operatiu + Programari intermediari (Middleware) + Aplicacions Basat en una versió modificada del nucli de Linux. Distribuït sota una llicència Apache. Permet a l'usuari del programari la plena llibertat de l'ús d'aquest per a qualsevol propòsit, distribuir-lo, modificar-lo, i distribuir-ne versions modificades. (OHA) Open HandSet Alliance
És un consorci de 84 marques de fabricants de terminals mòbils, operadors de telecomunicacions, fabricants de xips i desenvolupadors de Software, liderats per Google, pretenen desenvolupar estandàrds oberts per dispositus mòbils (telèfons, tauletes, etc). Marc Actual de sistemes operatius mòbils:
Android - 56%
iOs - 23%
Symbian - 9%
RIM - 7% 79% Smartphone:
Paraula anglesa utilitzada per a referir-se a telèfons intel·ligents. Per tant,un Smartphone és un telèfon mòbil construït sobre una plataforma de informàtica mòbil la qual té la connectivitat d'un telèfon mòbil. En poques paraules podríem dir que són la integració d'un mini-ordinador amb un telèfon ja que consten amb algunes de les seves funcionalitats com l'accés a Internet, al correu electrònic, l'ús de missatgeria instantània. Inclús alguns porten incorporat sensors GPS, càmera fotogràfica, acceleròmetres, etc. Tablet:
Tipus de computadora portàtil de tamany major que un Smartphone integrada completament en una pantalla tàctil amb la que s'interactua primàriament amb els dits sense necessitat de ratolí ni teclat físic. Encara que la tendència des de l'últim Mobile World Congress 2012 sembla ser que les Tablets cada cop més se'ls hi podrà integrar un teclat físic per a utilitzar-se com a NetBook. Empresa multinacional nord-americana, fundada per Steve Jobs, que produeix mitjançant sub-empreses pròpies els seus productes.
Productes que només funcionen amb el seu propi programari.
En el cas dels seus Smartphones els iPhone, i Tablets els iPad, únicament corren sobre laplataforma iOs.
iOs permet al usuari crear les seves pròpies aplicacions que seguidament seran enviades i revisades per l'equip d'Apple amb la finalitat de penjar-les al seu servidor d'aplicacions la AppStore i que la resta d'usuaris puguin fer-ne ús. Apple Android permet:
Modificar el seu codi font.
Crear noves distribucions e instalarles a qualsevols dispositiu. ROMS És una copia original o modificada del sistema operatiu en un arxiu que es pot sobreescriure en el xip de memòria del terminal.

Els encarregats de fer aquestes ROMS són:
Empreses
Cuiners de ROMS: Tota una comunitat dedicada a modificar i crear noves compilacions o ROMS que d'alguna manera o altre milloren la base proporcionada per Google.

http://www.cyanogenmod.com/ INCONVENIENTS Mòbil alliberat/Mòbil lliure ??? Conceptes diferents:
Alliberar el mòbil significa poder fer servir els serveis de telefònia indepentment de la operadora.
A bazars, locutoris, comprant un mòbil alliberat, etc. Mòbil lliure o ROOT:
Tenir el mòbil lliure o amb permisos ROOT significa que pots fer el que vulguis amb el teu dispositiu.
Obtenir ROMS de noves versions d'Android e instal·lar-les sense estar a l'espera de que l'empresa del dispositiu cuini la ROM i te la proporcioni("actualització del software").
Obtenir permisos ROOT mitjançant eines desenvolupades per la comunitat a la xarxa. Les empreses (HTC, Samsung, LG, etc) per defecte no posen a la venda cap dispositiu amb permisos ROOT.
Per aquest motiu sempre depens de la companyia quan surt una versió nova d'Android.
Qualsevol canvi que pugui espatllar el dispositiu pot fer perdre la garantia d'aquest. Desenvolupament Eclipse
IDE de desenvolunpament multiplataforma que mitjançant un SDK(Software Development Kit) proporcionat per Google ens permet crear apliacions.
Llenguatge de programació: Java.

http://www.eclipse.org
http://www.developer.android.com Qualsevol aplicació creada té un fitxer executable (.APK) que permet instal·lar-la en qualsevols dispositiu Android. INCONVENIENT Malware (Software perillós) Markets Android disposa d'un lloc de descàrrega oficial d'aplicacions controlat per Google i teòricament lliure de Malware. Existeixen markets alternatius d'aplicacions:
GETJAR
AMAZON
Blackmart Alpha (markt pirata) INCONVENIENT Malware (Software perillós) Algunes aplicacions de smartphones recullen i transmeten informació personal emmagatzemada al telèfon, incluint-hi la ubicació, contactes, l'historial de navegació per la web, inclús quan aquestes aplicacions no s'estan fent servir.

Conclusió extreteta d'un estudi realitzat amb telèfons Android, ja que aquests permeten les modificacions necessàries per poder-se realitzar aquestes investigació.

Una de les aplicacions que fan això, segons l'anterior estudi, és Angry Birds, que en la seva versió gratuïta mostra anuncis publicitaris i el contingut d'aquests depenen de la ubicació geogràfica de l'usuari.

També WhatsApp revisa l'agenda de l'usuari per determinar aquells nombres que també fan ús d'aquesta aplicació encara que, segons WhatsApp «no còpia noms, adreces ni correu electrònic de l'agenda del telèfon». Privacitat FI
Full transcript